Hur man gör en baby sluta gråta

Du har ändrat blöjor, matade henne, lekte med henne. Ändå är barnet gråter hela tiden. Du känner dig hjälplös och antagligen på gränsen att börja gråta själv. Tja, är du inte ensam. Många föräldrar känner på samma sätt när man står inför ett barns rop. Innan du kör till en barnläkare, försök att göra ditt barn sluta gråta genom att följa våra förslag.

Hur man gör en baby sluta gråta

Vårt första förslag är att använda en hårtork!

Jag vet att detta kanske låter konstigt, men tro mig, det fungerar! Särskilt om ditt barn är att ha problem med kolik. Hur? Tja, det är bevisat att ljudet av rinnande vatten, apparater som dammsugare, spisfläktar och speciellt hårtorkar är liknande den för moderns blodomlopp. Barnet lyssnade på den när den var i moderlivet, och det gör att barnet känner sig tryggt. Tror du mig inte?! Testa det. Spela in ljudet från en hårtork med din mobiltelefon. När du spelar det, kommer du att märka att det låter likadant som det buller du hört när du lyssnar på barnets blodomlopp och hjärtslag på ultraljud.

Bortsett från ljudet, är en hårtork också effektivt eftersom du kan använda den för att värma upp barnets mage.

Detta hjälper när barnet lider av kolik. Lägg en handduk eller en trasa blöja över barnets mage, ställer hårtork på låg och på ca 50 cm avstånd och svänga hela tiden, rikta slag mot barnets mage.

Andra, om du inte kan göra ett barn sluta gråta, ta henne på en promenad.

Även den berömda gågatan Dr Spock hävdade att detta kan göra underverk. Så, om vädret är fint (vilket inte blåsigt, dimmigt eller raining) vänta inte. Klä ditt barn tillräckligt och gå ut. Ännu bättre, be din partner att göra det. Han kommer att spendera lite tid med sin unge, och du kommer att ha en chans att vila, koppla av eller avsluta en del av hushållsarbetet. Under våren eller sommaren, kan alla träd du går ut tillsammans, och om barnet somnar (vilket ofta händer under promenaden) ni två kan sitta för en kaffe. Glöm inte att ta med ett inspelat ljud av hårtork och en skallra i fall barnet blir upprörd. Många tyckte att det var bra att ta ett barn ut för en enhet, men varje stopp vid rödljus kan provocera den att börja gråta igen.

Att ha en baby swing är också ett bra sätt att lugna ditt barn.

Minns ni "Sex and the City"? Miranda hade en. Tyvärr, inte kommer det inte billigt men du kan köpa en begagnad för halva priset. Bortsett från detta, om du planerar att ha en bebis dusch, inte skämmas för att be dina vänner för att få dig en. De kommer att dela kostnaderna och få dig något du verkligen nytta.


Spela ett instrument eller musik är också ett effektivt sätt att göra ditt gråtande barn stopp. Bebisar gillar inte att bli lämnad ensam, känner sig övergivna och rädda. Så, sjunga till dem, prata med dem, spela gitarr. De älskar att lyssna på din röst.

Och sist, men inte minst: misströsta inte.

Små bebisar måste gråta, speciellt under de första tre månader. Du har säkert hört det hundra gånger och det inte ge dig mycket tröst, men det är sant. Att gråta är det enda sättet ett barn kommunicerar. Så, om du är säker på att det är hälsosamt, torrt och fullt, inte bli upprörd. Det kommer att bli lättare efter de första tre månader. Du kommer att lära dig att känna igen henne gråta och hon kommer att börja uppmärksamma den värld som omger henne och därmed bli mycket lättare att roa.

Aktuella artiklar