8 friska köpvanor

Vill spendera dina pengar på smartast möjliga sätt, och alltid har tillräckligt av det kvar? Det är möjligt - bara anamma dessa 8 friska köpvanor.

8 friska köpvanor

Det kan tyckas svårt för dig att följa dessa regler, men det är inte. Visst, du måste införa några förändringar i din livsstil, och kanske ge upp ett par saker, men det är för en bra anledning. Omfamna dessa 7 vanor och snart har du inga fler pengar problem.

Ett. Spending log

Den första, och viktigaste, hälsosam utgifterna vana är att starta en utgifterna logg. Det kan vara på papper, på datorn, eller ens på din smarta telefon, men det absolut måste finnas.

Varenda dollar som du spenderar måste noteras i dina utgifter loggen. Ta en ordentlig titt på det, i slutet av månaden, och bli inte förvånad över att se att du kan spendera mindre långt mindre med lite ansträngning. Att hålla koll på dina utgifter är en stor vana för era plånböcker hälsa.

Problemet? De flesta människor gör det för ett par dagar och sedan glömma bort det. Om du är en av dem - du kommer aldrig göra det ekonomiskt. Att vara uthållig är en viktig framgångsfaktor i livet, och att spara pengar. Lättja är bland de bästa skälen människor har att spendera problem. Var inte en av dem.

Spåra dina utgifter under minst en månad. Sätt upp ett mål och nå det.

Du behöver inte tjusiga verktyg, en enkel anteckningsbok och en penna är en nog. Om du tror att tekniken kommer att göra det lättare för dig att organisera dina utgifter - kolla Mint.com - det kan vara mycket användbart för dig.

Det är bra att ha en spendera logg är att du kommer att bli en medveten shopper. Du kommer att bli mer medvetna om vad som händer med dina pengar och varför.

2. Resultat utvärdering

Nu när du har dina utgifter log framför dig, ta en titt på din nästa lönecheck. Lägg den summa pengar du spenderat på hyran, räkningar och mat för den senaste månaden, och subtrahera det från det totala beloppet av din lön.

De pengar du är kvar med är de pengar du kan använda, för saker du vill. Försök att spara så mycket du kan. Hur? Bara inte köpa det! Oavsett "det" är. Ignorera alla oplanerade kostnader. Sluta impuls inköp.

Separata behov från vill. "Behöver jag verkligen det här?" Är en fråga du bör ställa dig själv varje gång innan du tar ut din plånbok. Ett intressant citat som kan hjälpa dig att spara mer pengar: Den rikaste mannen är inte han som har mest, men han som behöver minst.

Ju mer du sparar desto mer kommer du att ha en gång rätt investering eller affärsmöjlighet kommer.

Tre. Betala med kontanter

Den hälsosammaste utgifterna vana är att avbryta ditt kreditkort, glöm kontroller och betala med kontanter endast. Detta är det bästa sättet att kontrollera dina utgifter, eftersom du ser de pengar du ger. När du betalar med kreditkort och kontanter, det är som du lånar pengar från någon annan - och lån alltid kostar mycket.

4. Inte handla i servicebutiker

Hur många gånger har du att "ja, det är bara denna gång" och köpte något från en närbutik? Du kanske tycker att det är inte så illa, men du är verkligen att kasta bort dina pengar.

Närbutiker är väl - bekvämt, men de är också mycket dyrare. Till exempel, medan en liter mjölk på en kostar närbutik runt 5€ 0,70, i en livsmedelsbutik det kostar ca 5€ 0,00.

Man kan säga att 5€ 0,70 Skillnaden är inte så stor, men när man sammanfatta det hela - du verkligen betala mycket mer när man köper i en närbutik. Släpp denna vana.

Var inte lat för att planera dina inköp eller köra / gå lite längre till en billigare butik. Jag säger inte att du ska vara billigt, bara bli smartare med dina pengar. Att vara sparsam lönar sig i längden.

Fem. Lätt på köpcentra

Ja, tjejer älskar köpcentra, men det är en riktigt dålig finansiell vana. Gallerior är utformade för att ta dina pengar, för att göra som du vill spendera. Jag vet att du kan bli starkare och motstå frestelsen.

Du behöver egentligen inte "det." Du bara tror att du gör. Behoven är en relativ sak. Visst, om du har extra pengar och om du vill unna dig en dyr närvarande - gå och gör det. Men gör inte besöka köpcentrum en vana.

Tänk på det - det finns en massa butiker och de är alla lockar dig till att komma in, och spendera dina surt förvärvade pengar. Och sedan när du tröttnar du sitta ner för en kopp kaffe, drink eller en måltid. Och spendera ännu mer pengar. Håll dig borta från varuhus! De gör ägarna rika, inte du. Det finns bättre sätt att döda tid.

6. Handla med en inköpslista

Du måste ha hört detta råd för hundrade gången. Anledningen är att det verkligen är ett bra råd, och en stor hälsosam utgifterna vana. Ha alltid en inköpslista med dig.

Det är självklart att listan skulle bestå endast av de saker du verkligen behöver, och att du bör hålla oss till det helt. Var en duktig flicka, och inte spendera mer än du verkligen behöver. Utveckling av "vana inköpslista" ensamt kan spara dig tusentals dollar på lång sikt. (Alltid tänka långsiktigt).

Du kommer också att känna en känsla av prestation varje gång du lämnar butiken och vet att du bara köpte vad du planerat att köpa. Det är en bra känsla eftersom det hjälper dig att lära dig att du kan kontrollera dina utgifter, detta gör dig mer självsäker. Det är också viktigt att du ändrar din inställning till utgifterna.

De flesta människor som har ohälsosamma köpvanor ständigt påminna sig om det "Jag är dåligt med pengar," "Jag kan bara inte hjälpa mig själv" etc. Dessa är alla negativa meningar som bara lägga bränsle på elden.

Du måste tro att du kan uppnå dina finansiella mål. Attityd är vad som kommer att hjälpa dig att bilda en järnvilja när det gäller att spendera pengar på saker du inte behöver.

7. Spara

Kommer sist men inte minst, kommer jag råder alltid någon att spara pengar. Oavsett hur lite du tror att du tjänar, kan du alltid ställa några åt sidan, och spara den. Och när du sparar, är ingen mängd små - varje krona räknas. Ett korn kommer inte fylla korgen - men det hjälper.

Om det är lättare för dig - med vissa saker. Spara för en semester, eller för en gåva för din man. Omge dig med saker som påminner dig varför du sparar. Detta kommer att ge dig den extra styrka du behöver för att gå vidare, och inte ge upp

Ställ en besparing mål, X antal dollar per vecka eller månad som du ska spara.

8. Fördröjning det

En annan bra strategi är att fördröja köpet. Precis fördröja det så länge du kan. Om du vill köpa något - vänta en dag - se om du fortfarande vill ha det en dag, vecka eller en månad senare (för dyrare inköp).

Denna strategi ensam kan spara dig en massa pengar i det långa loppet, särskilt om din största utflödet är från impulsköp (ta reda på genom att spåra dina utgifter).

Så, vad tycker du om att ändra dina utgifter vanor till friskare? Jag tycker det är värt ett försök, eftersom belöningen är stor. Så komma igång, desto tidigare du börjar desto bättre! Och ju förr du ska chilla på en strand.

Dela dina tankar och idéer i kommentaren nedan.

Aktuella artiklar