Problem med amning - mjölkstockning

Har du problem med amningen? Så, har problemet med spruckna och såriga bröstvårtor lösts, du får mer erfarenhet och självförtroende med amning och det verkar som att saker och ting gradvis komma tillbaka till sin rätta plats. Och då märker du en liten, hård och kanske rött och smärtsam knöl i ena bröstet.

Problem med amning och # 8211; mjölkstockning

Bröstet kan också varit varmt att röra. Vad ska detta betyda? Tja, förmodligen en av de mjölkgångarna har blockerat. Läs dessa tips om att lösa dessa gemensamma problem amning.

Vad orsakar mjölkgångarna att blockera?

Först, mjölkgångarna blockerar oftast på grund av bröstet inte har tömts. Detta innebär att en liten mängd mjölk kvar i ena bröstet och när tiden för nästa matning kommer, kan ett flöde av färsk mjölk inte gå igenom och det fastnar i kanalerna.

Det finns några skäl till att bröstet inte har tömts.

Vid det här laget har du säkert märkt att bebisar "föredrar" ett bröst till en annan, så att den andra är eftersatt. Det kan också hända att du har hoppat utfodring, kanske för att du inte var hemma, eller mer troligt, eftersom ditt barn har "försovit".

Hur kan du rensa mjölkstockning?

  • Börja varje utfodring på det drabbade bröstet. Om barnet vägrar, använd en liten trick: låt henne sjuksköterska det andra bröstet för 30 eller 40 sekunder och sedan fortsätta mata på problematiskt. Vara långlivade.
  • Innan varje utfodring massera dig bröst. Börja långsamt, från axeln ner till vårtgården och tryck försiktigt klumpar och knölar. Om det inte är för smärtsamt, kan du trycka på klumpar när barnet suger.
  • Efter varje utfodring, försök att lämna mjölka. Tvätta händerna. Sätt tummen och pekfingret runt vårtgården, varje finger på ungefär en tum från vårtgården kanten. Kläm försiktigt fingrarna och tummen ihop och mjölk kommer att börja flöda. Stopp efter 3 till 5 minuter (du vill inte mer än göra det). Dra inte och pressa dina bröstvårtor. Om möjligt, be din sköterska eller en amning konsult för att visa dig hur det är gjort.
  • Mellan matning, satte en kall kompress på det drabbade bröstet men inte täcker vårtgården och bröstvårtan.
  • Detta kan tyckas märkligt, men det hjälper: blad kål. Ta några blad och slå dem med kött hammare tills mjuknat. Förvara dem i kylskåp och, när den är kall, ta en och sätta upp det på ditt bröst lämnar vårtgården och bröstvårtan gratis. När blad maskarna upp, tar en annan. Använd den inte mer än 8 gånger per dag.
  • Undvik att bära en behå tills problemet är löst.

Mjölkstockning är otvivelaktigt mycket obehagligt problem, men du kan försöka lösa det genom att följa våra rekommendationer. Men om klumpar och knölar inte försvinner inom 24 timmar eller om smärtan i bröstet följs av höga färre och fly-liknande symtom, sluta "googla" för hjälp och besöka läkare omedelbart. Det finns en chans att du har mastit och detta kräver professionell hjälp.

Aktuella artiklar