Hur man gör en dålig dag bra igen

Någonsin har en av de dagar som ingenting verkar gå rätt? Tja, det är inte så svårt att göra det bra igen. Fortsätt att läsa för att ta reda på hur.

Hur man gör en dålig dag bra igen

Du vaknar super tidigt även om du kunde ha sovit i, börjar datorn att gå på Fritz, och, oh yeah, det var pengar du förväntas av en arbetsgivare skär i tredje.

Saker som detta kan göra att du vill vända världen fågeln och gå tillbaka till sängen - men du är antagligen för arg för att sova även om du gjorde. Så, hur du tar den dålig dag och faktiskt göra det bra igen?

Den enda skillnaden mellan en dålig dag och en bra en är din uppfattning om det. Även om du kan försöka att motivera att vissa saker har hänt och det är deras fel att du är arg på världen, är verkligheten den att om du var lycklig, skulle dessa saker inte bry dig så mycket. Du skulle vara mycket mer benägna att bara låta dem rulla av ryggen eller ta dem i en mer positiv kliv.

Det viktiga är då att arbeta för att försöka ändra ditt perspektiv. Detta kan vara mycket svårt att göra när livet inte går din väg, men det är inte omöjligt.

Här är några tips som hjälper dig att gå i den riktningen, och förhoppningsvis avsluta din dag bättre än det började:

Räkna ut vad som stör dig

Även om det kan kännas som att du bara "vaknade på fel sida av sängen," oftast på dåligt humör existerar eftersom det inte finns något som stör dig. Kanske hände något i det förflutna som inte är löst eller du har ett bekymmer eller oro för att du inte tycks kunna tysta. Hursomhelst kan man äta på dig utan att du ens inse det på en medveten nivå.

Så, för att ta det i förgrunden, aktivt försöka ta reda på vad du tänker som har dig i ett gitter. Har du har en kamp med din kille och nu finns det en osund spänning som finns? Väntar du några medicinska testresultat som kan förändra loppet av ditt liv?

Ju mer du kan lokalisera källan till din ångest, spänning eller frustration, ju mer du kan hantera det på ett sätt som tar bort det helt - lämnar dig i mycket bättre humör.

[Läs: 7 tips om hur man handskas med ångest ]

Distrahera dig

Ibland är det bästa du kan göra när du känner dig redo att hoppa ner allas hals är att distrahera dig. Ju mer du sitta och fundera på vad som tickar av dig eller göra dig olycklig, desto sämre du kommer att känna. Varför lägga bränsle på elden när du kan göra något som snuffs ut den helt?

Hitta en aktivitet som tar din fullständiga uppmärksamhet för att ge dig en paus för tillfället. Kanske du kan få uppslukad av en bra roman eller starta den detaljerade måla projekt som du har skjutit upp. Om du gör något som du faktiskt har tänkt att stryka din att-göra-lista, kommer du inte bara må bättre eftersom du släppa ilska eller fientlighet för en sekund, men du kommer också att ha en känsla av prestation som alltid gör en dålig dag bättre.

Motion

Även om detta kan kännas som det sista du vill göra, kan det vara en av de mest fördelaktiga. Det får din puls att gå, så att du kan släppa några av stress och spänningar du förmodligen känner just nu och ökar några glada små endorfiner i kroppen.

[Läs: Den lata flickans guide till att arbeta ut ]

Kasta på vissa hörlurarna att ställa ut i resten av världen och det blir ännu bättre. När du fastnar på din favoritmusik för att lugna ditt sinne och kropp, är det lättare att låta dina omsorger och bekymmer glida iväg.

Dessutom kommer ingen vill bry dig eftersom du kommer att vara den galna kvinnan lyfta vikter av monstruösa proportioner som kunde göra några allvarliga kropp skador.

Räkna dina välsignelser

Detta kan vara svårt att göra när du känner för livet har du fäst i hörnet, men om du kan bara ta en titt på hur lyckligt lottad du verkligen är, kan du börja att växla vyn från en av negativitet till en av positivitet. Visst kan saker och ting inte går din väg i ett eller två områden, men du har fortfarande en hel del att vara tacksamma för om du stanna upp och tänka på det.

Gör en lista, antingen på papper eller i ditt sinne, av alla saker i din värld som du har tur att ha. Om du har en stödjande, kärleksfull familj, sedan ta del av det. Kanske din hälsa är bra så du kan göra det genom dina dagar utan att ha några kroniska eller försvagande sjukdom. Kanske ditt jobb är inte den största, men det betalar räkningarna.

Om du har problem att komma upp med en lista eftersom ditt humör är så fult, tycker om människor som har det värre än du. Visst skulle de handla skor med dig i ett hjärtslag. Räkna ut varför och sedan vara tacksamma för det.

[Läs: Hur man vill ha det du har och acceptera attityd av tacksamhet ]

Gör något roligt

Kanske du har varit i ett surt humör för dagar eller veckor och du är bara uttråkad med livet. Du är trött varje dag är den samma som dagen innan och den gnista du en gång hade är nu helt släckt.

Om så är fallet, då är det dags att göra något åt ​​det. Kom upp med 5-10 saker som du har velat prova på att du ännu inte har. Har funderat fallskärmshoppning, men har inte arbetat upp modet ännu? Vad sägs om dessa pole dancing klasser som gör att du rodnar varje gång du tänker på dig själv att lära sig att bli sexig samtidigt som de får i bra fysisk form på samma gång?

Nu, plocka en eller två av de saker på din lista och faktiskt ställa upp dem. Boka tider om du behöver så att du bor begåtts. Bara göra något för att få bollen i rullning och du kan må bättre direkt.

Låt det ut

Folk svär ofta eller skrika bara för att det får dem att må bättre. Så kanske några välplacerade strömmar av obsceniteter eller skriker på toppen av dina lungor kan hjälpa till att lindra vad det är du känner.

Det är som om dina känslor är i en tryckkokare och om du inte släppa ut dem, kommer de att lyfta locket av att barnet och sedan orsaka några större skador. Naturligtvis bör du inte gå alla galna ut offentligt, så måste du välja en tid och plats som är lämplig för vad du ska göra.

Helst ska du vill använda ditt hus när ingen är hemma. Först av allt, inga små öron behöver höra de orden du kommer att säga. Det andra, vill du inte att behöva redigera eller titta på vad du släpper muntligen av rädsla för att du kommer att förolämpa någon. Du vill kunna skrika ut exakt vad som är på ditt sinne, oavsett hur opassande det kan vara.

[Läs: Hur att stoppa negativa inre dialog ]

Ibland bara ge din negativitet en röst är allt du behöver för att få dig tillbaka på rätt spår och vända din dag runt. På ett minimum, det åtminstone känns bättre att säga det - även om ingen kan höra dig.

Ibland händer saker i våra världar som gör det svårt att le. Men, det är upp till dig om du vill göra dina dagar bra eller dåligt. Jag, personligen föredrar den förra och jag hoppas ni också.

Aktuella artiklar