10 livsmedel som ger dig energi

Den mat du äter innehåller det bränsle som kroppen behöver för att utföra dagliga aktiviteter samt eventuella tentordningen hobbies du tycker. Så kan du äta antingen mat som ger dig energi eller de som suger livet ur dig. Om du hellre vill ha mat som sätter fart på dina steg och hålla dig i rörelse, så läs vidare.

10 livsmedel som ger dig energi

Om du är som de flesta människor, du föredrar att inte ha dina måltider och mellanmål sakta ner dig. När allt, det finns få saker som är värre än den känslan man får efter att ha ätit en måltid och sedan inser att du inte tycks kunna hitta energi att förflytta sig längre än till soffan. Vem vill leva så?

Även om maten är ofta som något som ger familjer tillsammans, läker känslomässiga sår och rättigheter alla oförrätter, men det är inte vad det är tänkt att vara. Det är tänkt att användas för ett syfte och ett syfte - att ge din kropp de näringsämnen den behöver för att fungera på optimal kapacitet. (Visst, det är trevligt när det smakar bra också, men det är sekundärt till vad det gör för din kropp, vilket ger det energi.)

Vissa livsmedel är bättre på energiproduktion än andra. Till exempel, om du äter en måltid som innehåller mycket enkla kolhydrater såsom bröd och pasta, vet du förmodligen hur det är att vara nedtyngda och lämnade känsla slö. Och, mellanmål eller desserter får som innehåller mycket socker ger initialt en ökning av get-up-and-go, men alltför snart lämna dig med ett blodsocker krasch som lämnar du känsla som ett däck som har förlorat sin luft.

Lyckligtvis, det finns vissa livsmedel som du kan äta som kommer att hålla dig igång så att du enkelt kan hantera ditt hektiska schema och har energi att avvara. Dessa är livsmedel som i huvudsak fyller din biologiska bensintank med premium petro.

Vilka är de?

Ett. Spenat

Egentligen kommer de flesta bladgrönsaker få dig den energi du behöver för att göra det genom din dag, men spenat förpackningar en heck av ett näringsämne punch i processen. En portion ger dig mer än hälften av vitamin A du behöver dagligen för att hjälpa till att sätta lite fart i dina steg och den har också folat som har funnit att bekämpa depression - en bonus för alla som vill må bra inifrån och ut.

2. Honung

Många professionella idrottare dra nytta av denna naturliga energi booster för att hjälpa dem att förbättra sina resultat. Även om det är söt som kan vara, det som mycket lågt på glykemiskt index (som rankar hur vissa livsmedel påverkar blodsockerhalten) vilket betyder att det inte kommer att sätta ditt blodsocker på berg-och dalbana som andra söta ämnen normalt gör.

Tre. Mandlar

Många människor försöker undvika nötter eftersom de är högre i fett, men det är hjärtat friskt slag så länge du inte äter en ton av dem, du gör din kropp bra. Mandel gör en stor protein infunderas mellanmål eller komplement till en måltid, vilket ger dina muskler den energi och uthållighet som de behöver för att få dig från frukost till läggdags med mer än tillräckligt oomph att få allt du vill ha gjort klar. De har också co-enzym Q-10, som är som att ge din kropp en extra skjuts av energi!

4. Lax

Inte bara är lax en bra proteinkälla som ytterst är energi i och för sig, men den innehåller också hjärtat friskt omega 3-fettsyror. Dessa hålla dina leder och muskler från att känna inflammerad och stel, vilket hjälper dig att uthärda de långa dagar på jobbet som nästan alltid följt av familjen funktioner på natten utan att vara öm och känsla som du har blivit påkörd av en lastbil.

Fem. Ägg

Medan vi är på livsmedel som innehåller mycket protein, ägg har absolut ingå i mixen, eftersom de är extremt höga i denna energi baserad näringsämne. I själva verket har de nästan 7 gram per ägg! Vissa människor drar sig från detta livsmedel på grund av dess kolesterol. Studier visar dock att så länge du äter dem med måtta kolesterol i dem inte påverkar kolesterolet i blodet. Forskare föreslår att du ska vara bra så länge du inte äter mer än två om dagen.

6. Havregrynsgröt

Även en hel del kolhydrater är kända för att ge dig energi bara att lämna dig i en svacka strax därefter, komplexa kolhydrater såsom havregryn bo med dig längre. Det betyder att de hjälper dig att hålla hungern borta och samtidigt ge en jämn frisättning av energi i timmar framöver.

7. Sötpotatis

Precis som havregryn är en kolhydrat som ger dig energi, så kommer också den sötpotatis. Förutom att hålla dig going strong hela dagen, har det vitaminerna A och C för att hålla din kropp och immunförsvar frisk och stark och fiber i det kommer att hålla magen innehåll i processen.

8. Äpplen

Inte bara är denna mat bra som mellanmål, söt dessert eller tillägg till en middag sallad, det hjälper också att hålla din styrka och uthållighet när du äter den. Äpplen innehåller mycket hälsosamma näringsämnen som C-vitamin och andra antioxidanter som stärker ditt immunförsvar - gör det som en fästning mot bakterier som försöker invadera det. Bara att hålla sig fri från energi dränerande buggar och sjukdomar förbättrar din dagliga kör alla på egen hand.

9. Mörk choklad

Förvånad över att se detta på listan? Det är inte ett stavfel, det är sant. Flavanolema i mörk choklad har visat sig öka din hjärnkapacitet genom att förbättra blodflödet till det vackra ditt huvud. Nu betyder det inte att du kan äta enorma mängder det och säga att du gör det eftersom det kommer att göra dig smart. Nyckeln, som med allt, måttlighet och detta är definitivt ett fall där det finns en sådan sak som för mycket av det goda.

10. Bönor

Eftersom de är både komplexa kolhydrater och proteiner, bönor gör stor energi boosters - både på kort och lång sikt. Plus, kan en hel del vegetarianer har svårt att få tillräckligt med protein i kosten, så detta är ett sätt att göra just det. Lägg dem till dina sallader eller göra dem till sidorätter för goda energi förstärkare.

Lägga mat som dessa till din diet kommer att hålla din energi nivåer upp så att du kan hantera din att göra-lista med gusto och beslutsamhet. Börja äta dem idag så att du kan njuta av fördelarna direkt.

Aktuella artiklar