5 viktiga frågor att ställa din chef i en intervju

Har du någonsin fått en anställningsintervju och sedan hoppades på det bästa? Det finns ett sätt du kan ta reda på exakt vad företaget handlar om, och är din potentiella chef någon som du kan arbeta med. Här är fem oerhört viktiga frågor som du bör ställa din chef om du vill ta reda på om det här jobbet passar dina karriärplaner.

5 viktiga frågor att ställa din chef i en intervju

Det är viktigt att du tar reda på vem som kommer att bli din nya chef. Du bör välja det företag som hjälper dig med din karriär. Du bör också ta reda på din chef preferenser och mål så att du vet vad du är uppe mot.

Om du frågar de rätta frågorna vid intervjun kan du få en uppfattning om vad företaget och din chef förväntar sig av dig. Du ska få veta din chefs bakgrund, hans mål, hans värderingar och hans dag-till-dag förvaltningsstilar. Du kan också ta reda på hur att komma framåt i din karriär och hur du hanterar din relation med dina potentiella chefer.

Ett. Vad var din chef tidigare ståndpunkt?

Detta kommer att hjälpa dig att förstå hur kapabel din chef är att göra affärer. Om din chef är i nischen under ganska lång tid än det är troligt att han har de kunskaper och du kan lita på hans omdöme.

Om företaget anlitar bara proffs på mellannivå och hög chefspositioner, kan du vara säker på att du är på en bra plats att bygga ditt CV.

2. Hur har din chef komma till denna position?

Om din chef blev befordrad som standard om du inte kan göra med en ambitiös person. Om din chef klättrade på stegen solo, bör du veta att han är både ambitiös och noggrann. Hjälp honom / henne glans och du kommer att bli bra.

Om företaget främjar anställda som standard, är dess personalpolitik dålig och bolaget är uppenbarligen inte intresserade av allvarlig utveckling.

Tre. Vad din chef gillar i hans / hennes jobb?

Det är bra att ha en chef som inte bara samlar hans / hennes lön. Om din chef är intellektuellt stimulerad han / hon är mer sannolikt att stimulera dig också.

Företag som anställer magnetiska personligheter är mer sannolikt att vinna marknaden.

4. Står din chef bakom hans / hennes folk?

Det är mycket viktigt om chefen skjuter för att få hans / hennes folk främjas. Inte bara det. Det är också viktigt om chefen står bakom arbetet i hans / hennes team och försvarar det.

Fem. Vad är din chefs ledarstil?

Det finns inget värre än att ha en chef som ger dig precis tillräckligt med rep för att hänga sig själv. Det finns många chefer där ute som besitter en stark känsla av ägarskap över projektet. Har din chef som vanliga dagliga rapporter eller gör han / hon lägger mer förtroende för laget?

Ju mer du vet om din chef, och ju mer du vet om företagets policy, har du en större chans att lyckas i ditt liv.

Aktuella artiklar