Skulle du sluta ditt jobb och starta ett eget företag?

Det är något du har drömt om att göra ganska länge. Du föreställer ofta själv driva ditt eget företag, vara din egen chef, gör dina egna regler. Det är en vision som får dig att le, men är du verkligen redo att göra det en verklighet?

Skulle du sluta ditt jobb och starta ett eget företag?

Beslutar att våga sig ut på egen hand är verkligen inget att ta lätt på. Om du gör det och lyckas, då är det bra. Men, du måste vara beredd att inte gå så högt som du vill åka så snabbt som du tänker komma dit utifall att starta eget företag är inte vad du trodde det skulle vara.

Så, hur vet du om det är dags för dig att ta steget till eget företagande? Fråga dig själv dessa fem frågor:

Har du råd att misslyckas?

Ingen syftar i världen av entreprenörskap bara för att misslyckas. Men, du måste vara redo för detta att ske ifall det händer. Specifikt måste du kunna upprätthålla själv ekonomiskt i händelse av att ditt företag inte tar fart som du trodde det skulle.

Detta kan kräva att ha tillräckligt med pengar som avsatts för att få dig med i sex månader till ett år. Även om det kan tyckas mycket, börjar de flesta företag inte dra en vinst förrän fem år ut och det är om de överlever alls. Så, ju mer du kan hålla dig under denna tidsperiod, desto mer sannolikt är det att hålla fast vid det för att få det att fungera.

Om du inte har någon form av ekonomisk falla tillbaka planen just nu, du kommer sannolikt att vilja skapa ett innan du doppa i livet som egenföretagare. Bestäm hur mycket pengar du behöver och kommit fram till hur du kommer att få detta belopp innan du gör något som kommer att äventyra din framtida välbefinnande.

[Läs: 7 vanor mycket framgångsrika kvinnor ]

Är ni organiserade?

Att vara din egen chef innebär att du måste skapa ett system där du vet där allt är när du behöver det. Du måste komma fram till ett sätt att se till att inget faller mellan stolarna, lämnar dig i en utsatt position.

Det är inte att säga att någon som är oorganiserad kan inte driva eget företag. Vi har alla antagligen arbetat för människor som inte kan hitta sitt skrivbord eftersom det är begravd under högar av papper som är utspridda om, men det kommer säkert att göra det lättare om du har en plats för allt (och se till att det är i det).

[Läs: 5 steg för att organisera ditt arbete ]

Om du inte är väldigt organiserat, det finns massor av verktyg för att hjälpa dig. Det finns datorprogram som kan hålla din information till hands. Eller, om du planerar att anställa någon annan när du startar ditt företag, kanske du vill vara säker på att det är någon som har utmärkta organisatoriska färdigheter för att hålla dig i linje. (Men du kommer också att vilja se till att du förstår deras system så att du inte befinner dig i en situation om deras anställning någonsin säga.)

Behöver du en massa riktning?

Att vara din egen chef innebär att ingen är där för att motivera dig att få saker gjorda eller skjuta dig i rätt riktning. Du måste vara beredd att ta dig ur sängen, ta itu med din att göra-lista med gusto och inte sluta förrän jobbet är gjort.

Du måste vara redo och villiga att göra dina egna beslut för att gå vidare i vad mode bäst stöder dina övergripande mål. Det sägs ofta att alla beslut är bättre än inget beslut, så du måste vara beredd att vidta åtgärder även om du har ingen aning om vad att åtgärderna bör vara. Helst ska du ha förmåga att utbilda dig själv först, men vissa val måste göras på ett ögonblick, att inte låta någon tid för dig att undersöka dina möjligheter.

Om du inte känner att du kan ta den här typen av motivation eller hantera denna typ av press att vara avgörande när det kräver det, kanske du inte är redo att gå in i världen att bli enföregiven företagare.

Är din familj stödjande?

Även om du kan skapa ett framgångsrikt företag utan stöd från dem omkring dig, är det säkert mycket svårare. Att gå igenom processen att försöka förvandla ingenting till något kan vara oerhört skrämmande och hårt på dig mentalt och känslomässigt. Ibland är det styrkan i ditt personliga nätverk som är det enda som räddar dig och hjälper dig genom dina dagar.

För att inte nämna att din familj kommer sannolikt att offra där med dig. De kommer att känna det ekonomiskt. De kommer att förlora sin tid med dig som du tillbringar fler timmar än någonsin bara för att försöka få din vision för att ta flyget. Och ju mer ombord de är, desto mindre kommer du att känna skuld över att inte vara där för dem hur du vill eftersom du vet att de förstår och är där med dig varje steg på vägen.

Prata igenom det med de människor som är närmast dig innan man tar nästa steg. Se till att de förstår vad ni alla upp mot när du går igenom processen. Var väldigt realistiskt med dem. Om du försöker socker coat det, så kommer du förmodligen upp med dem som står dig nära att vara arg och förbittrad eftersom du inte säga som det är.

Låt dem veta hur viktigt deras stöd är till dig. Ju mer de känns som en del av processen, desto mer kommer de att hurra för dig att göra ditt företag en framgång.

[Läs: 7 vanor framgångsrika affärskvinnor ]

Vad är din plan?

Du behöver en affärsplan så att du vet exakt var ditt företag är på väg och exakt hur man kommer dit. Visst, kan det ändras när du går längs processen (det är nästan säkert), men du kan inte gå in i det här har ingen aning hur man gör detta arbete. Som det gamla ordspråket säger, "Fail att planera och planera för att misslyckas."

Enligt Forbes.com, finns det några saker som varje affärsplan måste ha. De innefattar:

  • Att ha en grundlig, men kort sammanfattning av din verksamhet. Vilka problem löser man? Varför ska folk köpa från dig? Hur ska du tjäna pengar?
  • Att veta vem din målgrupp är. Vem specifikt säljer du till? Vilken del av befolkningen skulle gynnas mest av din produkt eller tjänst?
  • Skapa en korrekt bedömning av dina konkurrenter vet vem du är uppe mot,. Vem du har att sälja mer än. Hur är de bättre än du? Värre än du? Vad kommer du att erbjuda kunderna att de inte kan, eller inte?
  • Definiera ditt lag. Vem behöver du sätta i ditt företag för att göra det en framgång? Vilka egenskaper måste de besitter? Vad kommer deras roll att vara?
  • Kommer upp med en föreslagen affärsmodell. Detta är den del som de flesta tänker på när de faktiskt tänker på en affärsplan. Hur tänker du marknadsföra dig själv? Hur mycket pengar kommer det att kosta? Hur mycket tänker du ladda? Vad kommer overhead bli? Hur mycket behöver du göra för att vara lönsam?

Om du har gjort alla dessa saker och du är övertygad om att du är redo att ge sig in i egenföretagande, så grattis. Du kan vara i linje för att vara på en framtida omslaget Inc magazine.

Men om inte, är det okej också. Det är bättre att veta i förväg än det är att ta reda på när det är för sent.

[Läs: Var djärv och bli mer självsäker och framgångsrik ]

Aktuella artiklar