Hur att hitta ett jobb du älskar i 3 trevlig steg

"Välj ett jobb du älskar, och du kommer aldrig behöva arbeta en dag i ditt liv" är min favorit citat av Konfucius. Den har en kraftfull mood-upplyftande effekt och avslöjar den grundläggande sanningen att vi är omedvetna om det mesta.

Hur att hitta ett jobb du älskar i 3 trevlig steg

Upptäcka hur man hittar ett jobb du älskar är faktiskt om att upptäcka den verkliga. Låt oss ta dig igenom dessa tre roliga steg mot vad gör ditt hjärta att dansa. Ett drömjobb är inte om prestige eller pengar, utan om passion, och alla brinner för något. Du är inte ett undantag. Du kommer att bli nästa stora grej på arbetsmarknaden, bara lite självrannsakan innan jobbsökande.

Steg 1: besatthet session

För att inse vad du verkligen vill efterlyser självanalys, och detta kommer att bli en process. Börja med att fånga själv djupt nedsänkt i en viss fråga. När man talar med vänner, sluta att fånga ögonblicket när de inte kan få säga att du är mitt i en monolog om ett visst ämne.

Likaså stoppa markören så fort du blir medveten om din oändliga surfing, klicka dussintals på dussintals länkar på ett ämne, helt förlora tidsuppfattningen. Gör detta till en månad, skriva ner alla fält och ämnen du använt din tid och energi på ansträngning.

Steg 2: monetarisering potentiell uppskattning

När du har din favorit aktivitet och ämneslistan, kommer du att märka att det kommer ner till ett par starkaste intressen, överraskande inte alltid dina fritidsintressen och vad du redan känt att du älskade. Ibland nya situationer och människor utlösa en gnista som vi inte var medvetna om att vi hade inom oss.

Analysera vad fick ni alla glada för att avgöra om det kan förvandlas till ett yrke. Nästan alltid kan det, även om vi pratar om att spela videospel. Någonsin hört talas om test-spelare som aktivt deltar i att förbättra ett nyutvecklat spel? Ja, får dessa killar betalt för att spela grymma spel och spela in sina kommentarer och förslag om dem.

Vad bör fråga till dig är att bestämma vad som krävs för att förvandla din passion till en lönsam jobb. Hur mycket tid, utbildning och finansiella investeringar tar det? Kan du råd med det? Finns det ett enkelt sätt? Återigen, det brukar vara. Vi har tur att leva i internet eran när vi kan blogga om vad som helst med minimala investeringar och ändå tjäna pengar på det.

Blogga är bara ett alternativ. Web forskning kommer att visa dig hur du hittar ett jobb du älskar mycket snabbare än traditionell karriär sömnad och rådgivning. Du kan prenumerera på otaliga gratis men kvalitet online-kurser för nästan allt du kan tänka dig, från hundträning till keramik.

På tal om det, jag har en vän som var en anonym och kämpar krukmakeritillverkare innan du går på nätet. Hon gjorde ett internationellt nätverk av vänner från samma område, läs allt om de nya designen tendenser och slutligen uppladdade bilder på hennes fantastiska produkter. Onödigt att säga, sålde de ut en strykande åtgång. Det var en naturlig, smidig process eftersom flickan var bara följer sitt hjärta njuter varje ögonblick av sitt arbete.

Kom ihåg, även om det är viktigt att ha en allmän uppfattning om att göra din favorit sak kan så småningom betala av, är det ännu viktigare att veta att du kommer att blomstra ekonomiskt om du blir en av de bästa professionella inom ett fält.

Om du är den bästa lokala barnvakt eftersom du älskar barn, kommer mammor slåss bokstavligen över din tidsplan inte frågar om priset. Om du är en frisör, och dina kunder märker du verkligen brinner för det, föra de senaste workshops och mässor kunskap på sina huvuden, kommer deras frisyrer att rekommendera dig runt, kommer de tidsluckor fyllas veckor förväg och du ska bara ställa dina priser.

Tyvärr, förbiser vi ofta dessa sunt förnuft sanningar eftersom de verkar alltför uppenbart, men det beror på att de är så naturliga.

Steg 3: vänner och familj intervju

För att ta dig dit du vill vara professionellt och ekonomiskt, vill vi se till att du kan bli en av de bästa proffsen i ett område eller en nisch. Eftersom människor är aldrig objektiv och fullt medvetna om sina egna förmågor, kommer lite hjälp från dina vänner göra susen.

Du behöver inte avslöja för dem att du är på denna stora strävan efter ett perfekt jobb. Fråga dem subtilt om vad de märkte att du var bäst på med tiden. Det kan vara att tala inför publik, om du inspirerade dem många gånger, eller livet coaching om du höll hjälpa dem gå igenom tuffa tider. Också, bli inte förvånad om de insåg att du kunde bli en lyckad fest och bröllop planerare.

Dina föräldrar, syskon och barndomsvänner är värdefull källa lista saker du alltid brukade göra när du var liten. Alltför ofta lärprocess och arbete drill ta oss bort från vår sanna kallelse och vi glömmer viktiga saker om oss själva.

Jag brukade ta med herrelösa djur hemma, bada dem och mata dem. Tack vare mina familjemedlemmar påminna mig om det, gick jag nyligen ett djur rättigheter organisation. Jag behöver inte ens några pengar, jag deltid volontärarbete eftersom varje sparad kitty eller hundliv gör min tillvaro mer meningsfull. Det ger mig extra energi för mina andra aktiviteter.

Bara hålla fast vid dina drömmar, även om du drömmer stort. Var din sanna jaget, praktisera vad du är bra på att bli den bästa pro och ett jobb du älskar blir den logiska följden. Du kommer inte ens behöva leta efter det.

Aktuella artiklar