Är kaffe dåligt för gravida kvinnor?

Graviditet är en period som de flesta kvinnor ägna särskild uppmärksamhet åt sin kost och livsstil. Ansvaret för en liten varelse växer inuti våra kroppar gör övergången till sund livsstil, mycket lättare. Vi är alla medvetna om att rökning, droger och skräpmat strängt förbjudet, men många kvinnor undrar om kaffe är dåligt för gravida kvinnor också? Här är ett svar.

Är kaffe dåligt för gravida kvinnor?

Det är allmänt rekommenderas att inte ta stora mängder kaffe under graviditet för några skäl.

Först, har vissa studier visat att om man tar stora mängder koffein tillsammans med rökning, och dålig kost kan öka risken för missfall.

Det andra är kaffe en stimulerande och som sådan kan orsaka sömnlöshet, ångest, svettning och ytterligare sjukdom under graviditeten.

Hur påverkar kaffet våra kroppar?

Cirka femton minuter efter att du har haft en kopp kaffe, får koffein i blodomloppet och höjer hart sats och blodtryck. Eftersom det också gör att blodkärlen drar ihop sig, får kaffe minskar blodflödet till moderkakan. Det har samma effekt på ditt barn som det har på dig.

För mycket kaffe kan vara dåligt för gravida kvinnor för en större anledning-den påverkar upptaget av järn. Många gravida kvinnor ofta lider av den så kallade "graviditet anemi" så om du är en av dem, begränsa kaffe intaget till en kopp bara, eller ge upp helt och hållet.

Ändå hänvisar allt detta till dem som dricker stora mängder kaffe-4 till 6 koppar om dagen.

Måttlig kaffe intag (1 till 2 koppar om dagen eller mindre än 200 mg per dag) kommer inte att göra någon skada och du kan säkert konsumera det. En av biverkningarna av kaffet intaget är att det kan orsaka uttorkning, så det är lämpligt att dricka ett glas vatten med kaffe.

Om du är beroende av kaffe och kan inte tänka sig att starta en dag utan din favoritdrink, så ska du definitivt sluta dricka det. För dem som används för att dricka mer än 6 koppar kaffe om dagen, kommer att ha några lätta abstinensbesvär såsom huvudvärk, irritabilitet och letargi. De kan förväntas, men de kommer inte pågå i mer än två veckor (den tid som behövs för våra kroppar att ta bort gifter).

Du bör också tänka på koffein i livsmedel och drycker, såsom:

  1. Te (svart och grönt) - de är väldigt rika på koffein
  2. Energidrycker - strängt förbjudet under graviditet
  3. Choklad
  4. Kakao
  5. Kaffe glass
  6. Läskedrycker
  7. Läkemedel - såsom botemedel mot förkylning, huvudvärk etc.

När du tar del av dessa produkter alltid läser noga. Följ länken för att se hur mycket koffein dessa livsmedel och drycker innehåller. Mat och dryck med koffein.

Om du fortfarande undrar om kaffet är dåligt för gravida kvinnor, kan du alltid välja koffeinfritt eller ersättningsmedel för kaffe - cikoria (främst finner i hälsokostbutiker).

Aktuella artiklar