Hur handskas man med en svår boss

Om du behandlar människor snyggt, de ska behandla dig på samma sätt. Det är så det ska vara i en perfekt värld. Men den världen och dessa människor inte existerar.

Hur handskas man med en svår boss

Det finns människor som älskar att spela spel, men har ingen aning om vad fair play är. Det finns människor som skulle skrupler använder någon taktik bara för att sabotera andra. Som om de får gladare genom att göra någon olycklig. Tja, inte ge dem det nöjet!

När du möter besvärliga människor det bästa du kan göra är - undvik dem. Helst skulle du utesluta dem från ditt liv. Ibland finns det inga korrekta metoder för att bemöta dessa människor. Med vissa människor är det bättre att inte prata alls. Men när det kommer till din chef, om du inte vill byta jobb, är att metoden oundviklig. Du ska helt enkelt göra det mindre smärtsamt.

Gör ditt jobb

Koncentrera dig på ditt arbete. Gör ditt jobb på bästa sätt du kan. Gör inte bara tillräckligt för att behålla jobbet. Ge ditt bästa och gå mot högsta möjliga prestationer. Det är inte lätt naturligtvis med sänkt motivation. Du är gammal nog att veta att inte allt i livet är baserat på meriter. Hårt arbete och bra arbete kommer inte alltid att bli uppskattat.

Kanske du eller någon ovanför dig nått positionen tack vare anslutningar. Det är inte ett problem så länge den personen vet det jobb han ska göra. Ju bättre du arbetar desto bättre du känner din position.

Om du är hårt arbetande och kapabla, har du möjlighet att komma dit du ska ju vara, trots någon annans avsikter att sabotera dina planer. Inte ens den person som är högre placerad än du kan stoppa dig om du vet hur man rör sig i rätt riktning. Och ibland innebär att ändra rutten.

Kanske är det du

Kanske din chef ler och charmiga. Kanske han är mycket kapabel. Fortfarande han gör ditt liv svårt. Åtminstone yrkesliv.

Innan du anger ärendet och namnge din chef en svår en, fråga dig själv om du kan vara en svår anställd.

Vissa människor har problem med lydnad och de har en hård tid när de berättade vad de ska göra. I nästan varje jobb finns det en viss hierarki och det är för ditt eget bästa att lära sig så fort som möjligt för att respektera de ovan du liksom kollegerna. Om du inte kan acceptera någons myndighet är chansen liten att du kommer att accepteras. Allt du kan komma med kaxighet är det förhållande som visar sig vara antagonistiska contest "min vilja mot er."

När de känner sig alltför säkra på sin höga ställning vissa människor blir hårda. Andra, irriterad av att vara i obehagliga ställning, trots myndighet. Stolthet och fåfänga är två dödliga synder, oavsett om de kommer från en högre eller lägre i hierarkin.

Om du känner att personen ovanför dig inte lutar mot dig, försöka förstå orsaken till hans eller hennes beteende. Är det du som lagt till något till det sätt han behandlar dig? Försök att skapa en problemlösande atmosfär. Du bör prata men inte som fiender. Istället be om förklaring, noggrant välja dina ord för att förhindra ytterligare skada din redan sårade relation.

På ett sätt är det ditt sätt som skapar den personen. Om du har en vänlig inställning finns det en stor chans att du får samma svar. Hur vi behandlas alltid beror delvis på oss. Så, först försöka skapa chefen har du ett nöje att arbeta med. Allt du behöver för att det är en lite modifierad attityd.

Fråga om det är något som du kan göra för att förbättra situationen. Försök att ignorera eventuella skadliga beteende. Gör bara ditt jobb och hålla leende.

Acceptera kritik

Det är inte lätt att acceptera kritik, speciellt när det kommer från någon din position beror på. Vad är det bästa svaret på klagomål från din chef? Försök att se negativ återkoppling som ett förslag hur man kan förbättra dig själv. Gör en handlingsplan tillsammans med din chef. Lämna ditt ego åt sidan när du pratar och styr känslomässiga reaktioner. Försök att bygga en parrelation, i stället för att känna sig som ett offer för maktspel.

Real chefer, mentorer, de trygga i sig själva och det arbete de gör, strävar efter att förbättra dem under dem. Kanske din chef är nöjd med din strävan, men inte din mellanmänsklig kommunikation. Kanske du är arrogant. Kanske är du inte snäll nog. Och kanske du bara ung, ambitiös, energisk och "med en ljus framtid" så att din chef inte kan ta det. Han har helt enkelt att bryta dig, för att sätta dig ner till jorden åtminstone, när han inte kan sätta dig sex fot under det.

Vara oberörbara

Vissa människor kan bara inte stå andra människor mår bra eller bättre än de känner. Det ser ut som de matar sig med att krascha någon. Dessa människor är redan olycklig och det finns ingen anledning att straffa dem på något sätt. Det är mer energikrävande att vara arg och hämnd, än att vara snäll.

Den största hämnd är inte att hämnas, det vet du. Vara över det.

Ignorera alla obetydliga och ännu större illvilja din chef. När hans grymhet når ditt oberörbara sköld det kommer allt att återgå till honom som en bumerang.

Ja, kan det irritera honom ännu mer. Hans mål är att förgöra dig och du fortfarande har ett leende. Men var inte rädd. Håll leende.

Håll goda relationer med andra

Det är mycket bättre då med en högre placerad kan du kommentera alla de goda och dåliga sidorna av ditt arbete än att ha rykten sprids bakom din rygg.

När någon talar illa om dig, hindrar dig från att göra ditt arbete, försöker ta ner dig och skapar någon form av problem, är det naturligt att du känner dig nedstämd. Emellertid är hämnd aldrig en bra idé. Om du försöker att tävla på något sätt, kommer du inte vinna. Om du försöker att konfrontera dem med samma taktik, förlorar du eftersom din chef är mycket mer erfarna i det.

Istället för att backa upp, när du hittar dig själv i en obekväm situation, hålla alla andra anslutningar. Kommunicera med andra kollegor utan att försöka bevisa något. Var bara dig själv. Det kommer att vara tillräckligt för att förneka alla osanna rykten.

Håll goda relationer med andra och vara snäll mot dig själv. Om du gör detta, kommer du minimera obekväma situationer som kommer från den person som skapar problem.

Ändå är det inte möjligt att helt undvika varje svårighet. Ibland problem kommer att komma som en storm, men du kan vara tuff och bo orubbad även om vindarna är av en orkan makt.

Skydda dig

Inte i alla jobb finns det lika boss kontroll och hans inblandning med ditt arbete. Om du tror att du är ett offer för omständigheter utanför din kontroll, måste du göra allt du kan för att sänka effekten av den personen på ditt arbete och ditt liv. Även om den personen kan förstöra din befattning, är det inte så stor roll så länge du håller dina nerver.

Om du räkna ut att någon ansträngning från din sida inte skulle fungera för att lösa problemen, men det skulle bara slösa din energi, har du ett beslut att fatta. Rädda dig själv eller spara ditt jobb? Det kan inte vara lätt, men ett jobb - du kan hitta igen. Nerver inte bli återställd.

Vad ger en person ur spåret kommer att lämna en annan människa oberörd. Lär känna din kropp och tecken på att den sänder ut när stressen är nära. Vad är det som gör dig extra känslig?

Om du inte hittar rätt strategi för att kämpa med att om trycket du känner på kontoret är mer än du kan hantera, vara modig och sluta. Många karriärer och professionella utveckling byggdes efter personen fick sparken. Det är inte ovanligt att människor fastnar i säkra affärer boet, så de kan inte lämna det oavsett hur otillfredsställd de är.

Inte alla är att kliva över döda kroppar för att komma till en viss position. Inte allas syftar till att ta bort det som de känner sig hotade av. Men vissa lägen inte kan passa två personer. Ibland måste man gå.

Kanske är du uthärdligt nog att få för att ersätta din chef. Men när du kommer till sin plats, försök att inte glömma alla de saker du ogillade om honom. Var inte en omöjlig chef som klagar omöjliga anställda. Och om nu, när du inte är en chef du kan vara arrogant och diktatorisk, vad skulle hända om du hoppade in att läder sits?

Aktuella artiklar