5 sommar planer du inte får missa

Även om de flesta av oss skulle vilja tillbringa sin sommar sol och bad, är det inte egentligen det enda vi kunde göra. Det finns många bra saker att göra under sommaren och jag presenterar dig fem av dem.

5 sommar planer du inte får missa

Ok, vissa av dessa kräver lite extra ansträngning, men jag lovar att det kommer att löna sig i slutändan. Efter allt, bra saker kommer till dem som försöker hårt, rätt? Dessa är fem sommarens planer du inte får missa.

Ett. Se en ny plats

Ni vet hur det alltid har varit att en plats som du har pratat om i flera år? Det skulle vara så skönt att äntligen få se denna plats, rätt? Tja, gå upp och göra det.

Ja, det finns massor av ursäkter för att inte göra detta. Det finns alltid pengar problemet, men du kan spara pengar under året. Om du inte vet hur, hitta några användbara tips om hur man sparar pengar för en semester eller semester och kolla hur man startar en semester fond.

Du förtjänar att se den speciella plats, oavsett var det kan vara. Så packa dina väskor och unna dig själv med nya minnen i sommar.

Om du vill se en ny plats men inte har den faktiska platsen i åtanke, det finns fortfarande lösningen för dig. Du kan välja en av de 10 platser att se innan du dör, eller alla av dem, varför inte?

2. Lär dig ett nytt språk

Sommar språkskolor är mycket populära. Du kan lära dig grunderna i ett nytt språk snabbt och oftast för mindre pengar. Många skolor erbjuder promo priser på sommarkurser.

Ok, inte få en illusion av att du kommer att bli flytande på bara ett par månader. Att lära sig ett nytt språk tar tid. Vad som är bra är att du kan prova och se om det språk du har valt passar dig. Om den gör det kan du fortsätta kursen när sommaren är över.

Det finns en hel del språk där ute som du kunde lära. Jag skulle föreslå dig att lära dig ett av de översta 6 mest användbara språk att lära sig. Inte bara att du ska ge dig själv en chans att lära sig ett nytt språk, kan du även öppna en hel del affärer dörrar och kunna förbättra din karriär.

Men om du verkligen inte på humör för ett främmande språk, skulle jag föreslå att lära teckenspråk. Detta är en mycket human och en mycket trevlig sak att göra.

Tre. Göra en del välgörenhetsarbete

Det finns massor av människor där ute som kan behöva din hjälp. Skriv ner välgörenhetsarbete på din lista över sommarens planer.

Oavsett om du väljer att arbeta som volontärer i ett offentligt kök eller att läsa för de äldre i ett lokalt äldreboende, gör ditt arbete materia. Du kommer att få en chans att sätta ett leende på ett par ansikten varje dag. Det är en känsla som knappast kan mätas med något annat i världen.

Fråga på ditt bygdegård om de saker du kan göra. Volontärer alltid behövs och vem vet, kanske hittar du något nära kopplad till ditt framtida yrke och få värdefull arbetslivserfarenhet.

Du kan också tillbringa din semester volontärarbete. Du kommer att ha en chans att göra något trevligt och reser med lägre kostnader samtidigt. Det finns möjligheter att arbeta med djur och människor samt att ge en hjälpande hand där det behövs. Ta reda på mer om gratis eller till låg kostnad resor och volontärarbete på följande länkar:

4. Bli mer aktiv

De flesta av oss sitter för mycket, äter för mycket och inte träna tillräckligt. Lova dig själv att denna sommar kommer du att bli mer aktiva.

Prova en ny sport eller återgå till något som du brukade göra. Kom upp med en bra plan och håll dig till det. Om du bestämmer dig för att köra varje morgon, verkligen gå upp varje morgon och göra det. Det är en bra idé att hitta någon att hålla dig sällskap. På så sätt kan du alltid stötta varandra. Du kan också gå med i någon grupp sport och börja träna på regelbunden basis. Om du vill prova en helt ny sport, kolla in 11 sporter du bör prova denna sommar.

Detta är ett bra beslut - för din kropp, din hälsa och ditt sinne. Den svåraste delen är att besluta om att göra det. När du börjar, det finns ingen uppbackning ner. Varför slösa allt arbete du redan har lagt in?

Fem. Prova nya livsmedel

Många människor reser någonstans under sommaren. Detta är ett perfekt sätt att prova det lokala köket och den mat du aldrig provat förut.

Det är lätt om du reser, behöver du bara träffa de lokala restaurangerna. Men även om du ska vistas i din hemstad under sommaren, kan du prova fortfarande ny mat. Det finns ett överflöd av utländska restauranger i hela landet - du behöver bara välja vad du vill prova.

Jag måste föreslå truing sniglar. Det är en maträtt från mark sniglar och vanligtvis serveras som förrätt i Frankrike. Ja, jag vet att det låter äckligt, men man vet aldrig om det smakar bra om du inte prova det. För er som känner riktigt modig, farlig mat väntar på dig att prova det. Men egentligen, tänk två gånger innan du gör.

Så planerar som en av dessa sommar passar dig bäst? Du behöver inte spendera varje sommar sol och bad. Gör något annorlunda den här gången. Tro mig, det kommer att vara stor.

Aktuella artiklar