3 självkänsla boosters

Föreställ dig att du sitter i ett väntrum redo att intervjuas för ett jobb. Ditt CV är bra och du känner att du är rätt person för det. Ändå är handflatorna svettas, du är nervös och kan inte låta bli att jämföra dig själv med andra kandidater. Och när man hör dem öka om sina tidigare framgångar, du börjar tänka på dig själv: "Jag kommer aldrig att göra det, de är uppenbarligen bättre". Här finns 3 självkänsla boosters som hjälper dig att bli medveten om dina egenskaper.

3 självkänsla boosters

Booster # 1

Först, är du säker på att du har rätt bild av dig själv? Är du benägen att överdriva dina fel och underminerar dina dygder? Tänk på det för en sekund. Människor med låg självkänsla är mästare i att se ner på sig själva. Ingenting annat än perfektion i allt de gör kan få dem att må bra om sig själva.

Om en vän prisar dina kunskaper om matlagning du svarar att det är enkelt och att vem som helst kan göra det. Kanske du är bara ödmjuk men det finns en skillnad mellan att vara blygsam och underskattar dig själv. Människor ger sällan komplimanger och om du ska behandlas med en, tro det. Inte undergräver dina egenskaper genom att jämföra dig med någon som är bättre i ett visst område.

Det kommer alltid att finnas någon bättre i något. Gratulera dig själv för att du har lyckats göra en felfri lasagne. Ja, skulle Jamie Olivers säkert vara bättre men ingen förväntar dig att laga mat som en professionell men själv. Din granne kan vara en bättre hemmafru, din syster mer flytande franska och din chef mer kompetenta i datakunskap, men ett faktum att du har alla dessa kvaliteter (och många andra) i dig, är ett skäl nog att tro på dig själv.

Så, bli inte nervös eftersom en person som sitter bredvid dig i ett väntrum berättar om de jobb han arrangerade för hans tidigare företag. Han kanske har goda förbindelser, men tänk på att du är övertygande och en god förhandlare. Fokusera på dina tillgångar! Vet du vad du är bra på. Det måste finnas något! Om inte, bli bra på något användbart. Bli bäst på något. Detta kommer att göra stora saker för din självkänsla på lång sikt.

Booster # 2

Är du fokuserade på vad du inte har uppnått? Att ha höga förväntningar på alla områden, gör fel på bara ett segment du börja visa dig själv som inte är tillräckligt bra för någonting. Till exempel, du har lyckats avsluta ett projekt på jobbet, gjorde en kostym för din dotters skäl, tog din son att simma. Men du har glömt att dina vänner kommer över på middag, så du inte hitta tid att laga mat.

Och nu är du tänker på de kvinnor som är kapabla att göra allt. Tja, ingen kan vara Lynette Scavo och Bree Van de Kamp samtidigt. Ge dig själv lite slack. Lär dig att uppskatta det du har åstadkommit. Ändra ditt perspektiv, fokusera på vad du har gjort och du kommer förmodligen att inse att du inte är så illa som du tror.

Medan du väntar på din arbetsgivare att ringa dig, tänk på dina tidigare karriär prestationer.

Booster # 3

Fall inte i fällan att andra människors förtroende. Varje dag du lyssna på din kollega öka om hennes underbara barn, perfekt make och professionell framgång etc. När du lyssnar, jämför du ditt liv och gärning med hennes och börjar känna som ett fullständigt misslyckande.

Men, stannar du någonsin och fråga dig själv om allt du har hört är verkligen sant? Folk som lovordar sig själva och verkar alltför självsäker, har oftast några olösta frågor i sitt privatliv. Eller, ännu mer troligt, att vara medveten om sina brister, överdriver de sina framgångar tills de övertyga sig själva om att de verkligen är speciell. Och, matar din osäkerhet deras ego perfekt.

Ta lite tid och fundera på människor som du känner dig värdelös. När du förstår deras motiv, inte tillåter dig själv att luras av den bild de skapar för sig själva.

Så, när man sitter i den ovan nämnda väntsal du inte bör vara uppmärksam på din konkurrent öka. Det finns inget sätt att veta att vad de säger är riktigt sant.

Sluta jämföra dig med andra. Det är kontraproduktivt. Jämför dig själv, inte andra människor. Bli den bästa du att du kan vara. Är du bättre idag än förra månaden, förra året? Skapa mål. Göra framsteg lite i taget, kommer detta bränsle din självkänsla när du gör ett steg framåt. Lär dig att motivera dig själv.

Livet är fullt av olika "väntrum" och du kommer att bli "intervjuade" många gånger. Tänk om självkänsla boosters du har just läst om. Det är inte lätt att bygga upp självförtroendet. Men bilden skapas av sig själv beror på den tro du har i dig själv.

Kom ihåg, bara om du är nöjd med dig själv, är du redo att möta med olika "arbetsgivare". Tro det och du kommer att uppnå det.

Se också till att kolla in dessa 5 bästa självförtroende övningar, och lära sig att stärka ditt självförtroende.

Aktuella artiklar