10 botemedel för baksmälla magont

Hade för mycket kul i natt? Nu huvudet känns som det kommer att blåsa och din mage är alla svullna och värkande. Det, min kära kallas en baksmälla. Och här är vad du behöver göra för att bli av med det.

10 botemedel för baksmälla magont

Varje baksmälla ger ett par saker - det är den fruktansvärda huvudvärk, magen värker, och illamående, och naturligtvis den allmänna känslan av trötthet. Du kan hitta allmänna tips om hur man kan bota en baksmälla i det här inlägget, men här vill jag berätta för dig hur man kan bli av baksmälla magont.

Ett. Drick mycket vatten

Vatten är den viktigaste botemedel mot baksmälla. Du får bakfull eftersom du är uttorkad och den viktigaste frågan är att rehydrera dig så snart som möjligt. Drick så mycket vatten som du kan så fort du kommer hem från crazy party. Ju mer du dricker, desto bättre kommer du att känna på morgonen - i huvudet och i magen likadana.

2. En toast för frukost

Den främsta anledningen till att du känner magont och illamående efter att du har druckit för mycket, är förhöjd nivå av magsyra i magen. Alkohol gör detta till dig och det bästa botemedlet är att äta något riktigt torrt som kommer att suga upp all den extra syran. Så, få tag på en riktigt torr toast eller några salta kex. Efter ett par bites magen kommer att må mycket bättre och halsbränna kommer att försvinna.

Tre. En kopp yoghurt

Om du inte kan verkligen hantera den torra toast bara, följer det med en kopp yoghurt. Yoghurt är generellt sett bra för magen, eftersom den innehåller mjölksyrabakterier som ger god matsmältning. Om du har några probiotisk yoghurt, liksom DANONE Activia, i ditt kylskåp - ännu bättre.

4. Mint te

Mint te är en mycket gammal, och en mycket känd, botemedel mot magbesvär. Det fungerar som ett botemedel mot baksmälla magont också. Bara förbereda dig en kopp varmt mintte och dricka det långsamt. Om du inte är riktigt förtjust i te sig, kan du tuggar också på några färska myntablad.

Fem. Ingefära te

Ingefära är mycket fördelaktigt när det gäller att lösa magproblem. Om du kan äta något på morgonen, är det bra att lägga till ingefära till din måltid. Men om du inte verkligen känner för att äta, förbereda ingefära te. Det kan köpas i tepåsar i butiken, men färskt te är så mycket bättre.

Ta bara 2 "bit ingefära och skala det. Ta två koppar vatten att koka och tillsätt skivad ingefära. Sänk värmen och låt stå i 15-20 minuter för att sjuda. Sila teet och tillsätt honung och citron efter smak. Din mage värk och illamående kommer att försvinna på några minuter.

6. Kycklingsoppa

Eftersom det är känt som det universella botemedel för nästan alla sjukdomar, är kycklingsoppa också mycket bra för att bota värk baksmälla mage. En tallrik varm kycklingsoppa kommer att lugna magen, rehydrera dig och återställa elektrolyter du förlorat genom att dricka för mycket. Det är egentligen inte en lätt uppgift, att göra en kyckling soppa på morgonen när du är bakfull, men hey - det är vad order-ins är till för.

7. Banana

Alkohol inte bara ta vatten från kroppen, det tar de vitaminer och mineraler också. En av de viktigaste vitaminerna du förlorar är vitamin B. Brist på den producerar magont och illamående, vilket är varför det är mycket viktigt att kompensera för det.

Ät en mogen banan. Bananer är en rik källa till vitamin B och de är i allmänhet ett bra botemedel mot magbesvär. Om du planerar att dricka, se till att du köper bananer först.

8. Ättiksgurka

Vi har alla sett den scenen i filmerna - en person som innehar sitt huvud och äta pickles. Pickles har varit känt som ett botemedel mot baksmälla sedan för alltid, och det beror på att de faktiskt arbetar. Pickles är en rik källa till vitamin A, järn, kalium, kalcium och mangan. Alla dessa är viktiga för att lugna dina magbesvär.

9. Fruktjuice

Som tidigare - det är av stor betydelse för att kompensera för de vitaminer du har förlorat genom att dricka. Och vad bättre sätt att göra det, än att äta färsk frukt eller dricka färskpressad fruktjuice. Men jag skulle föreslå dig inte att dricka den mest populära apelsinjuice, eftersom det kan öka nivåerna av din magsyra och få dig att må ännu sämre. Enligt min erfarenhet fungerar surkörsbär saft bäst i dessa situationer.

10. Kräkningar

Ja, jag vet, ingen tycker om det, men låt oss inse det - du må så mycket bättre efteråt. Försök inte hålla dig från kräkning om du har haft för mycket att dricka. Det är obehagligt för tillfället, men det ger lättnad mycket snabbt.

Kräkningar är faktiskt kroppens första försvarslinje mot gifter i det. Eftersom alkohol är ganska mycket ett toxin - ja du förstår tanken vad som skulle hända. Bara få ut allt av ditt system.

Jag måste påminna er om att det bästa botemedlet mot baksmälla är att inte få det i första hand. Styr ditt drickande och ge dig mindre chanser att skämma ut dig själv på kvällen, och att känna sig riktigt illa på morgonen. Men om du redan har haft för mycket - dessa åtgärder kommer att hjälpa dig med magont och illamående.

Aktuella artiklar