Sagt om enheten för att skriva

Detta är en av de starkaste linjerna jag har läst. Jag avskyr det du skriver, men jag skulle ge mitt liv för att göra det möjligt för dig att fortsätta att skriva. - Voltaire, i ett brev till M. le Riche

Sagt om enheten för att skriva

Raden ovan är heroiskt. Något mindre heroiska är när man skriver och tycker att det är en gör eller dö för honom.

Ta reda på orsaken till att befaller dig att skriva, se om den har spridit sina rötter i själva djupet av ditt hjärta, bekänna för dig själv att du skulle dö om du förbjöds att skriva - Rainer Maria Rilke.

Att skriva är mer än något ett tvång, som vissa människor tvättar händerna trettio gånger om dagen av rädsla för hemska konsekvenser om de inte gör det. Det lönar sig mycket bättre än denna typ av tvång, men det är inte mer heroisk -. Julie Burchill

Jag skriver bara för att det finns en röst inom mig som inte kommer att vara stilla -. Sylvia Plath

Om jag inte skriver för att tömma mitt sinne, går jag galen. Som till att regelbunden, ostörd kärlek till skrift... Jag förstår inte det. Jag känner det som en tortyr, som jag måste bli av med, men aldrig som ett nöje -. George Gordon Byron

Men låt oss se bortom tvånget och gå på den ljusa sidan...

Writer kan få det bästa av två världar - berömmelse och anonymitet. Han vet att han är berömd, och fortfarande hans ansikte kan passera oigenkännligt.

Writers får exakt rätt mängd fame: precis tillräckligt för att få ett bra bord i en restaurang men inte tillräckligt så att människor ständigt avbryter dig medan du äter middag - Fran Lebowitz.

Det är inte en dålig idé att ta för vana att skriva ner sina tankar. Det sparar man behöva störa någon med dem -. Isable Colegate

Ibland pratar att ventilera. Det är långt bättre att föra en dagbok istället.

Skriv ner de tankar för tillfället. De som kommer osökt för är ofta det mest värdefulla -. Francis Bacon

Random skrivande kan visa sig vara av värde. Det kan ha en terapeutisk effekt och det kan också vara något som förtjänar en publik. Fortfarande, för professionella skrivande, behöver man lite disciplin.

Du skriver att kommunicera med hjärtan och sinnen andra vad brinner inom dig. Och vi redigerar att låta eldshow genom röken. - Arthur Polotnik

Charles Bukowski trodde inte att man ska pressa sig till skrivande. Den enda tiden som man bör hålla sig till att skriva är när han måste göra det! Författare måste skriva eller bli fördömd!

Som en del av sin dikt säger:

Om det inte kommer brista ut av er
trots allt,
gör det inte.
såvida det inte kommer unasked ur din
hjärta och ditt sinne och din mun
och tarmen,
gör det inte.

såvida det inte kommer ut ur
din själ som en raket,
utom för att fortfarande skulle
kör dig till vansinne eller
självmord eller mord,
gör det inte.

Winston Churchill tycker väldigt mycket samma: Att skriva en bok är en hemsk, ansträngande kamp, ​​som en lång våg av några smärtsamma sjukdom. Man skulle aldrig göra en sådan sak om man inte drevs på av någon demon som man varken kan stå emot eller förstå.

Filmen Factotum, som berättar historien om Bukowski har citatet jag älskar:

Om du ska prova, gå hela vägen. Annars inte ens starta. Detta skulle kunna innebära att förlora flickvänner, fruar, släktingar, jobb, och kanske ditt sinne. Det kan betyda att inte äta för tre eller fyra dagar. Det kan innebära frysning på en parkbänk. Det skulle kunna betyda fängelse. Det kan betyda hån. Det kan betyda hån, isolering. Isolering är en gåva. Alla de andra är en test av din uthållighet. Av hur mycket du verkligen vill göra det. Och du kommer att göra det, trots avslag i de värsta odds. Och det kommer att vara bättre än något annat du kan tänka dig. Om du ska prova, gå hela vägen. Det finns ingen annan känsla sånt. Du kommer att vara ensam med gudarna. Och nätterna kommer flamma med eld.

Man kan säga att vad du än gör, bör du gå hela vägen. När det gäller att skriva, om du ger allt själv, kan du sluta hemlösa (bra om du ändå hålla dig laptop och internetuppkoppling), kan du hamna avvisas (du säker på kommer att möta några avslag), men elden du känner då skriver kommer att hålla dig vid liv.

Kanske du inte kommer att kunna överleva. Kanske du inte kommer att kunna livnära dig själv om du håller dig till att skriva, och göra något annat. Men så länge du lever kommer du att känna brinna med lust att lägga alla dina änglar och demoner som arbetar för dig.

Skriva innebär att skapa världen. Och det är gudalik handling. Faktiskt.

Aktuella artiklar