5 böcker varje flicka bör läsa i tjugoårsåldern

Här är en lista på fem böcker som du förmodligen inte hört talas om i era litteratur klasser, men du bör definitivt läsa ibland i tjugoårsåldern.

5 böcker varje flicka bör läsa i tjugoårsåldern

Som en tjej i tjugoårsåldern, jag vet att du förmodligen är mycket upptagen. Du antingen bygger en karriär eller bara examen från skolan, söker du efter kärlek eller redan har lugnat ner sig, kanske till och med starta en egen familj. Din tid är dyrbar, men glöm inte de andra viktiga, små saker i ditt liv, som att läsa, till exempel.

Så jag skulle vilja kliva in här, och ger dig en lista över fem böcker som du inte hittar på de klassiska litteraturlistor, men är en bra läsning för varje flicka i tjugoårsåldern, och här är varför.

Ett. Bridget Jones av Helen Fielding

Om du har sett filmen och gillade det, vet att det inte räcker. här boken är obligatorisk läsning för varje kvinna. Och du får aldrig synd om Bridget (ok, kanske lite), men man måste beundra hennes ärlighet och optimism, du måste lära av henne. Det är inte en lätt uppgift, att välja mellan två män, var perfekt på sitt eget sätt. Tja, ska hon välja den rätta eller ska hon bara välja redan?

2. Den nej. 1 damernas detektivbyrå av Alexander McCall Smith

Möt M'ma Ramotswe i den magnifika och varma Afrika. Låt dig förtrollas av hennes analytiska och kräsna sinne. Se vad det innebär att vara den första kvinnliga detektiv i ett samhälle som drivs av män, se hur man tjänar för samma män. När äventyret börjar du inte kommer att kunna sätta den här boken ner.

Tre. En för mitt barn av Tony Parsons

Nu ska vi ändra perspektiv för en stund. här boken handlar om hur en man känner efter att ha förlorat kärleken i hans liv, hur han lider djupt och överlämnar sig till förtvivlan utan strid. Nå, kommer livet inte göra allting bättre och göra en kliché, men några nya människor i den här mannens liv, bara kanske.

4. Hjälp av Kathryn Stockett

En bok som kommer att få dig att skratta högt, älska och beundra sina karaktärer, kanske applåderar i vissa stunder. Å andra sidan kan det också göra dig att gråta och nästan känna beskrivna grymhet på din egen hud. Handlingen utspelar sig på 60-talet, vid tiden för medborgarrättsrörelsen, men förutom det allvarliga sociala grupper, fördomar och grymhet, är denna bok, framför allt, om vänskap.

Fem. High fidelity av Nick Hornby

Detta är boken som alla tjejer måste läsa. Varför? Tja, om du någonsin undrat vad som händer i en killes huvud, denna bok har svaret för dig. Och, även om det kommer att bli svårt, försök att inte hata Rob och hålla ett öppet sinne. Åtminstone kommer du att kunna njuta av sin perfekta musiksmak, och i slutet av berättelsen du kanske gillar honom.

Så oavsett om du väljer att läsa om en neurotisk, men älskvärd dam från London, eller om starka och kloka damer från Afrika eller Europeiska South på 60-talet. Oavsett om du väljer att tänka på en man som förlorad kärlek eller den som kastade bort, jag hoppas att du hittar någon gång i ditt hektiska tjugoårsåldern att läsa dessa fem böcker och att dessa tecken kommer att skratta och gråta på samma gång, gör du arg och lämna dig i vördnad. Ha kul!

Aktuella artiklar