Så för att hålla huden frisk genom åren

Att hålla huden frisk genom åren börjar i tonåren. Du kan inte börja tänka på din hud när du är 35, måste du börja tidigt. Ta reda på hur man håller huden frisk genom åren.

Så för att hålla huden frisk genom åren

Ett. Tonåren - hålla det naturligt

Många tonårsflickor tror att de behöver för att göra en massa speciella saker för deras hud. Sanningen är - ju mindre du gör desto bättre.

Din hud är riktigt unga och det behöver inte några speciella behandlingar när man är tonåring. Du behöver i princip tänka på att hålla den ren och fri från akne och att hålla sig borta från solen. Inte plocka eller pressa din akne och rådfråga din hudläkare för att hitta den bästa möjliga behandling för dem.

Håll dig borta från solen och absolut hålla sig borta från solarier. Jag vet att du gillar brons hud, men egentligen - det är varken lika söt som du tror heller så säker som du tror. Du har hört talas om hudcancer, behöver jag inte upprepa det för er. Applicera alltid solkräm och undvika garvning under den varmaste delen av dagen.

En annan sak, och jag vet att varje tonåring som läser detta kommer att hata mig för att jag säger det, men försök att hålla makeup till ett minimum. Jag vet att du inte tror mig, men du verkligen är den vackraste utan det och det verkligen skada din hud. Lita på mig, jag var en ballerina och jag använde riktigt stark makeup som en tonåring och jag fick min första rynkorna i high school.

2. Tjugo-och trettiotalet - hålla den hydratiserade

Det viktigaste när det kommer till din hud när du är i tjugoårsåldern och trettiotalet är att hålla huden återfuktad. Borta från solen och solarier fortfarande innebär.

Du är förmodligen redan arbetar och du förmodligen bära smink till jobbet varje dag. Allt detta, i kombination med åldern gör huden torr och gör det åldras snabbare. De flesta av dessa problem skulle kunna undvikas med en enkel fuktkräm.

Använd inte något alltför stark, du verkligen inte behöver det. Din hud fortfarande producerar tillräckligt med kollagen, behöver den bara en liten återfuktande uppsving. Rådgör med din hudläkare och börja med mycket lätta fuktgivande krämer i tjugoårsåldern. Genom det ögonblick du når trettio, kommer du behöver för att börja använda någon av dessa ansiktskrämer som bekämpar första rynkor.

Tre. Fyrtio-och femtiotalet - det är dags för lite föryngring

När du når fyrtio, minskar din hud långsamt produktionen av kollagen. Detta resulterar i åldrande av huden, eftersom den förlorar sin elasticitet. Denna period kräver starkare ansiktskrämer och viss föryngring.

Vid denna tid, behöver du starkare dag och krämer natt och anti rynkkrämer. Hud masker med C-vitamin är ett måste, och regelbundna resor till din hudläkare är tillrådligt. Du måste välja själv om du vill ha lite arbete på din hud.

Jag skulle alltid föreslå att åldras med värdighet och minns det ögonblick som gav dig varje rynka i ansiktet, än att injicera dig själv med det starkaste giftet i världen (ja, det är Botox), för att se ett par år yngre.

Tänk på din hud samtidigt som den är ung för att ha en vacker hud när det åldras. Försök att äta hälsosam mat, och åtminstone minska mängden kaffe, alkohol och cigaretter.

Aktuella artiklar