11 snabba och nyttiga snacks

Vi vet alla frukter och grönsaker är hälsosamma mellanmål alternativ, men det är lätt att bli uttråkad när chomping på en Apple tre gånger om dagen. För att hålla hälsosam kost konsekvent, är det viktigt att blanda upp dina snacks för att förhindra tristess och enkla frestelser. Om du håller dig fullt med nyttiga snacks, kommer du att bli mindre benägna att nå för en munk i fikarummet.

11 snabba och nyttiga snacks

Ett. Edamame

Sojabönor är protein packad och är ett utsökt sätt att fylla upp när du har ont om tid. De är super lätt att förbereda för. Köp dem frysta och pop dem i mikrovågsugn när du är redo för en välsmakande behandla. Edamame smakar bra med bara lite salt, eller med något asiatiskt inspirerad smaksättning.

2. Sunflower smör

Sunflower smör är ett roligt alternativ till jordnötter och mandel smör. Det smakar bra på grönsaker, kex, toast och selleri! Det är ett bra mellanmål för lärare som arbetar i en mutter friskola.

Tre. Granola och kokosmjölk yoghurt

Dessa livsmedel smakar fantastiskt tillsammans och kokosmjölk yoghurt är nyttigare än vanlig yoghurt tillverkad av komjölk. Det är ofta lägre i socker (detta kan variera beroende på märke) och innehåller en sundare typ av fett än mejeriprodukter yoghurt.

4. Myror på en stock

Ibland är det OK att äta som ett barn. Selleri, jordnötssmör och russin är en stor snabb mellanmål för att hålla dig över när du är på språng. Just Överdriv inte på jordnötssmör på grund av dess fetthalt.

Fem. Popcorn och olivolja

Popcorn är mycket låg i kalorier och lägga en liten mängd olivolja till popcornkärnor innan poppar kommer att ge det en mer intressant smak än att äta det vanligt.

6. Avokado

Om du kan äta det som ett äpple, gör det! Annars gör det till guacamole och doppning med morötter är ett fantastiskt alternativ. Oroa fetthalt? Gör inte! Fettet från avocado är extremt frisk och bör inte klandras för (potentiella) celluliter på dina saker (tacka din favorit dessert här för att en).

7. Hummus / böna dips

När du hör bönor dopp kanske du tänker på något oljig, ost och ohälsosamt. Det behöver inte vara så! Baljväxter är en stor källa till fiber och är näringsrikt. De hjälper också till att hålla dig mättnadskänsla. Vid utarbetandet av dip, bara se till att använda massor av kryddor och nix ingredienser som ost och gräddfil.

8. Salsa

Färsk salsa kan köpas i producera avsnitt av någon livsmedelsbutik. Använd den på sallader, som dipp till grönsaker, och på multigrain toast som en frisk bruschetta. Ingenting är snabbare eller friskare (eller mer delikat) än hackade grönsaker och limejuice ur en container!

9. Sallat radbryts

De låter tidskrävande, men de är inte. Håll ett huvud romansallad i ditt kylskåp. Tvätta enskilda blad när du behöver dem. Saker med groddar, pre-rivna morötter, majs, bönor, avokado, eller ens ananas! Toppa med salsa och njut.

10. Bakade äpplen med kanel

Letar du efter något att ge lite värme? Ha en gottegris? Baka ett äpple och strö kanel, det är så enkelt. Det kommer att smaka mycket mer kalorier än det faktiskt är! Se bara till att hoppa över smöret.

11. Grillade persikor

En annan varma och söta alternativ. Grillade persikor är ett snabbt mellanmål eller dessert när du inte har tid att spendera i köket.

Att hitta en snabb och hälsosamt mellanmål behöver inte betyda att tillgripa bearbetade livsmedel som marknadsförs som "hälsokost". Allt som krävs är lite kreativitet och minimal planering.

Här är mer kost-vänliga mellanmål, 4 söta förslag för dig.

Aktuella artiklar