Vad gör du när du får sparken

Att förlora ett jobb är en känslomässig berg-och dalbana för de flesta av oss, särskilt med kvinnor. Det är viktigt att acceptera och släppa alla negativa känslor, som rädsla, skam och vrede. Endast då kan vi arbeta på vår oro och ta itu med det med en rad konstruktiva åtgärder.

Vad gör du när du får sparken

Det slutliga målet är att upptäcka alla goda aspekterna av denna övergång. Andas in och andas djupt för att slappna av, eftersom du är i början av något nytt, så gör resan till ditt nästa jobb spännande och så kort som möjligt.

Så låt oss gå över X-steg för att ställa in att proaktivt humör! Dessa beprövade tips kommer att visa dig vad du ska göra när du får sparken samtidigt må bra om dig själv.

Aldrig någonsin skylla dig själv

Tyvärr, kvinnor tenderar att skylla sig själva mer än män för alla professionella bakslag. Detta är särskilt framträdande i mer patriarkala kulturer. Var inte ett offer för undermedvetet ärvt sociala fördomar, men ta ansvar för dina handlingar.

Hur skulle du värdera ditt arbete kvalitet? Om det har varit under genomsnittet, var inte rädd för att erkänna det för dig själv. Det är helt okej, och du bör antingen arbeta mot vidareutbildning inom området eller ta reda på vad yrket bättre skulle passa din unika uppsättning färdigheter och talanger.

Styr dina känslor

Precis som med styckningar, damerna först känner förvånad, sedan deprimerad och slutligen rasande. Om du går igenom denna emotionella process, låt aldrig din ex-kollegor och överordnade vet om den aktuella scenen. Behåll din värdighet högt genom att förbli sval och professionell under denna smärtsamma situation, och även tacka din chef om möjligheten ges och arbetslivserfarenhet uppnås.

Kom ihåg: du vill inte bränna broarna, eftersom man aldrig vet vem som kan rekommendera dig eller ens anställa dig direkt i sitt eget nya bolaget. Vad är ännu bättre, kan du starta en affär och be en annan ex-medarbetare att gå med dig.

Naturligtvis måste du ventilera ut all sorg och ilska. Gör det inte på din partner! Det är okej att gråta din hjärta ut på hans axel, men skona honom från vrede och förbittring.

Hellre surfa på internet för de teman forum och stödgrupper, logga in och dela erfarenheter med människor som går eller har gått igenom exakt samma sak.

Alternativt, träffa en vän, en släkting eller en granne som kan relatera till frågan tack vare hennes egna erfarenheter. En mycket motiverande åtgärder steg är att investera lite pengar i ett par sessioner med ett yrkesliv och karriärcoach, särskilt en med stor rekommendationer och dokumenterad erfarenhet.

Ta upp en sport aktivitet, speciellt boxning eller kampsport kommer att låta din ånga i ett sunt sätt, vilket gör att du passar och ditt humör förstärkt med endorfiner frigörs när du tränar. Om raseri slår när du minst anar, skär den ögonblickligen med att upprepa för dig själv: "Kom över det. Uppsägningar är inte personligt. "Ibland är det svårt att tro detta, men skjuter folk är väldigt stressande och ingen egentligen tycker om att bestämma vem lämnar företaget.

Resurser för att gå vidare

Undvik att göra plötsliga beslut under de två första månaderna, speciellt eftersom du kan hitta ett annat jobb tidigare än så.

Lämna dina pensionsfonder ensam, inte förlorar sjukförsäkring eller hitta en billigare plan inte betala av kreditkort ännu och viktigast av allt, be HR om avgångsvederlag och någon arbetslöshetsersättning.

De flesta företag kommer att vara glad att förse dig med referenser och en del även ordna arbetsträning. Om ditt företag var för litet för att anställa en HR-chef och de kommer inte att ge något, gå till staten arbetsförmedlingen för att begära dina arbetslöshetsförmåner.

Vänta en vecka eller två för att återhämta sig från den första chocken, och först därefter börja kontakta potentiella arbetsgivare. Bläddra i online-annonser av intresse och komma i kontakt med dina relevanta professionella kontakter, nämligen någon som var glad över att jobba med dig i det förflutna. Våra kollegor vet oftast om någon unadvertised ställning eftersom de flesta företag föredrar att anställa genom personlig rekommendation.

Du kan även bli egenföretagare och bli din egen chef. Det är en lång och krokig väg med massor av lärande, upp-och nedgångar, men när du gör det du kommer att skratta åt ditt tidigare arbete. Det har aldrig varit enklare att gå den här vägen tack vare utbyggnaden av nätet nystartade företag och nya yrken, som webmaster eller Social Media Manager.

Bortsett från att vara modig och aktiv, måste du ta hand om dig själv i processen. Få tillräckligt med sömn, planera en hälsosam och balanserad kost och spendera massor av kvalitetstid med dina nära och kära.

Att ha förtroende för dem och själv ska komma innan räkna ut vad du ska göra när du får sparken. Etablera familjens stöd och atmosfären av värme kommer in grunderna för antingen söka efter ett nytt jobb eller gå tillbaka till skolan för förbättrade referenser.

Aktuella artiklar