Hem affärsidéer: jam gåva

Tyvärr är många människor som överväger hem företag, som ett huvud, eller, en extra inkomstkälla sistone. Ekonomin är inte bra, och de flesta av oss skulle kunna använda mer pengar. En av de saker du kan tänka på som ett hem affärsidé är att sälja sylt. Här är vad du behöver veta om det.

Hem affärsidéer: jam gåva

Sylt var väldigt populärt när jag var liten. På senare tid har hemlagad sylt vunnit sin popularitet tillbaka, så det är rimligt att någon kan tycka att det vore en bra idé för ett hem affärer. Men låt dig inte luras. Det är faktiskt mycket mer komplicerat än du kanske tror.

Ett. Licenser och föreskrifter

Mängden saker du behöver göra, när det gäller licenser och regler för att sälja konserverad mat, kan vara riktigt ansträngande. Se till att du studerar den här riktigt bra, och om möjligt anlita en professionell för att hjälpa dig.

Först och främst behöver du en licensierad kök för att sälja konserverad mat. Det innebär, bland annat, inga husdjur och ingen hantering av mat när du är sjuk. Konvertera ditt hem kök till en licensierad man är näst intill omöjligt, och kan kosta upp till 50,0005€ men lyckligtvis finns det andra sätt.

Vissa människor väljer att hyra redan licensierade kök, t.ex. restaurangkök efter arbetstid. Lokala konservfabrik kommer också att göra. Annan möjlighet är att arbeta med en co-packare, som kommer att tillverka och packa din mat för dig och göra det redo att sälja.

Du kan också behöva ett lokalt företag licens. Detta varierar från land till land, så det är bäst att titta på din statens regeringens webbplats för detta. Kontrollera om det finns några andra lagar och förordningar som du måste följa för att sälja sylt hemifrån.

2. Ansvarsfrågor

Personer som arbetar med konserver bli stämd en hel del. Några av dessa kostymer är en fullständig idioti, medan andra är helt legit matförgiftning rättegångar. Eftersom detta kan vara riktigt ansträngande, det är viktigt att göra ditt bästa för att undvika att bli stämd.

Det finns reella risker för att göra något fel med konserver, och faktiskt ge någon en bra anledning att stämma dig för matförgiftning. Det är därför det är bäst att arbeta med ovan nämnda co-packers. Om en co-packare gör allt arbete för dig, du i princip aldrig röra maten. Detta minskar avsevärt risken, men du måste fortfarande ägna stor uppmärksamhet åt vad du gör. Även utan en rättegång, kan ditt företag gå ner i en blink of an eye.

Tre. Lab tester

Eftersom du kommer att sälja livsmedel som har en viss hållbarhetstid, är vissa labbtester obligatoriskt. Din sylt måste testas och säker att äta, och sedan dess hållbarhet måste fastställas.

Fastställande av en hållbarhetstid, av en viss produkt är en process som innehåller tre typer av tester: mikrobiologiska, kemiska och organoleptiska. Det kan också kosta dig lite, så det är den bästa idén att fråga runt i ett par labb. Du kan hitta en lista av övningar som kan göra din beslutsamhet hållbarhetstid på denna länk.

4. Livsmedelslagstiftning och märkning

Dessa två saker är, för de flesta, människor mer än bara komplicerat. Det finns massor av saker du behöver veta om mat regler, och ingen av dem är lätta att förstå. Det är därför det är helt enkelt obligatoriskt att anlita en professionell för att hjälpa dig med detta. Du kommer förmodligen att behöva anmäla mer än bara en byrå som ni planerar att starta ett livsmedelsföretag och att få nödvändiga licenser från dem.

När det gäller märkning är situationen endast något bättre. Återigen, är det mer än bara lämpligt att anlita en professionell, men om du väljer att göra detta på egen hand, här är vad du behöver veta.

Först av allt, omfattar märkning alla etiketter och all andra skriftliga, tryckta eller grafiska dokument som har något att göra med din produkt. Du måste tydligt ange om produkten innehåller något allergen. Den amerikanska Food and Drug Administration ansvarar för märkning, och du kan ladda ner en guide livsmedelsmärkning i. Pdf-format från deras officiella hemsida på denna länk.

Om du efter att ha läst alla ovanstående, är du fortfarande intresserad av att starta eget hem företag för att göra sylt, här finns ytterligare saker du behöver för att uppmärksamma.

Fem. Att ha en bra produkt

Det är ett faktum att du gillar din egen sylt. Du skulle inte överväga att sälja dem om det inte var fallet, eller hur? Men det betyder inte nödvändigtvis att folk kommer att köpa dina produkter. Det är en bra idé att kolla här innan du deltar i något allvarligt.

Jag skulle alltid bjuda över några vänner, och erbjuda dem att prova mitt hem gjorde sylt. Jag vill också ge mina sylt som gåvor till nära vänner och grannar. Du bör fråga någon som du litar på, för att ge dig sin ärliga åsikt om dina produkter. Om folk verkligen gillar det, kan du fortsätta med din plan.

6. Tjäna lite pengar

Du gör det för att tjäna lite extra pengar trots allt. Det betyder också att du måste veta hur man ska tjäna dessa pengar. Du kan inte bara hoppa in i affärer utan att ha en aning om hur man kör den. Anlita en professionell!

Du kanske tycker att försäljning är lätt, men du verkligen behöver någon att hjälpa dig att bestämma de kostnader du har. Du måste investera lite pengar i början och du behöver för att upprätta ett bra pris för din produkt. För att göra detta måste du räkna in alla kostnader för att göra din sylt.

7. Reklam

Reklam är den avgörande delen av att sälja någonting. Du kan ha den bästa produkten i världen, men om folk inte vet om det, kommer du inte sälja en enda burk. Så uppmärksam på reklam.

Se om ditt tillstånd tillåter säljer hemlagad sylt på jordbrukarna marknaden, och den kyrkliga försäljning, till exempel. Annonsera i lokala tidningar och på internet. Gör visitkort eller broschyrer, och ge några av dem till familj och vänner för att ge till sina vänner. Du behöver lite tid innan ordet kommer ut, men det är inte omöjligt.

Jag kan konstatera att sälja sylt från hemmet är en ganska knepig sak att göra. Men om du är långlivade, jag är säker på att du kan få det att hända. Följ dessa tips och gå för det!

Aktuella artiklar