Marie Colvin - berättelsen om en inspirerande kvinna

Nyheten som krigskorrespondent Marie Colvin dödades samtidigt som det täcker belägringen av staden Homs i Syrien återigen väckt allmänhetens uppmärksamhet över hela världen till de faror och betydelsen av krig rapportering.

Marie Colvin och # 8211, berättelsen om en inspirerande kvinna

Marie Colvin var en av de reportrar som säkerligen präglat historien av krig rapportering och som alltid kommer att bli ihågkommen för sin tapperhet, professionalism och för att vara mycket passionerat om sitt arbete.

Den olyckliga händelse som förde Marie Colvin livshistoria för allmänhetens ögon igen hände i februari 2012, då hon förlorade sitt liv åt att försöka fly en byggnad som var som skalade av den syriska armén i staden Homs där hon vistas samtidigt rapportera om 2011 -2012 Syriska upproret. Minnas detta modiga kvinnor och återberätta sin historia om och om igen alltid påminner oss om alla dessa viktiga professionella värderingar och personliga egenskaper som vi aldrig ska ta för givet.

När man läser många artiklar om Marie Colvin liv och karriär, är det omöjligt att inte märka att kvinnor runt om i världen kan lära sig något nytt och inspirerande från att bara höra hennes berättelse. Inte varje kvinna kan eller bör Marie Colvin naturligtvis, men vi kan alla få kunskap från hennes erfarenhet.

Ett. Loving ditt arbete - är det ett jobb eller en kallelse?

Colvin började sin karriär som arbetar för United Press International i New York efter att ha avlagt examen från Yale. Sedan 1985 fram till sin död arbetade hon för det brittiska papperet The Sunday Times.

Från hennes handlingar och ord är det mer än uppenbart att Marie Colvin ärligt älskade sitt arbete och att till henne att det var så mycket mer än det du gör för att köpa mat och betala hyran. I ett tal som hon gav i november 2010 hon sade "Jag har varit ett krig korrespondent för större delen av mitt yrkesliv. Det har alltid varit en hård kall."

Inte varje jobb är ett kall, och som George Carlin brukade säga att det finns en stödgrupp för människor som hatar sitt jobb, och det kallas alla. Ändå ger Marie Colvin berättelse oss hoppas att det finns kallelser och att det finns människor som är födda på något sätt göra en inverkan på världen genom sitt arbete. Det är trevligt att dagdrömma om att vara den personen eftersom det kan uppmuntra er att vidta åtgärder i den riktningen så småningom.

2. Professionalism eller vara passionerad ditt arbete - är det en fin linje mellan de två?

Marie Colvin (via www.newsday.com)

Colvin omfattade alla större konflikter i olika regioner runt om i världen. Hon hade sin berömda lapp för ögat eftersom hon förlorade sitt öga på grund av en tryckvåg som hände 2001 i Sri Lanka där hon rapporterar om konflikten.

Colvin kände starkt om professionalism i journalistik. Hon citerade ofta nödvändigheten att rapportera om krigets fasor med precision och utan att det påverkar.

Oavsett vad du gör eller hur meningslöst du tror att ditt jobb är, är professionalism viktigt. Allt du gör gör åtminstone en liten förändring i världen. När små förändringar lägga upp, kan effekten vara ganska imponerande.

Alla kan inte vara brinner för det de gör för en levande, men alla kan visa att de bryr sig och resultaten kommer att vara där. Du vet vad de säger, det handlar inte om vem som är bäst, det handlar om vem bryr sig mest.

Tre. Du kan vara vad du vill vara - livets främsta lögn eller den största sanningen?

När vi talar om inspirerande kvinnor utvärderar vi faktiskt de förändringar som de gjort i den här världen. Marie Colvin var en av de damer som visade att livets största lögn att vara en av de största sanningar-du kan vara allt du vill vara. Hon levde sitt liv som hon ville ha det. Hon valde en karriär som skars ut för henne.

Livet är en tik som kommer att ljuga för dig precis som en man ligger till kvinnan han är kär. Det kommer att säga att det kan vara mycket större än den faktiskt är. Vi tror att de lögner eftersom det kallas hopp och det är det som håller oss vid liv. Kvinnor gillar Marie Colvin har visat att världens största lögner kan i själva verket bli sann.

4. Vilka saker i livet är värt att dö för?

Marie Colvin (via www.telegraph.co.uk)

För att vara exceptionellt måste man vara lite extrem. Extreme är en relativ term men. Den största filosofiska frågan ute är nog om det finns saker i livet som är värt att dö för. Ingen kan säga om dessa saker finns. Är det något som du kan ta hand om så mycket att det kan göra även dina största rädslor försvinner? Vi kommer aldrig att få veta om Marie Colvin hade ett svar på den frågan för sig själv.

Marie Colvin dog gör sitt jobb den 22 februari 2012.

Aktuella artiklar