Hur du använder lavendel växt

Du älskar att plocka upp dem och ha dem runt, men du aldrig riktigt visste hur man använder lavendel planterar blommor och bevara sin vackra doft i oljor, doftande vatten och påsar? Läs följande tips och upptäcka 3 enkla sätt att använda lavendel planterar blommor och skapa parfymerade blandningar för att använda varje dag.

Hur du använder lavendel växt

Gör en avslappnande, väldoftande olja för att lugna din kropp och själ

Lavendel olja är perfekt för en avkopplande kroppsmassage: det lugnar spända muskler och ger befrielse från fysisk utmattning, stress och spänningar.

Det hjälper också lindra huvudvärk och har antiseptiska och anti-svamp egenskaper som är till nytta för olika hudåkommor. Låt oss se hur man gör denna fantastiska olja.

Ingredienserna är mycket enkel:

  • 500 ml mandelolja (mycket närande) eller någon annan olja av ditt val (sesamolja är ljus och luktfri, medan kokosolja absorberas lätt av huden).
  • 150 g nyplockade lavendel planterar blommor
  • 1 stor konservindustrin burk

Sätt dina nyplockade blommor i en stor konservindustrin burk, fylla den nästan upp kanten. Häll oljan i burken, och se till att helt täcka blommorna. Stäng, plats i ett soligt och varmt ställe, och varje gång i en stund skaka burken.

Efter 30 dagar sila oljan med hjälp av en sil eller en fin duk och häll upp i en mörk flaska. Förvaras i ett svalt, mörkt ställe.

Kolla in videon nedan, ger hon en riktigt bra förklaring på att göra lavendelolja, matchar våra recept inte 100%, men hennes är lika bra.

Rätt tid att gå till fältet och skörd växter lavendel är på sommaren (från juni till september), när deras blommor är i full blom och rikligt med doft.

Du kan också utveckla din egen anläggning om du har en trädgård eller hålla den i en stor behållare, om du har en solig terrass.

Uppdatera dina sinnen med lavendel vatten

Skapa lugnande, vackert doftande vatten med lavendel planterar blommor. Det kommer att lugna och uppdatera huden överexponerad mot kyla, vind och sol, och vara en perfekt lätt doft att bära hela året.

Ingredienser:

  • 200 lavendel blommor
  • 1 liter 32% etylalkohol
  • En stor, mörk glasburk med hermetisk lock

Plocka färska blommor från sina stjälkar, försiktigt bryta upp dem med fingrarna i små bitar och ställ dem inne i burken. Fyll burken upp till toppen med etylalkohol, säkra locket och låt blöta på en sval, mörk plats för 2 till 3 veckor.

Kom ihåg att agitera burken under några sekunder varje dag.

När lösningen är klar lakning, fortsätt med filtrering: ta en sil, täck den med ett par lager av gasväv och sila lösningen genom det, och se till att trycka ut all vätska från blommorna.

Häll vätskan i små mörka flaskor och förvara i en mörk och sval plats. Använd inom 2 år, för efter denna period kommer det att börja förlora sin doft.

Torra lavendel själv och göra te och parfympåsar

Plocka lavendel växt stjälkar med blommor som inte är fullt öppen ännu. Hang stjälkar med blommor nedåt och se till att det finns tillräckligt med utrymme mellan varje av dem, så att luften kan cirkulera och förhindra blommor från att lossna och falla ned.

Förvara dem i en torr och väl ventilerad plats, åtskilt från direkt solljus. När torr, delikat bort blommorna från stjälkarna och lägg dem i en mörk, väl sluten burk.

Använd torra lavendel plantera blommor att förbereda avkopplande tisanes eller att göra infusioner du kan applicera i ansiktet.

För att skapa parfympåsar, plocka lavendel blommor när de är i full blom och doft och placera dem på ett stort bord i en skuggig plats för att låta dem torka.

När torkat, smula blommor i små bitar, linda in dem i en bit av naturfiber tyg eller linneduk och binda upp med en fin band! Det är allt!

För att öka de påsar "doft, häll några droppar eterisk lavendelolja inuti och placera dessa ljuva väskor i dina garderober och lådor för att impregnera dina kläder med en vacker, naturlig doft.

Har detta inlägg inspirerade dig att göra din egen fantastiska oljor och dofter? Om ja och om du är en lavendel älskare, snälla, berätta om några fler sätt att använda denna magnifika blomma. Dela dina idéer i kommentarerna nedan.

Aktuella artiklar