7 tips för att skapa en oförglömlig CV

Arbetslöshetskassorna raderna är längre i dag än någonsin. Människor överallt låta bli att gå från jobb de har hållit i 20 + år och, om du är frisk av college, du har så mycket konkurrens att få det allra första jobb kan verka som ett mirakel.

7 tips för att skapa en oförglömlig CV

Så, hur gör du sticker ut från mängden? Vad kan du göra för att få den kanten ovanför alla andra som tävlar om samma löfte om en vecka lönecheck som ett gäng piraya slåss om en bit kött bara kastas i vattnet?

Eftersom din allra första kontakt med en potentiell arbetsgivare är ditt CV, måste du ha en som blickfång. Det måste vara det papper som glider sig ut ur förpackningen, lägger sig på toppen av högen och säger, "Jag är svaret på dina anställdas böner!"

Enligt forskning, skannar en potentiell arbetsgivare ett CV i 10-20 sekunder. Därför måste du göra den tiden räknas och låta dem som vill titta på din för en längre period, förbrukas av sin magnetism. Hur gör du det hända?

Följ bara dessa sju enkla tips:

Tips # 1: forskning företaget

Innan du kan skriva en meritförteckning som kommer att stå ut från resten, måste du ha en aning om vad arbetsgivaren är ca. Vad rör dem? Det viktigaste när det kommer till deras verksamhet? Till exempel är det kundrelationer eller den nedersta raden?

Att veta denna typ av information kommer att sätta dig framför en massa andra som konkurrerar om samma jobb. De flesta kommer inte ta sig tid att se om de även skulle vara en bra passform för företaget. De vill bara ett jobb. Så, genom att veta mer om företaget, visar du att du är verkligen intresserad och beredd att gå den extra milen.

Tips # 2: vet platsannons som baksidan av din hand

Det är lätt att läsa de första meningarna i en platsannons och få så upphetsad över det som du bara skumma igenom resten. Du vill vara en av de första människorna som gäller så att du snabbt skicka in din CV bara att inse att du missade den personens namn som du borde ha lagt det uppmärksamhet, eller om du har misslyckats med att ge en del av den ytterligare information som de begärt. I huvudsak har du förlorat jobbet.

Det är därför det är oerhört viktigt att veta exakt vilken information de letar efter och hur de skulle vilja det levereras. Det bästa sättet att göra detta är att skriva om sin notering. Faktiskt sitta ner och skriva det ord för ord så att du tar det hela i. På så sätt kommer du se till att du förstår precis allt som de ber om med din ansökan och kommer att minska risken att du glömmer något.

Tips # 3: fråga dig själv hur du kan hjälpa deras företag att växa

Även om du vill ha ett jobb för att tillgodose dina egna behov och mål, till en potentiell arbetsgivare, det handlar om dem. De vill ha någon som hjälper dem framåt och gör dem sticker ut i deras område. Och kommer de plocka den person som de tycker är bäst lämpad att göra det.

Av denna anledning, du kommer att behöva för att veta svaret på frågan om vad du kan göra för dem. Och vänta inte tills du är vid ansikte mot ansikte intervju att svara på detta. Du måste skriva ditt CV med denna idé i åtanke, så att det lyser igenom när din potentiella arbetsgivare läser det.

Tips # 4: hålla det koncist

När du vet allt du kan om företaget och vad de letar efter, det är bara naturligt att du vill berätta precis allt som gör dig till en bra kandidat för positionen. Du vill visa upp att du mycket är kvalificerad för jobbet.

Även om det är förståeligt, om du försöker sätta varje uns av utbildning och uppleva ner på papper, riskerar du att ha så mycket information att det hela försvinner i tvätten, så att säga. Du vill kunna säga mycket med så få ord som möjligt. Helst du vill behålla ditt CV till en sida, två på mest. Du kan alltid lägga till bilagor eller låta dem veta att ytterligare information finns tillgänglig på begäran.

Tips # 5: låta dem som vill mer

Helst vill du att personen läser hundratals meritförteckningar för att lära sig precis tillräckligt om dig att de är fascinerad till den punkt där de behöver bara träffa dig. För att göra detta måste du lämna vissa frågor obesvarade.

Till exempel, om du ledde ett team på sex personer på ett projekt som netto ditt företag 186570€ då säga att. Avslöja inte hur du gjorde det bara ännu. Kom ihåg att ansöka om ett jobb är ungefär som dating. Du vill kasta ut precis tillräckligt med information för att vara intressant, men inte så mycket att du är överväldigande.

Tips # 6: Välj dina ord noga

Inte bara är det viktigt att lyfta fram vad du har gjort för att arbeta för att tjäna ett jobb som det de erbjuder, men det är lika viktigt att säga det i precis rätt sätt. Formuleringen kan vara skillnaden mellan en meritförteckning som väcker uppmärksamhet och en som blir åsidosatta eftersom det är precis som resten.

Använd industritermer att visa din kompetens inom ditt område. Välj även ord som visar handling från din sida istället för passivitet. Du vill berätta för dem vad du har gjort, inte vad du har gjort för att göra. Låter det vettigt?

Och, kom ihåg att du säljer dig själv. Du måste få dem att köpa in dig och vad du har att erbjuda. Så, även om de är marknadsföring till dig för ett jobb, i huvudsak, är du marknadsföring till dem att faktiskt landa den.

Tips # 7: var inte rädd för att vara annorlunda

Det finns massor av olika återuppta mallar tillgängliga online för att hjälpa dig hantverk din CV. Även om det är säkert bra att följa en hel del av sina fantastiska idéer om hur du skapar en professionell CV, du kommer att vilja göra något speciellt till din om du vill att det ska poppa ut över dina konkurrenter.

Vissa människor sätter sin bild på toppen av alla de identifierande information medan andra använder ett par olika färger i sina typsnitt för att markera vissa områden. Tyvärr finns det ingen uppsättning normer om vad du bör eller inte bör göra eftersom varje bransch och varje arbetsgivare är annorlunda. Vad som fungerar för en kanske inte fungerar för en annan.

Men, om du har följt de andra tips och gjort din forskning på företaget, kommer du att få en bättre uppfattning om hur långt man kan tänja på gränserna utan att gå över kanten. Den person som läser det i andra änden kan vara mer än tacksam för att ha en meritförteckning som bryter upp monotonin.

Söker jobb bör inte vara mer stressande än det behöver vara. Följ dessa steg och du kommer att göra processen enklare och mer lustfyllt än någonsin.

Lycka till på ditt jobbsökande. Jag kommer att heja på dig!

Aktuella artiklar