11 sport bör du prova denna sommar

Sommaren är den bästa tiden att prova något nytt. Så, varför inte prova en ny sport i sommar? Trots allt, om du gjorde något du kanske inte bör ha, kan du alltid säga "jag var på semester" och alla kommer att förlåta dig. Kolla in sport bör du prova denna sommar.

11 sport bör du prova denna sommar

Låt mig berätta genast - Hej, jag heter Sarah och jag är en adrenalin junky. Jag är en extrem sport sortens tjej och jag kommer att tala om extrema sporter. Om du inte gillar dem, kan du antingen flytta med och söka efter något annat, eller så kan du stanna kvar och faktiskt läsa den här artikeln. Varför? Jo, för efter vad jag har att berätta för dig, kanske du vill prova en extrem sport i sommar.

Ett. Kitesurfing

Minns de riktigt coola eftermiddagar när du var liten och dina föräldrar skulle ta dig ut till parken för att flyga drake? Tänk dig nu att, men coolare.

Om du har sett de pojkar och flickor som står på brädor och hålla drakar som rider dem över vågor och låt dem hoppa i luften för en kort flygning - du har sett kitesurfare. Kitesurfing är kul, men det kräver tid. Du måste hitta en bra instruktör och du måste vara redo att suga på först. Det är inte en lätt sport, men när du känner adrenalinkicken det ger, kommer du inte att kunna sluta. Jag menar, bara kolla in den här videon:

2. Wakeboarding

Jag vill kalla detta en "kitesurfing för nybörjare". Om du vill prova det, behöver du bara lite pengar och lite mod. Nästan varje sommar resort erbjuder wakeboard. Vad du ska göra är att stå på en wakeboard och låt en specialdesignad båt drar dig över vattnet. Hålla tätt och njut!

Tre. Vindsurfing

Om du vill prova en ny sport i sommar och har en stor chans att skämma ut dig själv - prova vindsurfing. De som har erfarenhet av denna sport säga att detta är fantastiskt och nybörjare säga att det är riktigt kul att prova. Jag vet att det också kommer att bli kul för åskådarna medan de tittar på dig försöker plocka den vinden upp och faktiskt börja surfa. Håll seg! Du kan göra det!

4. Bungyjump

Bungee Jumping är förmodligen en av de mest populära sommar sport på planeten, trots att det egentligen inte är en sport. Många människor väljer att samla mod och prova bungyjump under sommarsemestrar. Tja, kan du vara en av dem också. Låt någon knyta bungee rep till anklarna och hoppa in i det okända skrika Geronimooooo!

Fem. Paragliding

Tja, jag är en flygskärm pilot trots allt. Jag tror också att varje människa vid liv bör åtminstone en gång i sitt liv känna friheten att flyga ger. Prova skärmflygning i sommar.

Skärmflygning erbjuder en av de renaste känslor flyga. Det finns inga högljudda motorer, bara en vinge och en pilot jagar de heta termik att klättra upp i luften. Boka själv en tandem flygning med en instruktör. Du kommer att vara passageraren, behöver du inte göra någonting - bara njuta av den fantastiska känslan av att flyga. Ta med din kamera tillsammans - du vill att dessa inspelade minnen. Jag varnar dig dock - du kan få lätt hooked på sporten.

6. Fallskärmshoppning

Alla har hört talas om det och det har varit på varje hink lista någonsin gjorts - skydiving. Du kan betala för ett tandemhopp nästan överallt i världen. Du kommer att hoppa ut med en instruktör och kunna uppleva fritt fall och når sluthastighet runt 125mph. Snacka om en adrenalinkick, va?

7. Rafting

Rafting är den perfekta sommaren sporten. Vädret är varmt och du behöver något att svalna. Samla dina vänner, hyr en flotte och välj en flod. Det är en bra idé att anlita en erfaren instruktör though. Du vill inte hamna i mitten av ingenstans eftersom du inte riktigt vet hur man ska styra flotten ordentligt.

8. Kajakpaddling

Här kommer en annan utmärkt val för varma sommardagar - paddling. Du kan prova singel eller tandem kajak, eller ens grupp. Ett företag som heter Point 65N producerar ta isär kajaker som kan göras till singlar, tandemcyklar eller ens multiplar. Kul för hela gänget! Bara kolla denna video ut.

9. Gratis klättring

Blir oerhört populär under det senaste åren, är fri klättring den perfekta sporten alla som älskar det stort utomhus. Jag måste föreslå försöker den i en kontrollerad miljö och med erfarna instruktörer först. Sedan kan du gå ut och försöka klättra en verklig klippa. Det är kul och det gör din rumpa ser stor. Vad mer kan man begära?

10. Slacklining

Någonsin drömt om att gå på linjen som akrobater på cirkus göra? Prova slacklining denna sommar! Jag måste säga att det ser mycket lättare än vad det egentligen är. Var beredd på absolut inte kunna hålla balansen på första. När du får erfarenhet, kan du dansa ännu och hoppa på linjen. Kolla in damerna promenader linjen i videon nedan.

11. Zorbing

Om du har velat rulla ner för backen när du var liten att du kommer att älska zorbing. I grund och botten kommer du att sätta in en stor boll gjord av genomskinlig plast och trycks ner för backen. Så enkelt är det. Det finns inga speciella nödvändiga förberedelser. Du kan också prova på ett plant underlag, men i så fall måste du köra inne i bollen för att flytta den - inte rekommenderas för riktigt varma dagar.

Detta är min lista över topp sommarsporter. Kontrollera att du prova dem. Men ha i åtanke att en av dem kommer med risker. Välj bra instruktörer och yrkesverksamma som kommer att guida dig genom en ny och spännande upplevelse på bästa möjliga sätt.

Om du redan har provat en av dessa, skulle jag verkligen älskar att höra hur ni gillade det.

Aktuella artiklar