Phoenix tatuering innebörd

Phoenix är en mystisk fågel som har olika betydelser i olika kulturer. Denna färgrika eldig fågel är kanske en av de vackraste tatuering mönster - den representerar återfödelse, odödlighet, nåd och dygd. Det är i själva verket en av de äldsta symbolerna i världen, och som en tatuering, kan den bäras av både män och kvinnor. Men låt oss ta en titt på några av de viktigaste phoenix tatuering betydelser.

Phoenix tatuering innebörd

Grekisk mytologi - berättelsen om phoenix

På grekiska betyder phoenix lila-röd, vilket indikerar att denna fågel är förknippad med eld.

I den grekiska mytologin, är Phoenix känd som en brinnande fågel, som sägs leva i 500 år.

När på väg att dö, bygger fågel Fenix ​​ett bo från aromatiska kvistar och sätter eld på den - då den förbrukar sig i lågor. Tre dagar efter sin död, uppstår Fenix ​​ur askan, återuppståndna och pånyttfödd.

Enligt en egyptisk legend, efter sin uppståndelse, bär phoenix balsamerade askan av sin tidigare existens till Heliopolis, staden av solen. Väl framme, lämnar den sin aska till solen.

I både grekiska och egyptiska mytologin, var phoenix känd för att sjunga mycket sött, medan bländande i sin fjäderdräkt av guld, rosenrött och lila.

Den phoenix tatuering innebörd idag

Brand, pånyttfödelse, odödlighet

Den phoenix tatuering representerar förnyelse, återfödelse och början på ett nytt liv.

Resningen av phoenix symboliserar att en person har gått igenom svåra tider, men har uppstått och överlevt. Det innebär att han eller hon har uppstått från lågorna som en vinnare, slog alla livets utmaningar och besegra svåra tider.

Phoenix är därför en symbol för pånyttfödelse ur askan av det förflutna, och det innebär också en seger för livet över döden, alltså odödlighet.

Vänlighet, godhet, pålitlighet, plikt, välstånd

  • Den phoenix representerar också ett antal goda dygder i personen. Orsaken till detta kan ligga i det faktum att när någon kommer ut ur svåra situationer, dvs lågor, framträder han eller hon som en ny, bättre människa.
  • I kinesisk mytologi är phoenix förknippas med feminina dygder såsom nåd och vänlighet.
  • Det sägs också att varje del av phoenix representerar en annan dygd: kroppen representerar vänlighet, vingarna symboliserar välstånd och huvudet betyder pålitlighet.

Den Phoenix i olika kulturer

Kinesisk mytologi

Som vi nyss nämnt, trodde kineserna att phoenix representerade dygd och nåd, och den kinesiska kejsarinnan var den enda person som kunde bära en symbol för phoenix.

I kinesisk mytologi är phoenix därför associeras med en feminin sida, medan draken representerar manlig energi. Dessa två symboler tillsammans representerar föreningen mellan yin och yang.

Den kinesiska phoenix har svart, vit, grön, röd och gul fjäderdräkt, som är primära färger som motsvarar fem primära element.

Tidiga kristna

Tidiga kristna ansåg phoenix som en symbol för uppståndelsen - den Phoenix dör och uppstår lågorna efter 3 dagar hade många likheter med Jesu Kristi uppståndelse.

Judiska legender

Enligt judiska legender, var phoenix den enda varelse som avstod själv från att äta av den förbjudna frukten. För att göra detta, konsumerade fågeln själv i lågor och uppstod ur askan efter 3 dagar. I denna mening, representerar phoenix seger över frestelser, samt offer och förnyelse.

Romarna

Romarna visade Phoenix symbol på sina mynt för att säkerställa livslängden av det romerska riket.

Gamla egyptierna

I det gamla Egypten var Phoenix anses vara en symbol för solguden Ra.

Japanska

Tillsammans med den uppgående solen, är fågeln Fenix ​​en av symbolerna för det japanska väldet. De kallar det Ho-o (Ho-ou), vilket innebär den odödliga fågeln. För den japanska, den phoenix därför förknippas med odödlighet.

Tja, inte har allt detta övertygat dig att få en phoenix tatuering? Låt oss veta i kommentarerna!

Aktuella artiklar