Lär dig att komma ihåg namn i 4 enkla steg

Många människor har problem att komma ihåg andras namn. Detta är egentligen inte en smickrande egenskap i företagsvärlden. Om du inte kommer ihåg folks namn, kommer de att tro att du inte bryr dig tillräckligt och kommer eventuellt etiketten dig som en amatör. Låt inte detta hända - lära sig att komma ihåg namn i 4 enkla steg.

Lär dig att komma ihåg namn i 4 enkla steg

Ett. Upprepa

Du vet hur man säger att upprepning är mor till lärande? Kom ihåg detta nästa gång du träffar någon ny och vill komma ihåg deras namn.

Vi glömmer ofta andra människors namn eftersom vi inte ens registrera dem. Detta är särskilt fallet när man möter ett par personer på en gång. Upprätta följande rutin: Så fort någon säger deras namn upprepa det, och jag menar inte tyst, upprepa namnet högt innan du säger ditt eget namn.

Du kanske tror att du kommer att se dumt att göra detta, men du kommer inte riktigt. Många människor gör detta, så att du kommer att vara bara en av många.

2. Associate

Det enklaste sättet att komma ihåg någons namn är att associera det med något du redan vet, det kan vara någon med en samma namn, ett rim, i stort sett allt som kommer att påminna dig om den personens namn.

Oavsett vad du väljer, gör det lätt att komma ihåg. Du är inte riktigt går att komma ihåg någons namn om du förknippar det med en person som ser liknande men har ett helt annat namn. Föreningen kan vara vad som helst som kommer att tänka på, bara se till att du inte säger dem högt eftersom du kan förolämpa någon.

Tre. Få en påminnelse


Även om du gör upprepa någons namn så fort du möter dem och omedelbart förknippar namnet med något du kommer ihåg, ibland hittar bara dig själv att glömma det namnet igen. Oroa dig inte, kan du fortfarande göra något åt ​​det.

Det viktiga är att höra den personen upprepa deras namn igen, kanske när de presentera sig för någon annan som kommer. Introduktioner är alltid ett bra tillfälle att friska upp minnet.

En ännu bättre idé är att få någon form av påminnelse om den personen. Det bästa sättet är att be om ett visitkort deras namn kommer säkert att vara på den. Dessutom kan du be om den personens e-postadress. Business människor har oftast egna namn som e-postadress, så att du kommer att ha sitt namn i skrift.

4. Fråga igen

Om inget annat fungerar, kan du be personen att upprepa sitt namn. Även om det kan vara lite besvärligt, om det inte finns något annat sätt, måste du göra det.

Se till att du ber om ursäkt och säga något i stil med: "Jag är så ledsen men jag har träffat så många människor idag, kan jag få ditt namn igen?" och denna gång se till att du kommer ihåg det eftersom ber två gånger gränsar till att vara oförskämd och arroganta.

Tänk på att anslutningar är din starkaste länk till näringslivet. Du kommer inte riktigt göra något om du glömmer människors namn. Följ dessa fyra steg och lära sig att komma ihåg namn lätt.

Aktuella artiklar