10 saker att göra när du känner dig uttråkad

Få människor som aldrig uttråkad. I fall du inte är en av de få, här är några idéer hur man ska vara större än tristess.

10 saker att göra när du känner dig uttråkad

Ett. Titta förbipasserande

Bara observera. Du kan till och med vara avgörande. Du kan betygsätta folks utseende eller klädsel. Du kan försöka föreställa sig sin dag eller deras livshistoria bara genom att titta på dem.

Om du bara titta utan fördomar och inga antaganden, kommer du till medvetenhet och mindfulness. Och sedan försvinner tristess bara.

2. Prata med din tristess

Tristess är ett sinnestillstånd. Det är inte staten i (utanför) angelägenheter.

Din tristess försöker säga dig något. Så prata med din tristess och låt din tristess prata med dig.

Om du lyssnar noga, kommer din tristess berätta vilken riktning du ska ta.

Tre. Gör dig perfekt du lista

Föreställ dig den ideala dig. Sedan gör vad du kan för att börja flytta in i den riktningen.

4. Värd en film maraton

Om du känner dig socialt, värd en film maraton på din plats. Annars njuta av filmer själv.

Varning: en god vän till mig försökte detta (inte av tristess), men i stället för att titta på filmer, folk precis börjat prata och ha kul. Det visade sig vara regelbundna fredag ​​kväll möte. Efter 6 år, går fortfarande på, nästan varje fredag ​​kväll.

Fem. Lär dig något nytt

Lär skridskoåkning. Lär dig ett nytt språk. Lär cocktail göra hemligheter. Lär dig något nytt. Eller förbättra det du redan vet. Hitta nya saker att vilja.

6. Walk

Promenad runt kvarteret. Gå runt parken. Bara gå. Och tankar kommer till dig. Och tankar inte kommer att handla om tristess.

7. Skriv ett brev

Ja, du vet ändå att skriva. Den gammeldags sätt, penna och papper. Och ja, det fortfarande finns pennor, brev och packar. Så, istället för att skriva en elektronisk version av ett brev, gör det det riktiga sättet, med engagemang från första till sista bokstaven.

8. Skriv om det

Skriv om din tristess. Skriv en dikt, berättelse, eller helt enkelt en anteckning. Beskriv hur du känner. Sedan dela den med dina vänner om du känner för det. Eller lägga upp den på en blogg och dela den med vänner och främlingar.

9. Ljusna någon dagen

Gör något som någon annan kan uppskatta. Ljusna någon dagen. Som en överraskning, kan det ljusna även upp din dag.

10. Tänk dig teknik

Tänk om några högteknologisk produkt från framtiden som skulle ta din tristess bort. Om du är tekniskt kunniga du kan komma med en revolutionerande idé.

Aktuella artiklar