Hälsoeffekterna av ingefära

Ingefära (Zingiber officinalis) är en medicinalväxt som tillhör Zingiberaceae familj och härstammar från Sydostasien. Hinduiska och kinesiska kulturer har använt ingefära i mer än 3000 år som en lugnande mag. Araberna ansåg det ett afrodisiakum, medan de gamla indianerna använde den i fysisk och andlig rening.

Hälsoeffekterna av ingefära

I hundratals år arabiska köpmän kontrollerade handeln av torkad ingefära i Europa, men i dag dess odling har spridit sig till många varma länder som Afrika, Indonesien, Brasilien, Mexiko, Peru, Venezuela och Jamajca.

Dess namn sägs ha hämtats från det indiska Zingibil, eller som vissa etymologists underhålla, från det arabiska ordet Zind-schabil, betyder rot.

Den del av anläggningen som oftast används i medicinska åtgärder och för kulinariska ändamål är roten, känd för sin varma och skarp smak. De många fördelarna med ingefära samt dess säregna smak tillskrivs gingerol, eterisk olja i dess rhizom.

Ingefära innehåller mest vatten, men det är också består av socker, kolhydrater, proteiner och kostfibrer. Den innehåller mineraler som kalcium, fosfor, natrium, kalium, magnesium, zink och koppar, liksom vitamin C, B1, B2, B5, B6, E och J.

Förkylning och influensa rättsmedel

Tack vare sin antivirala egenskaper ingefära förebygger och behandlar förkylning, influensa och hosta problem. Det hjälper smälta slem och öppnar bihålorna och luftrören. Dess termogena effekt ökar kroppens värme och kan vara mycket användbart i händelse av feber och frossa, samt bränna fett!

Matsmältningssystemet problem

Traditionellt används i århundraden för att gynna och läka hela matsmältningssystemet, hjälper ingefära också i fall av gasbildning, meteorism, intestinal gas och uppblåsthet. Det verkar som det stimulerar bukspottkörteln att producera ett enzym, vilket gynnar matsmältningen, medan dess starka antibakteriella egenskaper är användbara för att återställa sund tarmflora. Det kan hjälpa till att lindra illamående och kräkningar som orsakas av olika orsaker och faktorer, kemoterapi en bland dem. Anti-inflammatoriska fördelar av ingefära är bra för att lindra sår och bekymmer gastrit.

Smärtlindring

Ingefära är användbart för att lindra articular och muskelsmärtor, som orsakas av överdriven motion, ledinflammation, reumatism och artrit.

Hud

Ingefära är mycket användbart vid behandling av hudinflammationer, gynnar blodflöde, stimulerar cirkulationen och hjälper utvisa toxiner. I Thailand, är dess olja används i massage, för att dämpa huden brister, svullnad och inflammation. Ingefära är också en kraftfull antioxidant och den bekämpar fria radikaler och främjar mikrocirkulationen. Det förnyar och ger energi till huden och sägs också att behandla och minska hypopigmentering.

Ingefära te

  • 4cm bit färsk ingefära
  • brunt socker eller honung
  • lime

Tvätta ingefära för att ta bort smuts och skräp. Skala roten och skär den i små bitar. Häll fyra koppar vatten i en kastrull och koka upp. När det börjar koka, tillsätt ingefära skivor, täck över och fortsätt uppvärmning från 15 till 20 minuter på svag eld. Filtrera te med en tesil och sockra den med brunt socker eller honung och lägg en limeklyfta om du vill.

Jag du vill ha ett starkare te smak, riv lite limeskal i vattnet när det kokar.

Är du en ingefära fan och är det något som du vill lägga till i kommentarerna? Du har förmodligen redan använt ingefära i många andra sätt som vi inte har beskrivits ovan, så varför inte dela med oss?

Aktuella artiklar