3 bra tips på hur man kan organisera sig hemma

Varje kvinna i den här världen har upplevt detta. Mellan ditt jobb, ditt hus, din man och dina barn, det finns helt enkelt inte tillräckligt med tid för att göra allt du ska göra. Du känner ibland som att du behöver den dagen för att pågå i minst 26 timmar, för att få allt gjort. Men det är inte så mörkt och hårt. Om du vill veta hur man ska bli organiserad hemma - fortsätta läsa.

3 bra tips på hur man kan organisera sig hemma

Ett. Delegera

Detta är det viktigaste när det gäller att driva ett hushåll, och de flesta kvinnor aldrig gör det. Du behöver inte göra allt själv, trots vad din mamma kan ha trott dig. Delegera!

Dela upp sysslorna mellan husets medlemmar. Få din man att hjälpa dig att rensa. Det kommer att bli snabbare, mer effektivt och du kommer att ha mer tid för varandra, och för dina barn. Få barnen att hjälpa till också. De kan göra några mindre sysslor som att ta ut mindre påsar med skräp och kanske hjälpa dig med matlagning.

Barn tycker oftast det verkligen intressant att hjälpa till i köket, så använd det. Om dina barn är tonåringar, bör de åtminstone städa sina egna rum. Många tonåringar kommer att hålla med om detta, bara för att de oftast vill ha dig ur sina rum, så de hellre rengöra det själv än att låta dig i.

2. Multitasking

En av de viktiga nya färdigheter att lära sig är multitasking. Detta fungerar särskilt i köket. Till exempel, om du gör lunch, medan köttet är stekning, kan du hacka sallad, medan soppan är matlagning, kan du diska.

Det finns massor av små sysslor du kan utföra samtidigt. De kanske inte verkar mycket sedd för sig, men när man tittar på den större bilden, ser du att du har lyckats spara kanske en hel extra timme, eller ens ett par timmar varje dag genom att utföra dem samtidigt.

Tre. Relax

Världen kommer inte att sluta om du inte damma varje dag. Ställ dina prioriteringar - din familj behöver äta varje dag, så du behöver för att laga mat varje dag, men du egentligen inte behöver vakuum, eller städa på gården varje dag.

Ta inte med mer arbete på dig själv än du redan har. Det kommer bara stress du ut. Det kommer också att göra dig en cranky kvinna som förlorar greppet varje gång barnen spiller något och hon har att rengöra den.

Koppla lite. Beställ mat då och då. Allt kommer fortfarande vara ok med dina barn om de har en pizza till middag en gång i veckan i stället för en hälsosam middag. Använd den extra tid att koppla av med din familj, eller att göra något för dig, som att läsa ett par sidor i din favoritbok, eller titta på ditt favoritprogram.

Du kan också skapa en dag i veckan när man ska laga. Detta skulle kunna vara helgen till exempel, särskilt om din make arbetar under veckan. Du kan kalla det en experimentell dag - eller "låt oss se om pappa kan laga mat" dag. Dina barn kommer att gilla det, och du kommer att ha lite mer tid att göra något annat. Och ni alla kommer att ha en bra tid.

Det är inte så svårt att bli organiserad hemma, men du måste komma ihåg att du inte är en super kvinna och att du behöver hjälp då och då. Och vad som är viktigast, be om hjälp när du behöver det. Förvänta dig inte dina familjemedlemmar för att se till att det är svårt för dig, eftersom de inte kan veta att, om du inte säger något.

Hur får man organiserat hemma?

Aktuella artiklar