Surefire sätt att göra själv vaknar tidigt varje dag

Trött på att vakna upp sent varje dag? Letar du efter ett sätt att göra dig mer disciplinerade? Vakna upp tidigt varje dag och skapa ett rikare liv för dig själv. Här är några bombsäkert sätt att vakna upp tidigt varje dag.

Surefire sätt att göra själv vaknar tidigt varje dag

Hur många gånger har du hört uttrycket: är morgon människor födda eller gjort? Tja, svaret är både och. Att fatta ett beslut är det första avgörande steget mot påverkan av en förändring i ditt liv, även om det gäller att vakna upp tidigt. Våra kroppar har den medfödda förmågan att följa olika rytmer i naturen, såsom vinter / sommar eller dag / natt cykler, vilket innebär att oberoende av våra dygnsrytm preferenser, kommer vår biologiska klocka alltid lätt anpassa sig till en förändring. Följande tips, kombinerat med en bara lite vilja och en bra motivation för att vakna upp, kommer säkert att hjälpa dig att bli en glad och stadigvarande morgonpigg.

Hur man kommer igång

Ett av de bästa sätten att få igång ditt beslut att vakna tidigt är att vara mycket grym och skoningslös med din kropp den första dagen, och bokstavligen sparka dig ur sängen, även om hela din själ starkt uppror mot det! Du kommer att känna sig lite trött under dagen, men detta kommer att vara av enorm hjälp för att ändra din vanliga rytm. Försök aldrig att drastiskt ändra din vakna mönster. Vår kropp är van att gradvis anpassa sig till nya vanor, så i början flytta din vakna tid bara med 15 minuter varannan dag. När du har nått önskad tid, försöka få upp alltid på samma timme, oavsett om du gick till sängs sent eller har inte haft mycket sömn. Detta kommer att hjälpa dig att behålla din biologiska klocka stadig.

Saker att göra innan du går till sängs

Att vakna tidigt känns fräsch och utvilad, måste du gå till sängs tidigt och få en god natts sömn. Först av allt, aldrig överäta sent på kvällen och inte överdriva med kaffe, alkohol och cigaretter, eftersom dessa är några av de viktigaste sömnlöshet orsaker. Undvik stressiga situationer, släppa ut de bekymmer och fokusera på positiva och trevliga tankar. Om du har svårt att somna, ta en varm dusch eller bad, använda några lugnande aromterapi olja, och drick en kopp lugnande och avslappnande örtte. Stäng av TV: n och datorn minst 1 timme före sänggåendet, och försöka somna med en intressant bok som hjälper dig att distrahera och lugna dina tankar.

Motivation

Tänk på en, eller ens några viktiga saker som du vill uppnå på morgonen. Ge dig själv en bra anledning att vakna upp. När du har lyckats att uppfylla åtminstone en av de uppgifter som du har skapat för att slutföra på morgonen, kommer du börja bli mer och mer motiverade att fortsätta att vakna upp tidigt varje dag.

Väckarklocka

Alltid hålla väckarklockan långt från sängen - du kommer att undvika upprepade trycka på snooze-knappen och du kommer verkligen att behöva gå upp för att stänga av. Och ange ditt larm melodi till en irriterande och irriterande ljud och aldrig den som kommer att underlätta dig att fortsätta sova! Då och då, prova att byta ringsignal-så du kommer inte få alltför använt det en och du kommer att vakna upp lättare.

Andra knep som får dig att gå upp tidigt

  1. Dra inte ner nyanser. Varför inte utnyttja de första solstrålarna och vakna upp naturligt?
  2. Gå till sängs först när du känner dig riktigt sömnig. På så sätt kommer du att undvika gungade och svarvning eller titta på TV i tre timmar.
  3. Sträck dig själv medan du fortfarande i sängen, men överdriv inte! Det kan få dig att somna igen.
  4. Förbered dina saker och dukar och sätta allt i ordning kvällen före. Det blir lättare för dig att vakna upp på morgonen och veta att allt är klart och gjort och huset snyggt och snyggt.
  5. Sov inte under dagen, även om du känner dig väldigt trött. För att få tillbaka din energi, bara koppla av då och då eller dricka en energisk te. När du går till sängs på kvällen, den monofasiska, 7-8 timmars nattsömn, kan du väga upp uppbyggnaden av sömn, medan polyfasiskt sömn (fler gånger på en dag) kommer att göra det svårare för dig att somna i natt.

Aktuella artiklar