3 bästa hem rättsmedel för magbesvär efter att ha ätit

Du vet hur ibland efter en större eller kryddigare lunch kan du känna dig som en svullen ballong? Startar din mage att mullra och ger dig en hård tid? Tyvärr har jag fått min beskärda del av dessa problem, men, å andra sidan, jag har de rättsmedel också. Här är det bästa av dem.

3 bästa hem rättsmedel för magbesvär efter att ha ätit

Naturligtvis, när du har magproblem kan du alltid ta en anti-syra medicin. Dessutom bör du vara uppmärksam på vad du äter och undvika de livsmedel som kan skapa problem. Men, om du redan har ätit något som upprör din mage - här är hur man gör det bättre:

Ett. Kolsyrat vatten

Sparkling, eller kolsyrat vatten har visat sig vara ett mycket bra botemedel för behandling av magbesvär. Om du ska ha en större måltid, skulle jag säga att du inkluderar kolsyrat vatten som en drink med denna måltid.

Kolsyrat vatten har använts som en mag botemedel för en lång tid, men ingen är egentligen säker på hur det hjälper. Tricket är förmodligen i kombinationen av koldioxid i bubblorna och alla andra mineraler som finns i kolsyrat vatten. En studie från 2002 har visat en signifikant förbättring i matsmältningen hos människor som drack kolsyrat vatten i jämförelse med människor som drack kranvatten.

Dock skulle jag föreslår inte att du helt ersätta allt vatten du dricker med kolsyrat vatten, eftersom kolsyrat vatten innehåller en stor mängd av torrsubstans. Det kan öka en risk för att skapa njursten.

2. Mint te

När jag var liten, varje gång jag hade problem med magen min mamma skulle förbereda mintte. Det är ett gammalt och välkänt botemedel mot magbesvär och det fungerar som en charm nästan varje gång.

Varmt mintte kan hjälpa dig med magkramper samt med dålig matsmältning och illamående. Det hjälper maten att gå snabbare genom tarmen och ger lindring till magen. Ta en tesked torkade myntablad och häll en kopp hett vatten över dem. Låt det sitta i ca 10 minuter, sila och drick varmt. Det är bäst om du inte tillför något socker eller honung.

Å andra sidan, om du inte har tid för te, kan du tuggar också på färska myntablad. De får inte vara så hjälpsamma som de te sig, men de har fortfarande inte hjälper.

Tre. Tuggummi

Jag har aldrig trott att tugga ett tuggummi kan hjälpa dig med matsmältningen tills jag insåg, helt av en slump, att det faktiskt kan. Jag har hittat mig själv vilja tugga ett tuggummi varje gång jag skulle äta för mycket. Efter lite googling, såg jag vad fångsten var.

Jag har hittat en artikel som sa hur tandköttet införlivades i behandling av patienter som har genomgått operationer efter som de inte kunde äta normalt för en stund. När du inte äter, tarmarna får lata, och det kan skapa problem med matsmältningen. Patienter som fick tuggummi under återhämtningsperioden har återfått en normal mage funktion snabbare än de som inte var.

När du tuggar på ett tuggummi, är du förbereder magen för matsmältningen. Tricket är att du faktiskt inte ger det något att smälta. I det fallet magen smälter maten som redan finns i. Det är därför du får ännu hungrigare om du tuggar på ett tuggummi när du är hungrig.

Tycker du dessa åtgärder användbar? Vilket fungerar bäst för dig?

Aktuella artiklar