5 regler för en diet under graviditeten

Varje gravid kvinna har hört dessa ord - "du behöver äta för två personer nu." Dessa ord, jag måste berätta för dig, är ingenting annat än en lögn som gjorts av kvinnor som inte kan kontrollera sina begär. Att inte kunna styra din hunger kan leda dig till att vara allvarligt överviktiga och, senare, kan du ha en hel del problem med att förlora barnet vikt efter att du har fött barn. För att undvika att komma ihåg dessa fem regler för en diet under graviditeten perioden.

5 regler för en diet under graviditeten

Ett. Kaloriintag

Låt mig börja med att bryta myten om hur du behöver äta för två personer när du är gravid. Ditt ofödda barn behöver kalorier naturligtvis, men ditt ofödda barn är inte en fullvuxen man. Logiskt sett innebär detta att man inte behöver så många kalorier som du gör.

Generellt sett måste du ta bara 200-300 kalorier mer varje dag medan du är gravid. Det var allt. Det är en extra bit pizza, eller en extra bit av kakan. Du kan inte äta dubbelt för varje måltid under hela graviditeten. Inte bara att du kommer att sluta med allvarliga viktproblem, är det dessutom inte hälsosamt för barnet.

2. Packa upp med kalcium

Du behöver ett högre kalciumintag medan du är gravid. Det är inte bara viktigt för ditt barn att bygga starka ben, men också för att växa ett friskt hjärta, nerver och muskler och ett friskt hjärta rytm. Om du inte ökar din kalciumintag under graviditeten, kommer ditt barn att använda kalcium från kroppen vilket kan leda till försvagning av skelettet och tänderna förlust.

Ta 1000 mg kalcium varje dag. Det är bra att börja redan innan du blir gravid och att fortsätta rutin för ett par månader efter leverans. Det är bäst att ta din kalcium i mejeriprodukter, eftersom din kropp använder denna kalcium på bästa sätt. En kopp mjölk innehåller cirka 500 mg kalcium - så två koppar mjölk om dagen och du är allt klart. För mer information om kalcium i mejeriprodukter och kalciumintag under graviditeten, besök denna länk.

Tre. Inkludera massor av frukt och grönsaker

Det är ingen nyhet att frukt och grönsaker är bra för din hälsa. Som du kan anta, är de en viktig del av en diet för varje gravid kvinna.

Du behöver extra vitaminer när du är gravid, speciellt vitamin C. apelsiner, citron, grapefrukt, men även kål och paprika är dina vänner när du är gravid. De innehåller alla höga halter av vitamin C, liksom en hel del andra spännande vitaminer.

Försök att ta din frukt och grönsaker färska. Du kan äta alla grönsaker, men potatis utan tidigare utsätta dem för någon typ av värme. Försök att göra en sallad av färsk vitkål, blomkål, broccoli och rädisor. Krydda med salt, olja och vinäger och du kommer att se hur bra det smakar.

4. Undvik dåliga grejer

Du borde verkligen göra ditt bästa för att sänka intaget av alla "dåliga grejer" medan du är gravid. Dessa ämnen kan vara mycket skadligt för både dig och ditt barn.

När jag säger "dåliga grejer" först och främst menar jag droger, cigaretter och alkohol. Det finns ingen plats för någon av dem när du är gravid. Uteslut dem helt. Sänk mängden koffein till högst en kopp kaffe per dag. Det är bättre om du kan sluta dricka kaffe helt. Också, utesluta eller minska intaget av läsk, energidrycker, grönt och svart te och smärtstillande medel. Alla dessa innehåller koffein.

Uteslut fet och kryddstark mat från din kost under graviditeten. För mycket fett är definitivt inte bra för varken dig eller barnet och för mycket kryddor kan orsaka mag - tarmproblem för dig. Du behöver inte något som ger extra obehag.

Fem. Variation är den bästa lösningen

Detta innebär inte bara gå efter när du är gravid, men också som en allmän regel. När det gäller din kost, kom ihåg det faktum att människan är allätare och bör agera som sådana.

Jag vet att alla vegetarianer som läser detta inte kommer att gilla vad jag ska säga, men att vara vegetarian när du är gravid är verkligen inte den bästa idén. Det finns vissa proteiner och aminosyror som du kan få från kött. De inte kan hittas i kosttillskott, är de inte finns i ägg, och de kan vara av stor betydelse för din kropp. Men om du väljer att bo vegetarian under graviditeten, söka råd från din läkare. Du kanske behöver ta några förändringar i din kost och din läkare är den personen att berätta vad du ska göra.

Håll din kost mångsidig. Inkludera mineraler, vitaminer, proteiner samt socker i ditt dagliga matintag. Håll dig till färska och, ännu bättre, ekologisk mat och dricka mycket vätska. En hälsosam kost är inte bara bra för ditt barn, det är bra för dig också. Inte bara att det har en positiv inverkan på hur du ser ut, det har en positiv inverkan på hela graviditeten. En hälsosam kost sänker obehag under graviditeten samt att besvärande graviditetsillamående. Bara det är ett stort plus, eller hur?

Aktuella artiklar