15 fantastiska fakta om kyssar

Du kanske vet hur man kysser, kan du vara ännu en fantastisk kyssas, men hur mycket vet du egentligen när det kommer till vissa kysser trivia? Här är några intressanta fakta om kyssar som ska lära dig allt du behöver veta och mer!

15 fantastiska fakta om kyssar

Fakta nr 1

Omkring 50 procent av befolkningen har sin första kyss innan de fyllt fjorton. Dessa ludna kyssar är ofta ganska tafatt och klumpigt, men, som de säger, du lever och du lär dig! Ju mer du kysser desto bättre blir du på det. Och, är det ännu viktigare, om du tona ner nervositeten och få alla stressad över det - det hela kommer väldigt naturligt!

Fakta nr 2

Vetenskapen om kyssar kallas philematology och den viktigaste muskeln när det gäller att kissing kallas orbicularis oris. Det är samma muskler du använder för att rynka dina läppar. Men beroende på kyss upp till 34 ansiktsmusklerna kan användas. Det är ganska ett träningspass du skulle komma överens!

Fakta nr 3

Passionerat kysser under en hel minut kan bränna runt 26 kalorier. Så, en liten make-out session med din man ska göra för att choklad tårta du hade tidigare!

Fakta nr 4

Kissing tullen varierar runt om i världen. Det uppskattas att cirka 90 procent av kyssar världens befolkning - det finns vissa kulturer i Afrika och Asien som inte verkar att öva kyssas.

Fakta nr 5

Läpparna är en 100 gånger känsligare än fingertopparna. De håller ännu mer känslighet än könsorganen!

Fakta nr 6

Kissing kan vara frisk på många sätt! Inte bara kan det bränna några kalorier, kan det också vara bra för tänderna, eftersom den extra saliv den producerar rensar ut dem och förhindrar tänder förfall. Det kan också bidra till att minska skador och även lägga till ett par år till din livstid enligt vissa studier.

Fakta nr 7

Inga två läpp intryck är densamma.

Fakta nr 8

Ungefär två tredjedelar av människor tippa huvudet åt höger när de kysser.

Fakta nr 9

Det är möjligt för en kvinna att nå en orgasm medan kyssar.

Fakta nr 10

Kissing släpper samma signalsubstanser i hjärnan som bungyjump, fallskärmshoppning och kör så det kan absolut åstadkomma ganska bråttom!

Fakta nr 11

Kama Sutra innehåller inte bara otaliga sexuella positioner, men också 36 olika typer av kyssar, såsom "tunga slåss" och många andra. De gamla romarna, å andra sidan erkände endast tre sorters kyssar: osculum - en kyss på kinden, basium - en kyss på läpparna, savolium - en djup kyss.

Fakta nr 12

Romarna använde också en kyss att ingå någon form av avtal - så, kysser som ett sätt att avsluta vigseln kan spåras hela vägen tillbaka till den tiden.

Fakta nr 13

I genomsnitt tillbringar ca två veckor, eller 336 timmar, om deras liv kyssas.

Fakta nr 14

Kissing anses av många vara en handling ännu mer intimt än samlag. Män är till exempel mycket petig när det gäller att välja de kvinnor de vill kyssa, än när man försöker få ett ligg, så många studier har visat.

Fakta nr 15

Vet du något om Blarney sten i Irland? Legenden säger att byggaren av Blarney slott var inblandad i en rättegång, så han frågade den irländska gudinnan Cliodna för hjälp. Vad sa hon till honom är att kyssa den första klippan han kom förbi på väg hem. Han sedan vädjade hans fall med stor vältalighet tack vare detta och vann det, så han tog den lyckliga sten och byggde den i räcket av slottet.

Dessa dagar, många människor kommer till denna specifika plats efter att bli mer vältalig. Saken är - kyssa stenen är långt svårare än det låter. Du måste klättra massor av trappor för att ens få till det, och sedan kommer den knepiga delen. Sittande, ryggen vänd till stenen medan någon innehav fötterna och kröker bakåt för att nå den samtidigt som du håller på att handtagen placeras där speciellt för detta ändamål.

Aktuella artiklar