Topp 5 fördelarna med bastu

Det är ingen överraskning att människor har använt svett bad för hygieniska och hälsomässiga ändamål sedan stenåldern. Anledningen till denna metod bibehålls populär trots all tid som gått är att svettning har bevisat sin effektivitet i att spola ut gifter och sjukdomar och bibehålla optimal fysisk såväl som psykisk hälsa. Fördelarna med en bastu kommit till stånd på grund av sättet värmeeffekter din kropp.

Topp 5 fördelarna med bastu

Orgeln påverkas mest av värmen är din hud. Ja, är huden en orgel. Hög temperatur gör att blodkärlen vidgas, ökar blod efterfrågan på huden. Denna dilatation orsakar blodtrycket att sjunka. Ditt hjärta kommer att slå snabbare och mer effektivt för att kompensera. Detta är anledningen till tid i en bastu innefattar en mild kardiovaskulär träning som är jämförbar med promenader. Om du kan gå in i bastun, kan du bo i en också.

Temperaturen i bastun varierar mellan 65 och 100 grader Celsius, vilket kan vara obehagligt på grund av den torra och varma luften. Efter ett tag, börjar kroppen att svettas mycket.

Svetten rinner ner från håret och eftersom du är också varmt, inte luften inte verkar outhärdlig. Inte långt efter, ökar hudens yttemperatur med ca 7 grader och den allmänna kroppstemperaturen med ca 2 grader. Genom att eliminera toxiner genom svett, känns kroppen lätt och avslappnad, vilket är bra för din hälsa och skönhet.

Bastu avlastar kroppen av onödig vatten och svullnad. Särskild förmån kommer för rökare eller människor som lever i förorenade områden. Om du använder bastun regelbundet, är fler och fler gifter släpps, blir huden i ansiktet en naturlig och ljus hy. Mer frekvent användning av bastur ger oss livskraft och motståndskraft mot förkylningar och andra sjukdomar. Dessutom kommer bastun släpper lätt spänningar och trötthet, särskilt om ditt arbete innebär fysisk ansträngning.

För att du ska njuta av alla fördelarna med att använda Sauna, är det mycket viktigt att följa vissa regler.

Ett. Ange bastun ren

Bäst efter ett bad, klädd i en handduk som samlar svett, eller en baddräkt. Detta är särskilt viktigt att komma ihåg, så många damer glömmer de bär smink. Alltid vara säker på att ta bort alla spår av pulver eller mascara eftersom svetten kommer att brista ut och gifter kommer inte att kunna komma upp till ytan så lätt.

2. Stanna inte längre än 12 minuter

Det är inte hälsosamt, om ditt hjärta och allmänna välbefinnande, att stanna längre än så. Gör en paus och återvänder efter några minuter. Brake kommer att göra dig gott.

Tre. Efter varje användning av bastu, ta en dusch

Använd kallt eller ljummet vatten, från fötter och händer, och sedan gå vidare till resten av kroppen och, till sist, i huvudet. Det är uppfriskande och skölja ner gifter kroppen avges.

4. Drick inte alkohol

Istället hjälper dig med några naturliga örtte eller vanligt vatten. Alkohol tömmer du ut - det torkar hela kroppen, som är raka motsatsen till vad du vill.

Fem. Om du tränar, gör det innan du går in i bastun, aldrig efter

Sauna försvagar dig på ett sätt - det slappnar dina muskler och sänker blodtrycket. Det är oklokt att träna efter en sådan upplevelse, om du måste göra det, är det viktigt att träna innan du går in i ångande rummet.

Dessa var Fördelarna med Sauna - hoppas att du fann dem rimligt nog att prova denna sekelgamla metod för att bevara god hälsa och matchande utseende. Njut och kom ihåg att alltid bära en handduk eller baddräkt, såvida inte reglerna säger något annat.

Aktuella artiklar