7 hemligheter till smarta shopping

Tjejer älskar shopping, det är ingen tvekan om det. Men många av oss verkar helt tokigt, när de går och handlar. De går helt galet och spendera hundratals dollar på bara några timmar. Var inte en av dessa flickor.

7 hemligheter till smarta shopping

Du kan fortfarande handla, naturligtvis, men du måste vara smart om det. Det finns saker att göra, och saker att inte göra. Det finns saker att ställa dig själv innan du gör ett beslut att handla. Lär 7 hemligheter till smarta shopping.

Ett. Har jag köpa detta?

Ok, så du har sett en klänning som är riktigt söt. Du provade den, det ser perfekt på dig, men när du ser det pris du känner svimning. Fråga dig själv om du verkligen måste köpa den.

Det är en sak om du verkligen behöver en söt klänning, och helt annan om du bara ska ha den en gång på någons bröllop. Om det senare är fallet, snarare låna en söt klänning formulär din syster, eller din vän.

2. Är detta verkligen det bästa priset?

Låt oss inse det - ingen tjej butiker i en butik bara. Du kommer att passera genom en massa olika butiker, så varför skulle inte du jämföra priser när du är där?

Se om toppen du gillar kanske kostar mindre i nästa butik. Se om det finns kanske en annan, billigare toppen som du gillar ännu mer. Köp inte det första du ser.

Tre. Är jag köper bara för att det är på rea

Innan du nå för din plånbok och köpa en femtonde par skinny jeans, fråga dig själv om du inte bara köpa dem eftersom de är på rea. Fall inte för försäljning, de är tänkt att ta mer av dina pengar, än med ordinarie priser.

Visst, det är inget fel med att köpa saker på försäljningen - men bara saker som du verkligen behöver. Du kan inte gå och köpa något bara för att det är på rea. Du kommer att spendera massor av pengar i onödan och du kommer att fylla ditt hem med skit du inte använder.

4. Är det en försäljning kommer tillsammans?

Ok, ja jag sa att du inte ska köpa något bara för att det är på rea, men det är inget fel med att köpa saker som du vill när de är på rea. Så, har du sett ett vackert halsband men det är för dyrt - be butiksbiträde om det finns en försäljning kommer tillsammans. Kanske priset sänks, och sedan kan du köpa den.

Fem. Tycker jag det och behöver jag det?

Endast om du har ett jakande svar på båda dessa frågor, bör du köpa något. Om du ungefär som det - inte köpa det. Om du kan kanske använda den - inte köpa det. Köp bara saker som du är säker på att ni båda gillar, och behöver dem.

6. Kan jag råd med det?

Detta är verkligen den viktigaste frågan att ställa dig själv om du vill handla smart. Men du måste verkligen vara ärlig. Det handlar inte om om du har råd med något just nu - om du precis har fått din lön du förmodligen kan. Det handlar om att fråga dig själv om du verkligen har råd att, och ändå överleva månaden. Jag tror inte att någon ytterligare förklaring behövs.

7. Sov på ditt beslut

Morgonen är klokare än aftonen.

När du har ställt dig dessa 6 frågor, är det dags att gå bort, och sova på ditt beslut. När huvudet kyler ner och du får lite välförtjänt vila, kommer du att kunna se din situation klarare, och bestämma om du ska köpa något, eller inte.

Detta är en särskilt god praxis för att köpa stora saker - som TV-apparater, nya datorer och sånt. Du vill kanske en ny TV när du ser en, men när du kommer hem ser du att det är inget fel med den TV som du redan har - det finns inget behov av en ny.

Så ni ser, dessa hemligheter är egentligen inte hemligheter alls. De är saker som vi alla vet, men behöver ägna mer uppmärksamhet åt, när vi handlar. Bli en smart shopper idag och dela dina egna hemligheter till smart shopping.

Aktuella artiklar