Sätt att bli lyckligare

Du har makten att förändra ditt liv. Du har makten att bestämma om du vill vara lycklig eller inte. Lär dig om lycka, varför det är viktigt, och hur du kan uppnå det.

Sätt att bli lyckligare
  • Varje morgon när jag öppnar mina ögon säger jag till mig själv: Jag, inte händelser, har makten att göra mig lycklig eller olycklig idag. Jag kan välja vilka det ska vara. Igår är död, har morgon kommit ännu. Jag har bara en dag, i dag, och jag kommer att vara lycklig i det.
    - Groucho Marx
  • Den största lyckan är att omvandla sina känslor i handling.
    - Madame de Staël

Vad är lycka? Lyckan är en komplex känsla som består av många olika känslor som alla smälter in i en. Lycka kan beskrivas som ett tillstånd av att vara glad och entusiastisk över att göra en viss sak som ytterst är stimulerande för dig, känner dig ivrig att starta en ny dag och uppleva nya saker, vara nöjd med dig själv och tacksam för allt som omger dig, leva ditt liv fullt ut och ser det som något spännande, spännande och vackert att gå igenom. Det är också ett tillstånd av känslan glada om att ge och ta emot kärlek och det innebär att älska dig själv så mycket som du älskar andra människor.

Men lycka är inte något färdigt som kommer från ingenstans och det är inte konstant och på permanenta baser. Det är snarare en känsla av arb och förnöjsamhet, som Dalai Lama sa, vilket kan uppnås genom att lära dig att fokusera din energi på att skapa och utveckla en positiv attityd och genom att ändra din livsstil.

Nu, kommer tillbaka till vår vardag, låt oss ta en titt på alla dessa små men viktiga saker som du kan göra för att bli lyckligare. Låt oss börja från att ändra alla dessa små men viktiga detaljer som gör upp din dag och att få dig att känna på ett visst sätt. Om du följer de förslag som beskrivs nedan, kommer du lära dig säkert hur man förändras och du kommer att hitta din väg till att bli lyckligare.

Börja göra saker som du verkligen vill göra

Inte vaknar upp på morgonen väntar stora förändringar för att komma från ingenstans. Livet är också gjord av små och enkla njutningar och glädjeämnen och det är upp till dig att hitta dem och få dem att hända. Hur många saker har du alltid velat göra men aldrig lyckats? Tja, gör åtminstone en av dem idag!

Gå och köp den vackra växt som du älskar så mycket, men alltid trott att det var ett slöseri med tid och pengar att göra det. Starta de nya danslektioner du alltid velat göra så mycket, men aldrig trodde att de var verkligen nödvändigt. Och ja, kan man säga att i dag du definitivt inte känner för att göra din vanliga, "obligatoriska" saker, och bestämmer dig för att göra din dag bättre och annorlunda, oavsett vad som händer i ditt liv.

Motivera dig själv, skapa nya upplevelser och vara mottaglig för nya tankesätt. Hitta något som stimulerar dig, börja arbeta med den och föreställa sig hur bra det kommer att bli att se dina mål uppnås.

Lär dig att älska dig själv

Inte alltid känner sig tvungna att ja. Inte alltid ägna all din tid bara för att andra människor. Lär dig att respektera dina önskningar och inte någonsin kritisera dig själv om andra inte är nöjd med dina val och beteenden. Acceptera dig själv för hur du är, med alla er brister och förtjänster, för dessa brister och förtjänster gör du den underbara person du är.

Inte överbelasta dig med stress

och inte bli upprörd för varje enskilt problem. Detta kommer att dra bort dina positiva energier och att du känner dig deprimerad, ledsen och okänslig för världen omkring dig. Bestäm vem och vad är verkligen värt din tid och vem och vad som verkligen förtjänar din känslomässiga engagemang. Först när du gör detta, kommer du att kunna ägna er energi på ditt eget välbefinnande och lycka.

Bryr sig om vad du äter


Tyler Graham och Dr Drew Ramsey, författare till boken The Happiness dieten, hävdar att konsumtionen av vissa typer av mat kan minska effekterna av stress, öka din energi och gör dig ännu smartare och gladare. Denna diet är baserad på ingredienser som är rika i "näringsämnen som A, B12, D, och E, och folat, jod, magnesium, kalcium, järn, fiber och omega-3-fettsyror".

De säger att "maten är direkt kopplad till tre områden av hjärnans funktion som skapar din" lycka förmåga. "Den första är din förmåga att fokusera, tänka, planera, och kom ihåg (vi kallar dem" livsmedel för tanke "). Den andra är emotionell reglering ("livsmedel för gott humör"). Och tredje är livsmedel som ger dig möjlighet att driva igenom en deadline och kontroll ångest ("livsmedel för energi") ".

Aktuella artiklar