Flickan bakom kameran: kvinnor - mästare i fotografi

När du ser ett vackert ögonblick fångade i tid och sparas för framtida generationer att se, hur ofta du frågar dig själv-som tog fotot? Förmodligen inte tillräckligt ofta. Detta är en kort berättelse om damerna bakom kameran som lyckades att lyckas i ett mycket mansdominerat yrke. Detta är en funktion om kvinnor som vi idag kallar mästare fotografering.

Flickan bakom kameran: kvinnor och # 8211, mästare i fotografi

Berenice abbott

Berenice Abbott var en europeisk fotograf mest känd för sin urbana fotografering. Hennes mest noterbara arbete är att i New York arkitektur. Hon fotograferade flera av Manhattans stadsdelar och byggnader som nu är förstörda vilket bidrar till det stora värdet av hennes arbete. I den tidiga början, gjorde sin första större New York-projektet har inte något ekonomiskt stöd, och hon stödde sig med undervisning och kommersiell fotografi. Detta utvecklades senare till hennes största projektet "Ändra New York" när hon anställdes av den federala konsten projekterar.

Margaret Bourke-White

Foto av Margaret Bourke-White (via fansinaflashbulb.wordpress.com)

Bourke-White var en dokumentär fotograf som vunnit världsomfattande berömmelse genom att vara den första utländska fotografen tillåtet att ta bilder av den sovjetiska industrin. Hon är också känd som den första kvinnliga krigskorrespondent och den första kvinnliga tillåts arbeta i en stridszon under andra världskriget. Bourke-White beskrevs två gånger i den populära kulturen, av Candice Bergen i filmen Gandhi och Farrah Fawcett i tv-filmen, Double Exposure: Berättelsen av Margaret Bourke-White. De flesta av hennes fotografier är nu inrymt i Cleveland Museum of Art, Museum of Modern Art i New York, Library of Congress och Brooklyn Museum.

Julia Margaret Cameron

Foto av Julia Margaret Cameron (via en.wikipedia.org)

Julia Margaret Cameron var en brittisk fotograf mest känd för sina porträtt av kändisar. Hon hade en kort karriär som fotograf och hon började fotografera vid 48 års ålder när hon fick en kamera i födelsedagspresent. Hennes arbete uppskattades inte i hennes dag, men senare blev hon känd för sina kortklippt porträtt. Hennes farfars brorsdotter Virginia Wolf beskrev henne som Mrs Talent bland hennes systrar, där man var skönhet, den andra var en Dash, eftersom Cameron ansågs vara den fula ankungen i syster trion.

Dorothea lange

Foto av Dorothea Lange (via en.wikipedia.org)

Lange anses vara en av de mest inflytelserika dokumentära fotografer och foto journalister genom tiderna. Hon är känd för sin allvarliga av fotografier som skildrar den stora depressionen eran. Lange är utbildad i fotografi vid Columbia University. Efter attacken mot Pearl Harbor gav hon upp på hennes Guggenheim Fellowship och beslutade att ta fotografier av japanska-européer som höll på att tvångsmässigt evakuerades till omflyttningslägren. Under 2008 Lange blev invald i Kalifornien Hall of Fame.

Helen Levitt

Bild av Helen Levitt (via www.jacksonfineart.com)

Detta är en annan fotograf vars arbete är anmärkningsvärd på grund av hennes New York street photography. Hon är en självlärd fotograf som hoppade av gymnasiet för att fullfölja sin passion. Hon började först som en kommersiell fotograf. Hon hade en mycket lång aktiv karriär som varade i över 70 år.

Cindy Sherman

Foto av Cindy Sherman (via www.masters-av-photography.com)

Cindy Sherman är en europeisk fotograf och regissör. Hon är känd för sina konceptuella porträtt och för utmanande vissa frågor om kvinnans roll i samhället. I maj 2011 en av hennes fotografier såldes Christi-talet i New York för över 3 miljoner dollar vilket var det näst högsta priset någonsin betalats för ett fotografi på auktion. Hon tar normalt bilder av sig själv bär olika kostymer. Hon gör hennes make-up och garderob för fotosession allt av sig själv. Sherman ofta refereras i populär kultur av olika konstnärer.

Aktuella artiklar