Hur man gör en komplett karriär förändring

Jag har precis gjort en enorm vändning i min karriär och jag måste säga att fördelarna helt enkelt är spännande. Jag hade ingen tillfredsställelse från mitt arbete som helst och jag började hata mig själv när jag går upp tidigt för att komma till jobbet i tid. Även på jobbet, använde jag för att känna sig obekväm för att ens gå ta en kaffe eftersom jag inte känner mig som samhället stöttar mig. Och fingrarna var alltid pekade på mig. Känns inte trevligt att vara där alls.

Hur man gör en komplett karriär förändring

Om du känner för din karriär står stilla, då är det dags att gå vidare. Det blir inte lätt, men jag kan lova dig att det kommer att vara värt det. Du spenderar för mycket tid på ditt arbete varje dag och inte vara nöjda med det är helt enkelt meningslöst både för dig och företaget. Att inte tala om att livet är alldeles för kort för att vara ständigt olycklig på din arbetsplats.

Det finns inget rätt timing för karriär förändring.

Du kan inte vara för tidigt eller för sent. När du känner att du behöver den förändring som är den perfekta tiden att göra det.

  1. Kanske du tycker du har varit bara en deltagare i någon annans verksamhet framgångssaga och nu du vill bli en i avgift. Det är bra beslut men du måste förbereda dig för det. Prata med din familj och vänner och be om deras åsikt. Se om du verkligen har allt som krävs för att vara en VD och om du tror att du gör, är det nu dags att reagera.
  2. Var realistisk. Låt oss säga att du arbetat som försäljning för personer under 10 år och du vill bli en ballerina. Tja, verkar det inte alltför troligt gör det? Se om du har alla de kriterier som krävs för att bli framgångsrik i din nya karriär.
  3. Var flexibel och inse att ditt nya jobb kan ha bättre lön men dålig plats, eller bättre arbetsgemenskap men lägre lön. Dessa kompromisser är normala i varje människas liv, och de beror enbart på dina prioriteringar. Du måste tänka om detta långt innan du bestämmer dig för att ändra din karriär eftersom när du avslutar ditt jobb, är det svårt att gå tillbaka.
  4. Göra några nätverk och se hur andra människor med liknande bakgrund finner sina arbetsplatser. Kanske finns det några erbjudanden som du inte ens kunde se komma. Och kanske några av dina vänner har förslag du har inte ens tänkt på.

Jag skulle föreslå att du undersöka själv mycket väl innan du gör detta beslut. Det är inte ett skämt, och mer seriöst du tar det, desto bättre beslut du kommer att göra.

I varje fall bör din vänner, familj och människor som i allmänhet känner du bäst vara först med att vända sig till när man ber sina insikter på era karriärer ändra planerna. Även om de är positiva eller om de är oense, kommer du lära dig många nya intressanta saker om dig själv och din verksamhet genom sina synpunkter.

Aktuella artiklar