Coco Chanel citat att inspirera dig

Coco Chanel var den franska designern känd för sina tidlösa och enkla design. Hennes skapelser ingår parfymen Chanel No 5 och den klassiska "lilla svarta". Här är en samling av hennes mest inspirerande citat.

Coco Chanel citat att inspirera dig

Utsetts till en av de '100 mest inflytelserika personerna i 20: e århundradet "i Time Magazine, denna ikoniska fransk modeskapare, som även gjort suntans modet, hade mycket att säga om livet.

Om du var född utan vingar, gör ingenting för att hindra dem från att växa.

Coco Chanel föddes Gabrielle Bonheur Chanel 1883 i ett fattighus i Loiredalen, Frankrike. Chanel mamma var att dö när hon var bara 12 år gammal lämnar hennes far med fem barn att försörja. Chanel, tillsammans med sina två systrar, skickades till ett barnhem på den katolska klostret Aubazine och hennes två bröder sändes ut för att arbeta som lantarbetare.

Det var vid klostret som Chanel lärt sig att vara en sömmerska.

Chanel föddes inte in i livet av överflöd som hon senare skulle omge sig med, så hon hade säkert att göra allt hon kunde för att odla sina vingar. Lyckligtvis var hon en kvinna av otrolig energi och ambition, och dessa attribut i kombination med självbestämmande var att driva henne till ett liv hon kunde ha bara har drömt om.

Mitt liv inte behaga mig, så jag skapade mitt liv.

Mitt liv inte behaga mig, så jag skapade mitt liv (via www.vogue.it)

Chanel lämnade barnhemmet när hon var 18 och gick till jobbet för en lokal skräddare. Hon arbetade också kort som sångare i kaféer och konsertlokaler och det var här som hon antog namnet Coco.

Under första världskriget flyttade hon till Deauville där hon träffade en före detta militär officer och textil arvtagare vid namn Etian Balson. Hon skulle snart bli hans älskarinna och flytta in till sitt chateau. Det var här som hon började utformad och skapa hattar.

Chanel hade ett liv som inte behaga henne så hon gjorde allt hon kunde för att skapa ett liv i hennes val och var mycket framgångsrik på det. Hon visade att det inte spelade någon roll var du kom ifrån i livet eller hur din situation var, det finns alltid en möjlighet att förbättra din vara.

[Läs: Ändra din vision - Förändra ditt liv ]

Stora kärlekar också måste uthärdas.

Chanel var att starta en relation och bli kär i Balsan vän Arthur Edward 'Boy' Capel som var en förmögen engelsman. Det var Capel som installerade henne i en lägenhet i Paris och finansierade sina första butiker. Förhållandet varade i nio år. Capel gick på att gifta sig med någon annan och 1919 omkom i en bilolycka.

Chanel blev förkrossad när hon hörde nyheten och beställt en vägkant minnesmärke vid platsen för olyckan. Hon kom senare att säga "Hans död var ett fruktansvärt slag mot mig. Vid förlora Capel, förlorade jag allt. Det som följde var inte ett liv av lycka, måste jag säga. "

För att vara oersättlig måste man alltid vara annorlunda.  

Om det fanns en sak som Chanel utmärkt sig på det som är annorlunda och hon bevisade detta genom att revolutionera sättet kvinnor klädda. Borta var spänningen och corseted klänningar som kvinnor på den tiden användes till och kom mer avslappnad sportig herrkläder inspirerade kläder

Chanel gick på att bli den första designern att skapa en kvinnors jersey som kom att bli mycket populär och år 1925 lanserade sin jacka signatur kofta. Följande år fortsatte hon att utforma den numera berömda lilla svarta klänningen. Båda posterna är Chanel häftklamrar ända till denna dag.

I livet, i syfte att vara oersättlig är det ofta bättre att skapa din egen väg istället för att följa någon annans och Chanel visste detta. I den kreativa världen är det viktigt att du är annorlunda, men det är lika giltig för alla samhällsskikt.

Att hålla på att förbättra och få bättre måste man alltid vara öppen för nya idéer och hålla pressa framåt.

[Läs: Hur man acceptera och godkänna dig själv ]

Hur många bryr man förlorar när man beslutar att inte vara något utan att vara någon.

Detta är ett bra citat från Chanel och så sant. När vi är vårt sanna jag vi lever våra liv på syfte och är inte längre bara en stereotyp eller en del av publiken. Chanel såg till att hon var en "någon" inte någonting och gick på att bli en stilikon sig med sin pojkaktiga resning och bob frisyr.

Eftersom allt är i våra huvuden, vi hade bättre inte förlora dem.

Chanel förlorade aldrig sitt huvud eller hennes svala trots att hon hade sin beskärda del av problem att ta itu med. Under andra världskriget hennes kärleksaffär med en nazistisk officer såg henne gå in i självvald exil och flytta till Schweiz för att undvika kontroverser.

Hon flyttade tillbaka till Paris 1954 och, inte en som ska besegras eller bryr sig om vad någon annan tyckte, utökat sin signatur sortiment.

Hennes kläder lockade inte bara Hollywood filmstjärnor som Audrey Hepburn och Grace Kelly, men hon också fått uppmärksamhet av den engelska kungafamiljen. Chanel No 5 sades vara Marilyn Monroe favorit parfym.

För mig är budskapet i detta citat är att hålla huvudet kallt och tänka positivt, oavsett vad som händer.

[Läs: 5 mest inspirerande filmerna genom tiderna ]

Den mest modig handling är fortfarande att tänka själv. Aloud.

Den mest modig handling är fortfarande att tänka själv. Aloud. (Via thecultivatedmind.wordpress.com)

En sak Chanel saknade inte var mod, hon ofta tänkte högt "med hennes design och detta citat påminner oss om att i livet det modigaste man kan göra är att säga vad vi tycker, oavsett vad andra människor kanske tror.

Vi behöver tala vår sanning och vara de människor vi är födda att vara istället för att gömma vårt ljus under skäppan, ska vi stå upp för vad vi tror på och inte vara rädd för att uttrycka våra tankar.

Inte ber om ursäkt för att vara före din tid, gjorde Chanel aldrig.

Det finns människor som har pengar och människor som är rika.

Chanel visste säkert massor av folk med pengar under sin livstid, hon ofta umgicks med aristokratin och socialt eliten, men eftersom hon hade upplevt fattigdom i sina tidiga år var hon medveten om att den monetära rikedom inte nödvändigtvis leder till lycka.

Hon visste att människor med massor av pengar inte nödvändigtvis de rikaste människorna i världen.

Att vara riktigt rika kommer från en plats för kärlek och lycka, inte pengar.

En kvinna har åldern hon förtjänar.

Budskapet här är inte slå dig själv om några rader här och där, våra ansikten visar vem vi är och var vi har varit. När vi blir äldre kan vi bli vackrare när vi åldras, eftersom skönhet kommer också inifrån.

Så länge vi upprätthåller en sund och balanserad livsstil som inkluderar emotionella hälsa och egenkärlek, då finns det ingen anledning till varför vi inte ska åldras med värdighet och med tillförsikt.

Chanel hade rätt, vi har åldern vi förtjänar. Om vi ​​är nöjda, kommer vår naturliga utstrålning skina igenom, och ålder spelar ingen roll.

[Läs: Marilyn Monroe citationstecken för att inspirera dig ]

En flicka bör vara två saker: flott och fabulous.

Man kunde inte vara mer enig med detta citat. När allt, vill som inte att vara elegant och fantastisk? Chanel själv var en symbol för stil och glamour och även idag Chanel varumärke står för klass och stil, det finns inget som en spray av Chanel No5 att du känner dig som en miljon dollar.

Chanel var stilrena och fantastiska och banade väg för många kvinnor att andas sin egen fabulosity.

Du lever men en gång, du kan lika gärna vara underhållande.

Chanel var verkligen underhållande och hon hade många kvicka repliker. Vid ett tillfälle i sitt liv tyckte hon skulle sluta gifta sig med hertigen av Westminster. Senare hon fick frågan varför hon aldrig gjorde och hennes svar var "Det har funnits flera Duchesses av Westminster. Det finns bara en Chanel."

Spendera inte tid slå på en vägg, i hopp om att omvandla den till en dörr

Chanel lärde mig tidigt att hon aldrig kommer att göra en karriär som sångerska så hon bytte spår och använde de kunskaper hon var tvungen att bli en designer. Istället för att vara besegrade hon vände ett hinder till en möjlighet. Detta citat innebär att vi inte ska fortsätta att göra samma sak förväntar sig samma resultat, gå vidare, anpassa och prova ett annat sätt, eftersom det alltid är ett annat sätt.

Leta efter den kvinna i klänning. Om det inte finns någon kvinna, det finns ingen klänning.

Detta är ett kraftfullt uttalande och en skulle vi alla må bra av att komma ihåg. Det är inte klänningen som gör kvinnan, men det är kvinnan som gör klänningen.

Detta kan tillämpas på allt vi gör i livet, det handlar om vår inre gnistan.

En vacker kvinna är inte det i bästa klänningen i rummet, en vacker kvinna är den som gör att klänningen arbete för henne.

[Läs: Kraften av inspiration och hur man hittar din ]

Du kan vara underbara på trettio, charmiga vid fyrtio, och oemotståndlig för resten av ditt liv.

Chanel gjorde aldrig gifta sig eller skaffa barn trots att de har förbindelser med några av de mest inflytelserika män av sin tid. Hon levde ett långt liv fyllt av passion och på hennes villkor.

Hon avled vid en ålder av 87 på Hotel Ritz där hon hade bott i 30 år.

Hennes arv som designer lever vidare än i dag med den lilla svarta klänningen fortfarande är en stapelvara i många kvinnors garderober. Hon kommer att bli ihågkommen som en kvinna som var fast besluten att lyckas, oavsett vad.

Chanel är sagt "Fashion passerar, förblir stil." Och det verkar som den stil hon skapade och modet hon fortsätter att inspirera kvar under lång tid framöver.

Källa: Wikipedia.org

Omslagsbild: http://www.uglytruthofv.com/

Aktuella artiklar