Hur att leva modigt och släppa offermentalitet

Är du ett offer för mobbning? Känner du att du har behandlats illa? Misstänker du att folk säger negativa saker om dig bakom din rygg? Känner du dig maktlös? Läs vidare för att upptäcka hur du lever ditt liv modigt och släppa offermentalitet.

Hur att leva modigt och släppa offermentalitet

Chanserna är vi alla befinner oss offer någon gång i våra liv. Vi kan vara offer för omständigheterna, eller oärlighet, eller vi får finna oss själva offer för mobbning, antingen på arbetsplatsen eller närmare hem.

Ingen av dessa situationer är en bra plats att vara, och medan vi inte kan ändra händelser, är vad vi kan ändra våra reaktioner på dem.

Ta kontroll

Om du är ett offer för mobbning, är det viktigt att komma ihåg att mobbare som att vara i kontroll, oavsett om det är kontrollen över din omgivning, eller någon annan faktor i ditt liv.

Mobbare njuta det lidande som de orsakar, den matar dem samtidigt dränerande dig.

En av orsakerna till detta beteende är att de är i smärta och är svaga själva och känslan av att ha någon form av makt över dig, för dem, är berusande. Dessa människor har nog aldrig känt kraften av ödmjukhet, och säkerligen inte har frid i sina egna liv.

De försöker fylla ett tomrum i sina egna liv, en plats där kärleken inte lever.

Men detta är inte ditt arbete, är det inte ditt problem, är ditt arbete själv, och hur du känner dig.

Innan fokusera på din relation med andra, först uppmärksamma din relation med dig själv. Är det en positiv och sund relation du har med dig själv? Eller är du alltid ge dig själv en dålig press?

Börja tro på dig själv och du är ett steg närmare att ta tillbaka kontrollen över ditt liv.

Du måste förstå att du inte kan kontrollera andra människors beteenden, och i de flesta fall är det bättre att gå ifrån en situation.

Bryt ner väggarna av rädsla

Offren har en tendens att bygga murar, stänga av sig från omvärlden, och bli tillbakadragna, denna reaktion föds ur rädsla. Även på den tiden, kan det verka kontraproduktivt intuitivt att öppna dig upp, bygga en mur är det allra sista du ska göra.

Du är inte säker bakom avspärrningarna du bygger i huvudet, i själva verket vara ett offer och tänker och känner låga känslor gör dig mer öppen för negativitet och psykiska angrepp.

Mobbare och andra sociopater tenderar att göra oss tycker vi är att skylla, att det finns något inneboende i vår personliga make up som är bristfällig, att våra olikheter är något att gömmas undan i motsats till firad.

När under konstant tryck så här vi ens kan börja ifrågasätta våra egna tankar, handlingar eller identitet.

Den konstant upptining av tvivel om vår egen förmåga kan ta ut sin rätt, det gör oss apatiska och svag, och håller oss där nere med låga känslor. Precis där mobbaren vill ha oss.

Så bryta ner din rädsla hinder, har du inget att dölja, och låt din inre styrka lysa igenom.

Lyssna inte på tomgång skvaller (särskilt inte din egen)

Vad händer när folk pratar om dig bakom din rygg?

Är de? De flesta människor är mycket mer intresserade av sina egna liv än vad de är dina.

Ibland när vi inte längre kommunicerar på rätt sätt med andra, låter vi oss föreställa oss att alla möjliga saker händer bakom våra ryggar.

Ofta vad vi tror att andra människor säger är bara en låg reflektion av hur vi ser på oss själva. Vi slumming runt i offret gropen. Och när vi börjar, vi lätt kan bli uppslukad i kvicksand av negativitet.

Vid slutet av dagen, är även om folk säger negativa saker om dig, är det verkligen så viktigt? Nästa vecka kommer du att vara gamla nyheter, och giftet dart kommer sannolikt att riktas mot någon annan.

Försök att komma ihåg att vad folk säger om dig, säger mer om dem.

När vi arbetar på offret nivå, är det lätt att börja reagera på något som vi har troligen gjort upp i våra egna huvuden.

Genast detta ger mer makt till din förövare. Kom ihåg det.

Självuppfyllande profetia

Släpp några mörka fantasier du kan ha innan du föra dem till verklighet.

Annars riskerar vända dina negativa tankar till en självuppfyllande profetia. Istället gör dina tankar kraftfull, positiv och livsbejakande. Tänk på det liv du vill och hur du vill känna, och fokusera på det.

Om du känner negativitet kommer din väg, eller du tror att folk kan säga dåliga saker eller inte agerar med goda avsikter mot dig, och sedan avsluta dessa tankar som om inslagning upp ett paket i huvudet, och sedan visualisera att sätta den på en eld, eller returnera den till avsändaren, adress okänd.

Walk tall

Det är rätt, vara säker.

Vi har alla sett filmer där hjälten slår på mobbaren och ger honom en dos av sin egen medicin, vanligen genom en snabb Kung Fu sparkar mot huvudet, men detta är inte rätt sätt att handskas med mobbare.

Det bästa sättet är att leva modigt och fortsätt med ditt liv. Visa mod genom motgångar, gå ditt föredrag, oavsett vad andra tycker.

Detta är verkliga styrka.

Ge aldrig bort din egen äkta personlig makt genom att reagera på en situation. Stäng inte in i monster som du vill dräpa, med andra ord, inte mobbning beteende av andra inte motivera samma beteende av dig.

Det är bara ett annat sätt att läckande ditt autentiska makt.

Stå rak och vara stolt.

Undvik skylla

Skyller på andra för din situation är meningslöst, och en negativ tär på din energi.

När vi drabbas av beteenden mot oss som är oberättigade, är det alltför lätt att falla in skulden fällan.

Det är alltid någon annans fel.

Men detta är en mycket negativ plattform som ska uppleva livet från.

Vi måste acceptera att vissa människor kan vara svartsjuk, eller hotade av oss på något sätt. Vissa människor bära bagage runt med dem under en lång tid, kanske en slit och släng kommentar gjorde år sedan, eller en handling i det förflutna, fortfarande hemsöker dem.

Ber om ursäkt om du känner behov, men aldrig låta någon annans åsikt om du underminerar vem du verkligen är.

Dansa din egen dans

Det är viktigt att komma ihåg att när vi reagerar på en situation då vi spelar med någon annans låt, inte vår egen.

Låt inte andra suga livet ur dig.

Dansa din egen dans.

Bygg ett stödnätverk

Mobbning kan ofta komma från de mest osannolika källor. Psykologisk mobbning och passivt aggressivt beteende kan vara lika skadligt som fysisk misshandel.

Därför är det viktigt att bygga upp ett stödjande nätverk omkring dig och söka hjälp från andra.

Mobbning är en allvarlig fråga och behöver inte åtgärdas ensam.

Aktuella artiklar