Vad att titta och läsa i sommar

Så är det sommar och har ni beslutat om hur mycket tid kommer du att tillbringa vila och bara helt enkelt göra ingenting? Eller har du fortfarande vill göra en liten sak, kanske läsa en bok, eller se en ny show, och en film eller två? Om du gör, då bara läsa på.

Vad att titta och läsa i sommar

TV visar

Girls. Young European filmaren Lena Dunham, som också spelar Hanna i showen, porträtt livet av 4 flickor, i deras mitten av tjugoårsåldern. Man hade redan räknat ut vad hon vill. Man kämpar för att göra sin dröm gå i uppfyllelse. Man är fortfarande osäker på vem hon är, och bara vill ha kul. Och man är fortfarande ung och oerfaren.

Showen är realistisk, lite satirisk, och ett komplett motsatsen till Sex and the City. Tecknen både ser och känns ofullständig. Vid många av de scener du bli bestört, och de flesta av de scener du kommer att skratta. I slutändan, som en bonus, kan du njuta av fyra helt olika mode stilar av huvudpersonerna.

Ny flicka. Vem gillar inte Zooey Deschanel? Och vad kan Zooey Deschanel göra för 3 stackars intet ont anande killar när hon flyttar in som deras rumskompis? Bara vänta och se. Hon ser ut som en tjej, hon är vacker, har hon förtjusande hår, roliga hattar och fängslande outfits.

Men egentligen, är hon en liten tasmanska djävulen, blandat med Casper den vänliga spöken, instängd i en kropp av en skog nymf. Förbered för skratt i ditt liv. Denna show är även bra för magen.

Filmer

Brev till Julia. Sophie reser till Verona där hon möter sekreterare Juliet och finner ett brev mysterium kärlek som leder henne på en vacker resa. Den här filmen har allt som krävs för att göra en perfekt sommar film. Italien, dess vackra Verona, då den vackra Toscan natur, underbara Amanda Seyfried, som huvudpersonen Sophie, en ny romantik och en livslång kärlekshistoria, och resor. Vad behöver du i en film? Förhoppningsvis kommer du att inspireras till ett oförglömligt äventyr i sommar.

Stekta gröna tomater. Om du är fan av Europeiska glada tjugotalet, depressionen eran eller Jazz Age, än detta är filmen för dig. En vacker berättelse om vänskap, kärlek och förlust, men också fördomar och orättvisa, berättas av en gammal kvinna på ett vårdhem. Och du måste förälska sig i kostymer, drop klänningar midja och små Tomboys i sina overaller.

För över en timme kommer du att transporteras till europeiska söderut i tjugoårsåldern, kommer du luktar mat, och höra musiken, och du kommer att gråta med karaktärerna och vara glad när de är glada.

Böcker

To Kill a Mockingbird. Harper Lee, som skrev denna bok, var bästa vän med Truman Capote, som skrev Breakfast at Tiffanys, så du har ett löfte om en god läs rätt där. Detta är historien berättas av en liten flicka som kommer att svepa runt din hjärta och hålla dig varm tills nästa sommar.

Du kommer att köra med barnen, klättra i träd, hemligheter dela och samtidigt kommer du bevittna en tragisk historia om hur det påverkar kan hålla folk isär, och hur utseendet kommer att berätta lite om en människas hjärta.

Howl rörliga slott. Vill du bli kär i den super snygg kille, som har ett hus som flyger, och är också en trollkarl, och kan flyga? Sedan träffas Howl och steg in i hans Moving Castle.

Diana Wynne Jones parade en ung flicka, förvandlats till en gammal dam av den onda häxan, med en stilig och mycket vane guiden. Om du vill veta vem som kommer att rädda vem, då måste du läsa den här boken. Och när du är klar med boken, lita på mig, kommer det inte vara tillräckligt, hitta filmen med ingen mindre än magiska Hayao Miyazaki!

Aktuella artiklar