Vivekananda citat om livet

Förbättra ditt liv genom att hitta Oneness i världen och agera mot mänsklighetens bästa.

Vivekanandaand # 8217, s citat om livet

Den stora andliga guru, SwamiVivekananda (1863-1902), var en hinduisk vandrande munk krediteras med att asiatisk kultur och filosofi till Europa.

Hans uppdrag var att införa andlig medvetenhet och kultur till Europa, för att föra samman öst och väst, de religiösa och vetenskapliga sinnen i världen.

En lärjunge till den store mystikern Ramakrishnas, främjade Vivekananda pacifism, mänskligt broderskap och idén om Oneness av existens, som kan hittas i de vedantiska läror.

Han föreslog stiger över den fysiska världen för att begrunda det Absoluta, och var djupt bedrövad av mänskligt lidande både i öst och väst.

Genom kontemplation av Gud, försökte han att sätta människors sinnen mot Bättring sina liv och agera i mänsklighetens intresse. Mahatma Gandhi sa att, efter att ha läst Vivekananda verk, hans kärlek till sitt hemland Indien "växte ett tusenfaldigt."

Hans tankar om religion, individuella moraliska imperativ och separera materialet från det andliga anses djupt poetiska och ofta citerade ännu mer än hundra år efter hans alltför tidiga död vid 39 års ålder.

Religion

"Den största religionen är att vara sann mot din egen natur. Ha tro på er själva! "

"Det första tecknet på din bli religiös är att du blir glad"

"Genom att studera olika religioner finner vi att i huvudsak de är ett."

Den hinduiska munken insisterade på att stark tro kom från insidan. Kärleksfull och förstå sig själv är en väg att hitta och älska Gud, oavsett vilken gud du söker efter.

Tankar

"Vi är vad våra tankar har gjort oss, så ta hand om vad du tycker Ord är sekundära tankar lever,.. De reser långt."

"Alla makter i universum är redan vår. Det är vi som har lagt våra händer inför våra ögon och gråta att det är mörkt "

"Om du tänker på katastrofer, kommer du få det. Brood om döden och du skyndar din bortgång. Tänk positivt och mästerligt, med tillförsikt och tro, och livet blir säkrare, mer fylld med action, rikare på prestation och erfarenhet."

Du har makten att visa en bättre värld till existens, och ibland vår rädsla eller osäkerhet gör oss dölja att makten från oss själva och andra. Säg inte att det är mörkt, då det är bara "händer" i ditt sinne som hindrar ögonen från att se.

Kärlek

"Den som älskar livet, är han som är självisk döende. Därför älskar för kärleks skull, eftersom det är livets lag, precis som du andas för att leva. "

Riktigare ord har inte talat. Älska dig själv, kommer människorna omkring dig och hela världen, och du skall uppfyllas och glad.

Pengar och hjälpa andra

"Om pengar kan hjälpa en människa att göra gott för andra, är det av värde, men om inte, är det bara en massa ont, och ju förr det blev av, desto bättre."

"Ju mer vi komma ut och göra gott för andra, desto mer våra hjärtan kommer att renas, och Gud skall vara i dem."

Altruism var ett viktigt begrepp för "vandrande munk," och det är något som kanske glöms bort i dagens värld. Materiell rikedom betyder lite om det inte delas med dem som inte har någonting - själviskhet gör själen fattiga.

Aktuella artiklar