6 organisation idéer för små utrymmen

Bor i en liten ort är ibland riktigt frustrerande, du föll som du rengör och ordna saker hela tiden, men oavsett hur hårt du försöker inga synliga resultat ses, platsen verkar trångt. Eftersom jag bor i en liten lägenhet, jag vet hur svårt det kan vara att organisera det ordentligt, men jag har lyckats hitta några lösningar för att hålla det funktionellt och snyggt. Här är några organisations idéer för små utrymmen som kommer att spara tid (och nerver) i framtiden.

6 organisation idéer för små utrymmen

Ett. Skapa extra lagringsutrymme

Investera i billiga, plastburkar av olika djup och storlekar. Detta är faktiskt den viktigaste och den billigaste investeringen samtidigt. Du kan fylla dem med ut-av säsongen kläder och sedan hålla dem under sängen. När det kommer till ett vardagsrum, få ett par trä eller tryckta rutor och använda dem för att hålla tidningar, CD-s, bärbara datorer, etc.

2. Omorganisera din garderob

När du försöker att ordna en liten plats, ottomaner, garderober och skåp är viktigt att hålla en plats de-rörig. Nu är rätt tid att säga farväl till de kläder du har inte lagt i åratal eller skinny jeans du bar när du var i gymnasiet. Du behöver utrymme för de objekt som du använder nu.

Placera några plast krokar på insidan av garderobsdörren att hänga banden, halsdukar etc. Längst ner i garderoben du kan placera (igen) tunn plast eller trä lådor fyllda med saker som du inte använder så ofta.

Jag, till exempel, har en stor tre vingar över muren garderoben i hallen, så jag omorganiserade det genom att lägga till några hyllor i en del av det och leavening en smal vinge shelve-mindre. I den övre delen av hyllan garderoben jag hålla extra sängkläder, kuddar, handdukar och lakan, jackor, rockar och några i - säsongen garderob hänger i den mellersta delen av garderoben och botten används för att hålla skor.

Den smala flygeln är där jag förvarar en dammsugare, en strykbräda och (ja, du har gissat) en behållare med glödlampor, verktyg hem som skruvmejsel, elektriska kablar etc.

Tre. Minimalistiska möbler

För att göra ditt vardagsrum ser större och bredare inte köpa stora, tunga möbler, om du har en familj, få en hörnsoffa med förvaring (du får mer utrymme direkt) som inte är alltför stort. Och, om du bor ensam eller med en partner, kan du bara sätta en soffa och använder matsalen stolar när man har gäster.

För att spara utrymme i matsalen, överväga att investera i en build-in-sittplatser, lägg två eller träd stolar på sidan och 8 personer kan sitta.

4. Boka ärenden och hyllor

Placera höga hyllor på väggen, även om du hellre vill hänga en konst föreställer. Dekorera hyllan med ett inramat foto eller några doftljus för att skapa en varm atmosfär. När det kommer till bokhyllor kanske det inte skulle vara en dålig idé att få några låga sådana som kan sättas under fönstret eller längs soffan igen. I det senare fallet kan du även använda dem som ett soffbord.

Fem. Satsbordet

Häckande soffbord är mycket bekvämt. De kan skjutas ihop eller placeras runt soffor eller stolar när man har gäster. De tar inte upp mycket plats så granska nätet i IKEA varuhusen här.

6. En skohylla över badrumsdörren

Detta är ett bekvämt sätt att hålla en hårtork, kammar, pincetter, etc. Det kommer att hjälpa dig att få mer utrymme i skåp för att hålla rengöringsmedel, handdukar och personliga hygienartiklar. Om du brukar hålla badrockar och handdukar hängdes på badrum dörren, ta bort krokar och lägg dem på en fri vägg.

Platsbesparande förvaring är det viktigaste när det gäller att organisera små utrymmen, när du har fått detta avgöras, kommer du att kunna dekorera det på det sätt du vill.

För att göra det mesta av ditt vardagsrum utan att spendera mycket pengar, läs artikeln 7 billiga idéer om att dekorera en lägenhet och 6 idéer om hur man kan inreda en lägenhet på en budget.

Aktuella artiklar