Hur man talar så att barnen kommer att lyssna - myndighet

Ditt barn är olydiga? Redan känner att du förlorar kontrollen över honom? Har du någonsin undrat hur noga Har ditt barn faktiskt lyssna när du pratar? Under de närmaste artiklar kommer vi att försöka närma sig detta mycket vanligt och komplext problem och peka på några av de viktigaste föräldraskap regler som kan hjälpa dig att hitta en lösning.

Hur man talar så att barnen kommer att lyssna och # 8211; myndighet

För att få ditt barn att lyssna måste du vara:

  1. Auktoritativ
  2. Konsekvent
  3. Rensa
  4. Intressant
  5. Medveten om barnets ålder och förmåga
  6. God lyssnare

Så, hur man talar så att barnen kommer att lyssna? låt oss börja med det viktigaste: myndighet.

Från den första dagen av sitt liv, du är den viktigaste personen i ditt barn. Men om du vill behålla denna plats och etablera verklig auktoritet man måste arbeta med sig själv 24/7.

Real myndigheten kommer med ålder, utbildning (intellektuell myndighet) och konsekvens (när det gäller förbud, straff, avtal). Poängen är att om du vill att ditt barn att lyssna, du måste vinna sin respekt först.

Myndighet som kommer med åldern är egentligen skillnaden i ålder och erfarenhet. Under uppväxten, ser barn upp till dig och beundrar dig för de saker du känner och gör. Barnet har att lita på dig och tror att även när du agerar på ett sätt som är obehagligt för honom att du har hans bästa intresse i åtanke.

Till exempel: Om du inte vill att ditt barn att gå på fest med sina vänner, eftersom du tror att han är fortfarande ung och du är rädd att något hemskt kan hända honom, bör ditt beslut backas upp med exempel (inklusive de från din personliga erfarenhet) och förklaringar så han skulle förstå att din rädsla är befogad. Det är inte alltid lätt, det kräver en hel del tålamod från din sida, men på lång sikt, är det värt ansträngningen. På detta sätt, även om du vägrar att skämma barnets whish, om du är övertygande och auktoritativa, kommer ditt barn att inse så småningom att ditt beteende styrs av goda avsikter och omsorg.

Du är äldre -> Du vet bättre -> Du har rätt -> Du bör följas. Intellektuell myndighet liknar en som kommer med åldern och är ännu viktigare när ditt barn blir äldre. Ditt barn respekterar dig inte bara för din ålder och erfarenhet, men också för din kunskap. Han är medveten om att dina ord backas upp med kunskap som är mer djupgående än hans och din dom är helt pålitliga. Förälder intellektuella auktoritet ofta testas (frestas) när du ställde en fråga du inte kan svara. Du måste hitta den bästa vägen ut ur den besvärliga situationen trots att du är medveten om att barn under uppväxten inser att föräldrarna inte vet allt.

Till exempel: Ditt barn frågar dig vad är världens snabbaste djur. Du kommer att förklara att hastigheten är mycket viktigt för djur (jakt, fly från rovdjur, etc), nämna några mycket snabba ettor (antilop, gepard) och sedan tillsammans med honom kolla (i uppslagsverk eller på Internet), som är den snabbast. På detta sätt kommer du inte förlora din intellektuella auktoritet och du kommer att hjälpa honom att tillfredsställa sin nyfikenhet.

Fighting och konfrontera framför ett barn kan allvarligt äventyra föräldrarnas auktoritet, särskilt om de slåss om barnets uppfostran.

Om en pappa skickar ett barn till sängs, ska en mor tillåter inte honom att stanna och titta på TV. Detta avser andra nära personer samt (farföräldrar, fastrar, etc). Föräldraansvar får inte vara fastställd av någon.

Om du höjer ditt barn auktoritativt, kommer du att få hans respekt. Och som ett resultat du kommer att höras.

I nästa artikel kommer vi att diskutera andra viktiga faktorer som kan hjälpa dig att lära dig att prata så att barnen kommer att lyssna - konsekvens och tydlighet.

Aktuella artiklar