Hur gör meditation hemma i 6 steg

Vill du förbättra din makt koncentration? Håll din sinnesro i varje stressig situation? Om svaret är "ja!" så ska du definitivt öva meditation. Här är en 6-steg guide om hur man gör meditation hemma som kommer att förändra ditt liv för gott.

Hur gör meditation hemma i 6 steg

Ett. Välj rätt tid för meditation

Det är tillrådligt att meditera på morgonen, medan ditt sinne är stilla, "tomma" och när du inte är sömnig. Detta är särskilt viktigt för nybörjare-du kommer förmodligen meditera för bara 5 minuter i de första veckorna så att du inte måste gå upp mycket tidigare. Senare, gradvis öka meditation tid till de optimala 20-30 minuter (inte längre).

2. Välj rätt plats

Försök att meditera varje dag vid samma tid och plats. Det kan vara ett hörn av rummet, eller en stol på din veranda. Se till att platsen är ren, ventilerad och att du kommer inte bli störd. Du kan sitta, stå eller ligga medan mediterar "hitta det läge som passar dig mest. Med en halv lotus eller full lotus ställning är inte nödvändigt att meditera framgångsrikt, bara se till att din rygg är rak - det är viktigt för korrekt andning.

Tre. Slappna av din kropp

Sträck dina armar och ben, skaka dina händer, fingrar och tår. Koncentrera dig på din andning, andas in och andas ut långsamt. Det finns ingen anledning att ändra något i din vanliga sätt att andas, bara försöka vara fullt medveten om din andedräkt. Om du fortfarande inte kan slappna av helt, ge inte upp. Försök räkna dina andetag när du andas in och ut mellan 1 och 10 och än igen-det borde göra susen.

Du kan också recitera en helig stavelse "Om" - en hinduisk symbol för den absoluta-omanifesterade (andliga) och manifesteras (material) aspekter av Gud.

Avslappningsteknik som kallas Yoga Nidra kan också hjälpa dig att slappna av din kropp och introducera dig till meditation.

4. Titta på toppen av näsan

Att öva din makt koncentration, börja med att titta på toppen av din näsa. Rikta leta efter inte längre än 2 minuter för att undvika att anstränga ögonen. Du kan göra detta några gånger om dagen men varje praxis bör inte vara längre än 2 minuter.

Fem. Practice visualisering teknik

Nu, gå till avancerad övning-visualisering. Visualisera en viss bild i ditt huvud - något fint och trevlig eller neutral. I varje fall är det strängt förbjudet att föreställa sig något obehagligt eller skrämmande. Om du bestämmer dig för att föreställa sig t.ex. en ros här är hur du ska göra det. Observera den noga, dess färg, nyanser, storlek. Hur många kronblad har det? Tänk dig själv att lukta på det, röra vid den. Försök att känna sitt anbud, mjuk, smidig kronblad.

Detta är en viktig övning. När du lär dig att fokusera på en viss bild i ditt huvud kommer du vidare till nästa fas lätt.

6. Töm ditt sinne

. Det sista steget i meditation ". Fokuserar på ingenting" Detta är den svåraste delen av meditation och det kräver massor av övning Nu när du har bemästrat visualiseringsteknik, praktisera det i omvänd eller för att vara exakt "koncentrera sig på ingenting" - kasta bort varje tanke som dig. Att tömma ditt sinne framgångsrikt inte "slåss" tanken som upptar ditt sinne, kommer det få motsatt effekt.

Tänk dig att du kör en bil - dina tankar ska vara som de saker på trottoaren du blick under körning-de finns men du behöver inte uppmärksamma dem.

Nu när du vet hur man gör meditation hemma, hitta tid för träning. Snart kommer du att märka sina fördelar, du kommer att bli mer effektiva i skolan eller arbeta, utveckla ett öga för detaljer, lära sig att vara lugn i stressade situationer och du kommer förmodligen undrar "Varför inte jag börja meditera tidigare?"

Aktuella artiklar