11 tips om hur man kan bli av med vitlök andetag

Vitlök är en läcker och integrerad ingrediens i många rätter, men det har en mycket obehaglig bieffekt - dålig andedräkt. Tyvärr dess svavelsyra lukt kan kvarstå i upp till 72 timmar och det kan vara mycket svårt att eliminera. Men det finns några effektiva metoder för att maskera och neutralisera dess lukt, medan uppfriskande munnen på ett trevligt sätt. Här är 11 tips på att bli av med vitlök andetag effektivt och omedelbart.

11 tips om hur man kan bli av med vitlök andetag

Ett. Försök senap

Senap innehåller gurkmeja, vilket hjälper till att förhindra och eliminera dålig andedräkt.

Ta en tesked senap och vips den och rulla den runt munnen i 1 minut. Sedan spotta ut det. Nu tar en annan ½ tesked och svälja det den här gången. Det kommer att gå djupt in i lungorna, där alla vitlök svavelföreningar har transporterats av blodet.

Du kan också kombinera ½ tsk salt med 2 teskedar senap olja och upprepa samma åtgärd som beskrivits ovan. Bara hålla blandningen i munnen och svälj inte ämnet. Skölj med färskvatten efter ca 1 timme.

2. Ta andedräktmint och pepparmint tuggummi

Detta kommer att maskera vitlök andetag bara tillfälligt, men det kan vara till stor hjälp. Välj starka myntverk gjorda med en essens av äkta pepparmynta olja.

Tre. Tugga persilja

Persilja är en utmärkt ört för att bli av med vitlök andetag.

Den innehåller höga halter av klorofyll, som fungerar som en naturlig andetag luftrenare. Det har också stor antibakteriella, antiinflammatoriska och toxin-eliminera egenskaper som är användbara för att eliminera muntliga och kroppslukt precis vid källan.

Alltid tugga färsk persilja, som torkade örter inte innehåller aktivt klorofyll.

4. Använd mynta, kardemumma, fänkål, frön anis och kryddnejlika

Dessa örter och frön kan hjälpa neutralisera eller maskera vitlök andetag.

Tugga kryddnejlika och kardemumma, fänkål och anis frön, och äta färska myntablad.

Vissa restauranger serverar ofta en del av dessa frön efter måltid, särskilt fänkål.

Fem. Drick mjölk

Fetthalten i mjölk minskar vitlök andetag. Det verkar som om kombinationen av vatten och fett har förmågan att neutralisera eller åtminstone minska orala dåliga lukter.

Bara smutta på ett glas fet mjölk efter att ha ätit vitlök och du kommer att må bra resultat. Det kommer att avsevärt undertrycka vitlök s svavelhaltiga egenskaper.

6. Ät yoghurt

Flera studier har visat att äta 6 uns av yoghurt kan minska dåliga bakterier och vätesulfid i munnen, vilket är främsta orsakerna till dålig andedräkt. Och detta gäller för vitlök andedräkt också!

7. Chew kaffebönor

Kaffebönor innehåller ämnen som har antibakteriella effekter, användbara i kampen mot mikroorganismer som är ansvariga för dålig andedräkt. Tugga rostade kaffebönor kan därför vara till stor hjälp när man försöker bli av med vitlök andetag.

8. Konsumera kall mat

Lukten av vitlök intensifieras när något varmt konsumeras. Så efter intag vitlök, bör du byta till att äta kall mat, till exempel glass eller andra frysta desserter och snacks.

9. Satsa på färsk citron

Lemon är också ett mycket effektivt lukt neutraliserande. Det har förmågan att döda bakterier som orsakar dålig andedräkt.

Prova att dricka en färskpressad citronsaft efter att ha ätit vitlök, eller direkt suga en färsk citron kil. Chewing peeling kan också vara till hjälp.

10. Ha en trevlig kopp grönt eller mynta te

Grönt te och mint te innehåller polyfenoler som bidrar till att minska koncentrationen av vätesulfid, den obehagliga kemisk förening som vitlök producerar.

Dricka en kopp mint eller grönt te under eller efter måltid kommer därför i hög grad neutraliserar den outhärdliga vitlök andetag. Mint kommer också glatt uppdatera er mun.

11. Munhygien botemedel - borste, tandtråd, skrapa och gurgla

  • Använd syresätta tandkräm med fluor och borsta tänderna direkt efter att ha ätit vitlök, för att omedelbart bli av med irriterande vitlök andetag.
  • Floss dem att ta bort eventuella matrester eller vitlök vilar fångade mellan tänderna.
  • Den grova ytan på tungan ger en perfekt grogrund för lukt-producerande bakterier. Använd alltid en tunga skrapa bort överblivna matrester och avlägsnar bakterier som orsakar dålig andedräkt vitlök.
  • Det sista steget består i att gurgla munnen och halsen med en bra munvatten som neutraliserar flyktiga svavelföreningar och eliminerar dålig andedräkt.

Gjorde dessa tips om hur man kan bli av vitlök andetag visa sig vara användbart? Om känner till några andra effektiva metoder, vänligen dela dem med oss ​​i kommentarerna nedan!

Aktuella artiklar