3 viktiga tips för en stanna hemma mamma återvänder till arbetet

När du tog graviditet ledighet, verkade det dags att gå tillbaka till arbetet miljon år bort. Vem kunde vetat att det kommer att passera så snabbt!?

3 viktiga tips för en stanna hemma mamma återvänder till arbetet

Tiden går fort, och nu sitter du och oroande om hur man ska organisera ditt liv och köra en familj när du kommer tillbaka till arbetet. Min graviditet ledighet slutade två månader sedan, och nu kan jag säga att våra liv är ganska mycket organiserad, för det mesta vi fungerar ok. Här är 3 tips som hjälper en hemma mamma hoppa ett annat hinder på sin väg till att bli en verklig drottning.

Ett. Ta hand om dina barn

Första (och viktigaste) är att hitta rätt person att ta hand om dina barn medan du är borta. Detta är en självklarhet, och du har förmodligen gett det en hel del tanke nu. Innan du gör ett slutligt beslut kontrollera om dina vänner eller släktingar med barn kan rekommendera en pålitlig barnvakt eller en au pair och besöka några daghem (så att du kan jämföra dem). Det skulle vara bra om din eller din makes föräldrar kunde ibland se efter barnen, särskilt om de är pensionerade och bor i närheten. De kan till exempel barnet sitta en eller två gånger i veckan, eller ett par timmar varje dag. En vistelse hemma mamma återkomst till arbetet är en stor förändring i ett barns liv, och det vore bra om någon som de vet är att ta hand om dem tills de vänja sig vid den nya livsstilen.

2. Organisera hushållsarbete

Hålla huset skinande rent är inte längre på din prioriteringslista. Håll det snyggt men överdriv inte.

Här är hur jag gör det: Jag rengör bara på lördagar, under den veckan jag använder våta rengöringsmetoder servetter att städa badrummet (toalettsitsar, golvet, allt) köket (arbetsområdet etc). Jag dammsuger två gånger i veckan och jag rengör hela på lördagar.

Tvätt:

Gör det enklare för dig själv, inte stryka något utan kläder. Slösa inte din tid på strykning underkläder, strumpor, lakan etc. Bara tvätta och torka dem. För att slippa ett berg av tvätt i huset, alltid vika och lägga undan tvätten de stunder det torkar. Disciplin dig själv och det kommer att göra ditt liv mycket enklare.

Matlagning:

Det första du bör göra (om du inte har gjort det nu) är att planera en veckas eller en månads meny. Jag planerar menyn varje vecka, köpa mat och laga 2 gånger i veckan, oftast på lördag och onsdag. Jag laga 3 olika måltider (t.ex.-en köttfärslimpa, kycklingsoppa, köttgryta etc) delar in varje i 2-3 portioner och frysa. Detta sätt, när du kommer hem från jobbet, är allt du behöver göra är att göra lite sallad, koka pasta eller ris, och tina maten i mikrovågsugnen. Du kommer att ha hemlagad mat och en annorlunda lunch varje dag.

Tre. Ta hand om ditt utseende

Du måste se bra ut, det är inte förhandlingsbart. Du kommer förmodligen behöva lite nya kläder för arbete (t-shirts och säckiga byxor är stay-hemma mamma uniform) Så var smart när du handlar. Få två kjolar, en klänning och en kavaj i neutrala färger som svart, marinblå, grå eller grädde. Du kan få några bra idéer läsning 7 smarta sätt att klä på en budget.

Har aldrig underskatta vikten av att ha en bra frisör. Att välja en frisyr som är modern, blir det du och det är lätt att underhålla kommer att spara dig mycket tid och nerver när du är på en stram tidtabell.

Glöm nagellack för en stund, om du inte verkligen gillar manikyr och alltid hitta tid för det, det finns inget fulare än kantstötta naglar. Håll dina naglar rena och händerna väl hydrerad och det kommer att vara tillräckligt.

Aktuella artiklar