Fördelar med grönt te

Lär dig mer om de många fördelarna med grönt te och hur man gör det ordentligt.

Fördelar med grönt te

Grönt te erhålls från bladen på en växt som kallas Camellia sinensis, vars konsumtion har ursprung i Kina och Japan, för mer än 3000 år sedan. Gammal kinesisk medicin män skrev om fördelarna med denna växt i början av 2: a århundradet ac, medan den portugisiska upptäcktsresande som har nått Japan på 16-talet, sade att de har använt detta te för att bota huvudvärk, magvärk, feber och artikulära smärtor. Men för många århundraden ingen annan kultur, med undantag för dem i Mellanöstern, har gett stor vikt vid denna dryck.

Det var bara några år sedan när olika medicinska undersökningar vetenskapligt har bevisat alla dess fördelar. Nu odlas och produceras i världen och förutom vatten, är det den mest konsumerade drycken på planeten. Det är också en av de mest komplexa örter som används inom läkemedelsindustrin.

Ämnen som finns i grönt te kallas katekiner är starka och effektiva antioxidanter som är många gånger starkare än vitamin E och vitamin C. Grönt te innehåller också koffein, teobromin (ett excitant) och L-Theanin (en unik aminosyra av grönt te känt för dess relaxationseffekten).

Grönt te och cancer

En av de mest intressanta aspekterna av grönt te ligger i dess anti-cancer egenskaper. Konsumtionen av grönt te i Japan, mycket större än i alla andra länder, har avsevärt minskat cancer hos både män och kvinnor. Särskilt låg tycks vara också antalet lungcancerfall i Japan. Emellertid har det vetenskapligt bevisat att grönt te har en skyddande effekt mot cancerogenesis, om de konsumeras från början.

Grönt te och dess anti-aging effekter


Anti-aging effekter av grönt te är på grund av dess höga innehåll av flavonoider, som är mycket starka för att skydda hjärtat och i kampen mot fria radikaler, som ansvarar för hudens åldrande. Det stärker immunförsvaret och bromsar åldrandet. Forskarna arbetar nu på en viss catechin av grönt te, som kallas EGCG (Epigallocatechingallat). Det verkar som EGCG har mycket starka antioxidativa kapacitet och att det hjälper reaktivera döende hudceller.

Grönt te och diet

Grönt te reglerar din ämnesomsättning, förbättrar tarmfloran (det är en mycket kraftfull antibakteriell), och hjälper gå ner i vikt. Det minskar socker absorption, medan dess polyfenoler gör din kropp producerar värme som bränner fett.

Övriga förmåner

Fördelarna med grönt te är många och det är svårt att nämna dem alla på en gång. Det har visat sig att det säkerställer god leverfunktion, sänker blodtrycket, lindrar huvudvärk och skyddar mot mag-och luftvägsinfektioner. Det är också indicerat för behandling av osteoporos och det accelererar alla läkningsprocesser. En ny forskning visar att det kan vara till hjälp för att minska tandlossning och bevara tänderna.

Hur man gör grönt te ordentligt

För att upprätthålla och inte förstöra de aktiva ingredienserna i grönt te, måste du koka vattnet och låt det svalna till 80 ° C (vilket är precis bälg kokande), häll det över tebladen, täck över och dra i 3 minuter.

Glöm inte att grönt te innehåller en måttlig mängd koffein, och kan orsaka nervositet och ångest. Den rekommenderade mängden grönt te är två till tre koppar per dag.

Har du hittat på allt du velat veta om fördelarna med grönt te? Låt oss veta i kommentarerna.

Aktuella artiklar