8 påfågelfjäder Tatueringbetydelser

Det finns fjäder tatueringar, och sedan finns det fantastiska fjäder tatueringar. Påfågel fjäder är definitivt en av de fantastiska sådana. Om du vill ha påfågelfjäder tatuerade, här är vad du behöver veta om dess innebörd.

8 påfågelfjäder Tatueringbetydelser

Påfågel fjäder tattoo design innehåller två betydelser - den generella betydelsen av fjäder tatueringar, och betydelsen av påfågel tatueringar. Vet du vad din tatuering betyder innan man får det - du vill inte sluta med något som bär en symbolik du inte skulle vilja.

Ett. Lätt som en fjäder

Fjädrar är i allmänhet en mycket vacker och mild feminina tatuering mönster. Många tjejer väljer påfågel fjäder helt enkelt eftersom det är vackrare än andra fjädrar, medan endast ett fåtal associerar fjäder till innebörden av påfågel tatueringar.

Fjädrar symboliserar kreativitet, andlig utvärdering och återfödelse. Vanligaste platserna för en påfågel fjäder är ribbor, scapulas eller en sida av nedre ryggen. Påfågel fjäder bör, med alla medel, göras i fyrfärg - det är färgerna som gör det så vackert.

2. Stolt som en påfågel

Detta är ett uttryck som började användas redan på 14-talet, och det är fortfarande ganska vanligt idag. Det är också innebörden av en påfågel fjäder tatuering design.

Påfågel fjäder tatuering kan tyda på en mycket stolt person. Det skulle kunna uppfattas på två sätt - den person som bär den antingen skulle vara väldigt stolt över sig själv för goda skäl, eller helt enkelt väldigt arrogant. Om du inte vill uppfattas som en arrogant person, skulle jag föreslå att du väljer en mindre tatuering, snarare än en som går över hela ryggen, till exempel.

Tre. Den all synar

Påfågeln är känd som fågeln med 100 ögon, med hänvisning till mönstret på sina stjärtfjädrar. Dessa ögon anses vara all se, liksom att de "onda ögon."

Ögat på påfågelfjäder tatuering kan betyda att du är en öppen sinnad person - den som ser på världen med öppna ögon, den som inte är rädd för utmaningar. Å andra sidan, i egyptiska, romerska och grekiska mytologin, är ögat på påfågelfjäder anses vara den "onda ögat." Detta är inte alltid en dålig sak - det "onda ögat" symboler ger det onda ögat, liksom, skydda den som bär dem.

4. Påfågel fjäder i indisk mytologi

Påfågeln är en mycket viktig fågel för folk i Indien. Den har fortfarande en status som dyrkade fågel, främst eftersom det dräper ormar. Eftersom man tror att påfåglar är immuna mot ormbett, är deras blod ska kunna jaga bort onda andar. Påfågel fjäder tatuering kan vara en symbol för skydd mot dessa andar, eller helt enkelt människor som vill skada dig.

Fem. Kristendomen och påfågel fjäder

I tidig kristen tid, var påfågel kött tros vara så hög kvalitet att det inte kunde gå illa. De påfågelfjädrar, med alla seende ögon, väckte påfågel till en status som en helig symbol.

Påfågel fjäder representerar en ren själ, den som inte kan vara skadad. Den står också för odödlighet och uppståndelse.

6. Graviditet

En vän till mig fick själv en tatuering påfågelfjäder efter år av att försöka bli gravid. När jag frågade henne varför hon valde att, förklarade hon att det är en gammal kinesisk tro på att om en påfågel ser på en kvinna som har svårt att bli gravid, kommer hon att kunna bli gravid.

Nålar säga att detta bara är en vidskepelse och att tatuera en påfågel fjäder kommer förmodligen inte hjälpa dig bli gravid. Men det är definitivt en vacker tatuering design, och det är ett val av gravida kvinnor, eftersom man tror att en påfågel fjäder ger enkel arbetskraft och förmögenhet till det nyfödda barnet.

7. Modebranschen

Tillbaka på 18-talet påfågeln var en symbol för skräddare. Den påfågel fjäder tatuering, av denna anledning, anses ha en innebörd för människor som arbetar med tyger som är bra precis som påfågelfjädern är. Var inte förvånad över att se en påfågel fjäder tatuering på någon som är i modebranschen.

8. Enkel skönhet

Påfågel fjädrar är helt enkelt vacker, och en hel del tjejer tatuera dem med någon särskild innebörd. Emellertid visar den yttre skönheten av en påfågel fjäder den inre skönheten i en person som bär den som en tatuering. Personer med påfågel fjäder tatueringar tros vara bra, ärlig, snäll, tålmodig och alltid optimistisk om livet.

Så, säg mig - vad tycker du om dessa förklaringar? Jag skulle vilja höra vad innebörden en påfågel fjäder tatuering har för dig. Så, om du redan har en påfågel fjäder tatuering, eller om du planerar att skaffa en, gärna dela med dig av dina tankar.

Aktuella artiklar