Hur att rengöra tungan i 5 enkla steg

Det räcker inte att bara borsta tänderna regelbundet. För att undvika dålig andedräkt och vita rester, måste du också rengöra tungan. Det är inte en rocket science, oroa dig inte, du behöver bara en tungskrapa eller en tandborste med en skrapa och dessa 5 enkla steg för att effektivt rengöra tungan.

Hur att rengöra tungan i 5 enkla steg

Ett. Skrapa tungan först

Det är perfekt att börja tvätta munnen med en tunga skrapa. Ta skrapan och börja skrapa från baksidan av tungan till fronten. Skölj skrapan efter varje drag och tryck inte för hårt. Det är en vanlig myt att du måste trycka så hårt som möjligt för att effektivt rengöra tungan. Men egentligen, kan du orsaka bara ömhet och inget mer. Försök också att inte ge dig själv en gag reflex, det är inte mycket trevliga.

2. Skölj munnen med vatten

När du är klar med din första skrapning ska du skölja munnen med rent vatten. Inga munvatten ännu, denna gång tar bara en bra klunk vatten, swish det runt och under tungan och spotta. Om du känner att du behöver mer än en skölj, upprepa en gång.

Tre. Applicera tandkräm

Nu kommer den faktiska rengöring delen. Ta en liten mängd tandkräm och sprida det jämnt över ytan av tungan. Sprid den så långt tillbaka som du kan nå, men återigen, inte börja gaging. Välj en tandkräm som inte torkar munnen. Det skulle vara perfekt om du kunde lämna tandkräm på tungan medan du borstar tänderna. Fortfarande, om du inte kan, bara spotta så fort du börjar känna dig obekväm.

4. Skrapa tungan igen

Oavsett om du har lyckats hålla tandkräm på tungan när du borstar tänderna eller inte, nu är det dags för en andra skrapning. Skrapa tungan på ett samma sätt som du gjorde i början, den här gången tar överskottet tandkräm ut tungan också. Skölj munnen väl med en massa vatten, sedan tandtråd.

Fem. Avsluta med ett munvatten

Avsluta denna rutin med en anti - bakteriell mun tvätt. Se till att välja en som inte är alltför stark, eftersom det kan orsaka en brännande känsla på tungan som bara skrotats. Ta en ordentlig klunk av munvatten och vips den runt munnen i minst 30 sekunder. Spotta, skölj munnen med vatten en gång, och det är det. Allt gjort!

Följ denna rutin dagligen och du är säker på att bli av med dålig andedräkt och vita rester på tungan. Men om det inte hjälper, kanske du har en större bakteriell problem och du måste leta efter ett tips från din tandläkare. Du kommer att få en speciell tandkräm, munvatten, eller kanske till och med vissa antibiotika om problemet är verkligen allvarligt. Lägg inte bort det för länge, eftersom om den lämnas obehandlad kan detta leda till ett större problem som behöver både mer arbete och mer tid att lösa.

Aktuella artiklar