Saker som de aldrig kommer att berätta om äktenskapet

Att gifta sig är en av de mest spännande saker som kan hända en kvinna. Men medan alla kommer att berätta alla de fina saker som kommer med äktenskap, det finns vissa saker som de aldrig kommer att berätta om äktenskapet. Och de flesta av dem kommer att få dig att undra om gifta var en bra idé i första hand.

Saker som de aldrig kommer att berätta om äktenskapet

Att vara i ett äktenskap är som att få ett nytt jobb, bli gravid eller få barn. Alla är glada för dig och du är också, eftersom det är en bra sak. På samma sätt kommer gifta liv med en massa obehagliga saker som får dig att tvivla på vad du registrerat dig för. För att hjälpa dig att förbereda för överraskningar av äktenskap, här är några av de mest obehagliga överraskningar att äktenskapet har i beredskap för dig.

Ett. Äktenskapet har inga regler

Det mest logiska sättet att avsluta ett bröllop skulle vara att lämna ett äktenskap handbok för par. Naturligtvis har många böcker försökt att komma fram till vad de påstår sig vara bästa praxis för äktenskap men få människor har någonsin haft sina äktenskap sparas av eller tillskrivs framgången av deras äktenskap att läsa en bok om äktenskapet.

Anledningen till ett äktenskap manual inte kan göras är att individer är olika och så är par. Två äktenskap kan vara både framgångsrik och ändå deras framgång kommer att baseras på mycket olika element. På samma sätt, inte två dåliga äktenskap är likartade.

Som ett resultat hur du gör ditt äktenskap framgångsrika är baserad på två av er gör vad som fungerar bäst för dig baserat på dina unika behov och personligheter. Hitta dessa egenskaper, fortsätta lära om varandra och hålla emot varandra utifrån dessa unika element. Gör livet enkelt för er genom att ändra vad som kan förändras och anpassa sig till det som inte kan ändras.

Kort sagt, om det någonsin skulle bli ett äktenskap manual som skulle kunna fungera för alla, skulle det stå så här: Lista ut det själv när du går längs. Njut av dina glada dagar och plockar upp dig när du faller. Håll lärande. Håll dig i rörelse.

2. Äktenskapet är hårt arbete utan semester

Äktenskapet är mycket annorlunda än vad du tror att det är när du är dating eller förbereder sig för bröllop. Under denna tid allt du ser är kärlek och lycka.

I verkliga livet, men att gifta sig är inte annorlunda från att starta ett företag eller börja arbeta på en ny arbetsplats. Oavsett om du stannar där i några månader, några år eller arbeta tills du går i pension, kommer ditt arbete definieras av händelserna av varje och varje dag som går. Dessa kommer att innehålla dessa dåliga dagar när man nästan gett upp, eller när ditt företag har nästan avstängd efter skattmasen ned i era lokaler. Eller att lycklig dag när du fått en utmärkelse för att vara anställd av året. Det kommer också att finnas gott om enkla, händelselösa dagar också. Tillsammans, alla dessa dagar är vad som kommer att definiera din tid på ditt jobb eller ditt företag.

Förbindelse fungerar på ett liknande sätt. Det kommer att finnas dåliga tider när du behöver varje uns av din styrka bara för att göra det genom dagen. Saker som en sjukdom eller en olycka i familjen, en frånskild syster som behöver tak över huvudet när hon försöker hitta sina fötter, är din man permitterad, kommer alla dessa besök äktenskap utan någon varning. Och ibland, precis när du tror att dina problem är bakom dig, kommer något annat dyker upp, igen. Det kommer dagar som de.

Och då blir det glada dagar, som när du är värd en cocktail middag med din familj och vänner fira din mans befordran eller rekordvinst för företaget du startade från din källare. Det skall vara stora dagar av semestrande där allt kommer att gå perfekt.

Dåliga dagar och bra dagar, har du båda. Men, bra eller dåligt, kommer varje dag måste gås igenom, behandlas som den kommer. Det sak att komma ihåg är att det kommer att vara kontinuerlig, obevekliga arbete med ingen chans för dig att ta en paus. Ett äktenskap är en levande sak och du kan inte stänga av den för ett ögonblick bara så att du kan ta en paus.

Tre. Du är gifta hela hans stam

Kom ihåg att släkting till dig som gillar att visa upp på din dörr precis när du är på väg att glida in i din säng och har själv en lugn söndag, eftermiddag? Tja, har din man dem också. Egentligen har han en hel del. Och när du gifta sig med honom, de kommer hela tiden. Det är en paketlösning.

Genom att gifta sig med din man, kommer du automatiskt, ärver en ny uppsättning av anhöriga. Du kommer att vara med dem på bröllop, på begravningar och även under helgdagar. På något sätt kommer det alltid att finnas en vars uppgift blir att gnida dig på fel sätt - att missbrukare syster till honom som kommer att klämma ur din plånbok varje gång hon dyker upp, objudna, för jullunch, en mor-in-law som tror hans son förtjänar bättre matlagning och kommer att använda varje tillfälle att sända sin ståndpunkt när dina vänner kommer på besök.

Den goda nyheten är dock att lycka är ett val bara du kan göra. Du kan antingen välja att kämpa din man genom att försöka pressa honom att förbjuda hans farbror John från att besöka varje söndag eftermiddag, som bara kommer att ge dig mer sorg eftersom det inte kommer hända. Eller du kan välja att ta allt i din steglängd genom att ignorera den galna svärföräldrar, njuter istället, det goda som livet tar dig varje dag. Du kanske inte kan styra dina omständigheter. Men du kan välja hur du reagerar på vad som händer med dig och omkring dig. Det är ditt samtal att göra.

4. Du känner honom inte så bra

Du kommer förmodligen att gifta sig eller ha gift sig med en kille eftersom du tror att du känner honom så väl. Ledsen att säga det till dig, men som aldrig kan vara sant. Det finns ingen som vet någon som väl.

När du börjar leva tillsammans kommer du att upptäcka saker om din partner som du inte visste. Du kan ha en ganska god uppfattning om hur han kommer att reagera på vissa saker eller lägga kalsongerna men det kommer alltid finnas något nytt som du kommer att upptäcka om honom som kommer att överraska dig. Och flera år senare, kommer du fortfarande att upptäcka saker om din partner. Vissa så uppenbart att du kommer att bli förvånad över att du missade dem alla dessa år.

Till exempel var en man förvånad över att upptäcka att, efter tio år i äktenskapet, hans fru kan inte andas medan kyssar. Han hade observerat att hon skulle bryta av och titta bort när de hade en lång, passionerad kyss. Alla dessa år har han aldrig brytt sig om att fråga varför tills en söndag eftermiddag under en intim tid i köket. Sensmoralen i historien? Du kan fortfarande ha långa, passionerade kyssar även efter tio års äktenskap!

På en mer seriös, om det är någon tröst, vet du inte själv så bra heller. Med rätt förutsättningar, kommer du att bli förvånad över de saker du kommer att upptäcka att du är kapabel att göra. På något sätt, kommer äktenskapet ger dig massor av dessa situationer. Det är då du kommer att bli förvånad över att upptäcka hur arg du kan få på en person, eller hur långt svartsjuka kan köra dig.

Fem. Du kommer att falla ur kärlek

Detta borde ha varit den första punkten, men det var viktigt att ha dig läsa alla de andra, först. Denna drog-liknande effekt som du känner i ditt hjärta kallas kärlek? Det går så småningom bort efter några månader eller så.

Det emotionella känslan vi kallar kärlek är egentligen en biologisk reaktion orsakad av ett hormon och som tiden går, börjar det avta. Så småningom kommer du att nyktra till och börja känna normal igen. Det är därför dejting par uppmuntras hittills längre eller känna varandra bättre innan de gifter sig. Annars beslutar att gifta sig inom en kort tid av uppvaktning är oftast ett beslut som görs under påverkan av kärlek hormoner.

Så vad händer, när du faller av kärlek? De flesta dejting par bryta upp så fort de upptäcker att de inte längre känns som du brukade känna för varandra. I en förbindelse, men det finns ingen sådan glädje. Du kan inte gå ifrån ett äktenskap bara för att du inte längre känner upphetsad om din partner.

Istället, du börjar leva, man börjar utnyttja de saker som gör dig kompatibla och kompletterar varandra, vad det nu kan vara. För dem som har lyckats bygga en stark vänskap under deras tid av hormon-inducerad spänning, kommer deras relation utvecklas. Annars kan du börja arbeta på att bygga denna vänskap från början för det är vad som kommer att hålla dig samman.

6. Din bröllopsdag tvivel stanna hos dig

Du vet känslan du hade på din bröllopsdag på om du gjorde rätt eller inte? Tja dessa frågor aldrig helt går bort.

Du kommer att ifrågasätta ditt beslut att gifta sig varje gång han gör något du inte gillar. Sanningen är att du skulle känna på samma sätt och ställer samma frågor oavsett vem du skulle gifta sig med. Anledningen till detta är att män är mänsklig, inte änglar. De gör misstag precis som alla andra.

Och du är inte den enda som kommer att uppleva sådana känslor heller. De flesta människor som har bott i framgångsrika äktenskap har haft samma tankar hemsöka dem varje gång saker verkade gå åt fel håll. Men dessa är alla passerande ögonblick. Precis som alla de dåliga tiderna och de goda tiderna av äktenskap, dessa känslor kommer och går. Allt du behöver göra är att fortsätta att gå, hålla kursen.

Dessa är bara några av de frågor som du kommer att stöta på i er äktenskap som ingen annan kommer att berätta om. Summan av kardemumman är att när dessa frågor har lett till skilsmässor i vissa fall är det viktigt att notera att de som har hållit kursen har gått igenom samma frågor och överlevde. Ingen någonsin dött på grund av dessa frågor. Du kommer också att överleva.

Aktuella artiklar